Bachanaal bij PSV na vertrek Jan Kromkamp

0

Sommige berichten kun je bijna niet geloven vanwege het hoge Aad-de-Mos-gehalte. Jan Kromkamp vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV en gaat doodleuk door met bankzitten, terrasjes pakken, geld opstrijken, grasmaaien voetballen bij GA Eagles. Dat Kromkamp vetrekt bij PSV is niet zo raar. Zijn contract liep immers af en er was niemand bij de Eindhovenaren die zo gek was om ook maar aan verlengen te denken. Sterker nog. PSV heeft na zijn transfer een 5 daags bachanaal met naakte dwergen aangekondigd voor alle werknemers.

Jan Kromkamp kan namelijk als geen ander de bal van zijn voeten laten springen, de bal 2 meter te ver voor zich uit spelen of een voorzet geven die je nooit meer terugziet. En dan heb ik het nog niet over de 6 miljoen euro die hij de afgelopen 5 jaar bij PSV – op Winston Bogardese wijze – zonder te blozen in zijn zak stak.

Wat wel opmerkelijk is, is dat er nog iemand op deze hele wereld rondloopt die nog denkt dat Jan Kromkamp een voetbal op menselijke wijze kan wegschieten. En hem een contract geeft voor maar liefst 3 jaar! Hoe blind ben je dan Marc Overmars?!

PSV was in 2006 onder trainer Ronald Koeman en voorzitter Rob Westerhof compleet de kluts kwijt en haalde na Patrick Kluivert ook Jan Kromkamp binnen. PSV betaalde destijds 3 miljoen euro voor de rechtsback. Dat was de derde club op rij binnen één jaar die een bizar hoog bedrag betaalde voor een totale miskoop.

Kromkamp werd in 2005 voor 7 miljoen door AZ verkocht aan Villareal. De reden? Kromkamp kende onder Co Adriaanse een aardig seizoen. Maar dat lag meer aan zijn teamgenoten en aan de trainer dan aan Kromkamp zelf, die het vooral moest hebben van zijn actie-radius langs de lijn. Kromkamp kon als geen ander langs de lijn blijven rennen en klotevoorzetten blijven afvuren. En als zo’n mispeer dan eens per toeval op het hoofd van de spits belandde, staat de trein naar Spanje al snel klaar.  AZ werd in de halve finale van de UEFA-Cup uitgeschakeld door Villareal en Kromkamp dankte aan die wedstrijden zijn transfer.

Na 6 wedstrijden voor Villareal gaven de Spanjaarden toe meer onder de indruk te zijn van zijn blonde lokken dan van zijn spel. Kromkamp kon voortaan op de tribune gaan zitten en voetbal in het eerste kon hij uit zijn hoofd zetten zolang hij in de grond bleef trappen. Rafael Benitez van Liverpool had echter ineens een rechtsback nodig en plukte Kromkamp nog geen 5 maanden later alweer weg bij Villareal voor een kleine 6 miljoen. Bij Liverpool krijgen ze er nog steeds kramp van. Kromkamp staat bekend als dé miskoop van de laatste 20 jaar. Jan speelde in 7 maanden 14 wedstrijden voor Liverpool en dat leverde hem ruim 3,5 miljoen euro op. En Liverpool een compleet vernielde rechterkant van de grasmat.

Na 3 keer op rij uitgekotst en mislukt te zijn is er dan toch weer een club die iets ziet in Jan Kromkamp. Ik vraag me dan af wat? Jan Kromkamp heeft immers al 6 jaar geen fatsoelijke pot gevoetbald. Ja, zijn zakken heeft hij uitstekend gevuld en op zich kan ik hem daar, gezien zijn voetballend onvermogen, geen ongelijk in geven. Kromkamp wrijft al bijna een decennium zijn ogen uit als zijn salarisstrookje weer op de deurmat valt. Hoeveel zou hij er al hebben ingelijst?

Van PSV naar GA Eagles in de Jupiler League en dat op je 30e! Op die leeftijd is een verdediger normaal gesproken op zijn best. Dat zegt toch genoeg. Wat voor signaal geef je dan af naar je selectie. Naar je jeugd? Wedden dat de Eagles volgend seizoen op kunstgras spelen…

Vorig artikelKan iemand de Katholieke Kerk doortrekken; het stinkt zo
Volgend artikelHet meisje in de trein

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in