Video: opbouw van PSV leidt telkens tot balverlies

0

De opbouw van PSV in de wedstrijd tegen Twente was wederom dramatisch. Isimat is overduidelijk de man die van Cocu de bal moet krijgen en de oplossingen moet bedenken. Maar Isimat kan dat helemaal niet. Keer op keer leidde de opbouw van PSV tot balverlies. Isimat eiste daarin een negatieve hoofdrol voor zichzelf op, maar ook Schwaab, Brenet, Arias en Hendrix slaagden er maar niet in het middenveld in te spelen.

Bovendien is er bij PSV geen enkele samenhang in het bewegen zonder bal. Bijna altijd komt iedereen halfbakken in de bal, en gaat er nooit iemand agressief diep. PSV blijft ook stug aanvallen via de flanken en doet dat via een lange voorzet die bijna nooit aankomt. Aanvallen via het centrum gevolgd door een steekbal in de halfspaces – waar vaak de ruimte ligt en het meeste gevaar vandaan zou moeten komen – daar doet PSV nog steeds niet aan.

Het is zeer opmerkelijk dat Cocu na 4 jaar nog steeds blijft volharden in een ouderwetse manier van opbouwen en aanvallen. Het is zo voorspelbaar en wordt vaak zo slecht en traag uitgevoerd dat het heel makkelijk te verdedigen is. Je vraagt je ondertussen af, of de PSV-trainer wel eens naar buitenlands topvoetbal kijkt. Modern aanvallen is namelijk gewoon trainbaar.

Het is verbazingwekkend dat PSV met dit voetbal koploper in de Eredivisie is en zelfs 8 punten voorsprong heeft op de nummer 2 Ajax. Misschien zegt dat eigenlijk wel genoeg over de staat van het Nederlandse voetbal. Een ding is zeker; als PSV (Cocu) op deze ouderwetse, trage en voorspelbare manier blijft voetballen zal het alleen van Nederlandse clubs kunnen winnen en is PSV Eenoog in het Land der Blinden. Want met dit voetbal zal PSV  tegen elke buitenlandse club met enig niveau tegen een nederlaag oplopen.

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here