Europese Unie: zakken vullen!

1

De begrotingscommissie van de Europese Unie heeft alle europarlementariërs (736 in totaal) een extra onkostenvergoeding (voor administratie- en kantoorkosten) van 1500 euro per maand toegekend. Dat komt bovenop de 1500 euro verhoging die al eerder was toegezegd. De standaard onkostenvergoeding van de europarlementariërs bedroeg 4.299 euro per maand. Daar komt nu dus 3000 euro extra per maand bij. In totaal dus 7.299 euro per maand om een bureau, wat pennetjes en zo’n mooie perforator te kopen. Dat is dus 87.588 euro per jaar. Slechts een aantal europarlementariërs vindt deze regeling schandalig. De PVV bijvoorbeeld neemt genoegen met een onkostenvergoeding van 400 euro per maand. De ChristenUnie verbaast zich dat er geen enkele controle is op waar dat geld aan uitgegeven wordt. Er hoeven namelijk nooit bonnetjes overlegd te worden.

Bovendien ontvangen europarlementariërs 304 euro als ze een vergadering bijwonen. Een verblijfsvergoeding noemen ze dat. Aangezien er nogal wat afvergaderd wordt, kan dat bedrag makkelijk richting de 40.000 euro per jaar gaan. Uit onderzoek blijkt dat veel van onze Europese vertegenwoordigers arriveren bij de vergadering, hun handtekening zetten op de presentielijst en vervolgens weer in de trein of vliegtuig naar huis stappen. Uiteraard 1ste of businessclass want ook de reiskosten worden volledig vergoed. Bovendien mogen ze nog ruim 4000 euro extra aan reiskosten declareren. Er bestaat al jaren veel kritiek (ook van europarlementariërs) op deze presentievergoeding maar net als de absurd hoge onkostenvergoedingen blijft het gewoon in stand. Het fatsoen is namelijk ver te zoeken bij de overgrote meerderheid van onze Europese vertegenwoordigers. Vertegenwoordigers die ook nog eens € 7.956,87 per maand verdienen en daar maar 20 procent belasting over hoeven te betalen. Ja, ook dat hebben ze erg goed voor zichzelf geregeld.

Maar we zijn er nog niet. Euromensen hebben ook nog een personeelsvergoeding van ruim 17.000 euro per maand. Hiervoor kunnen ze familieleden, vrienden, maitresses, een assistent of secretaresse in dienst nemen. Verder genieten europarlementariërs een gratis ongevallenverzekering,  een gratis reisverzekering en een gratis levensverzekering. Ziektekosten? Ook gratis, ook voor de hele familie. En dan wel meteen het duurste, meest uitgebreide pakket.

Als je het allemaal bijelkaar optelt, kom je op een aardig salaris uit. Een europarlementariër wordt voor 5 jaar gekozen en een beetje handige jongen kan in die 5 jaar bijna 2 miljoen in zijn zak steken. Vermenigvuldig dat met 736 (het aantal leden) en het begint aardig in de papieren te lopen. Helemaal omdat er nog steeds iedere maand heen en weer wordt gereisd tussen Brussel en Straatsburg. Kosten 180 miljoen per jaar. Die maandelijkse verhuizing is opmerkelijk omdat 88 procent van de europarlementariërs heeft aangegeven dat ze het meer dan beu zijn en dat ze liever permanent in Brussel willen blijven.  Maar ja, de reden om het toch te blijven doen is omdat Frankrijk dit zo graag wil. Tsja, en dat is wel een hele goede reden ook meteen. Daar is geen speld tussen te krijgen…

De Europese Unie telt dus 736 afgevaardigden. Slechts 25 daarvan komen uit Nederland. Dat is nog geen 4 procent! Onze invloed is dus zo goed als nihil. Vooral als je dat afzet tegen de rest. De Italianen met een sexbeluste maffioso aan het hoofd hebben er 72,  een 2e-rangs land als Polen 50, het corrupte Griekenland dat onlangs zijn hand moest ophouden en waaraan Nederland 5 miljard bijdroeg heeft er 22. Spanje, dat op de rand van een failissement staat, telt 50 afgevaardigden. Portugal dat ook bankroet dreigt te gaan heeft 22 afgevaardigden. Voor dat soort landen stopte Nederland onlangs 26 miljard in een noodfonds van in totaal 750 miljard euro. Landen die dus veel meer of net zoveel te vertellen hebben als ons.

In de Raad van de Europese Unie is het al niet veel beter gesteld met onze invloed. In deze raad hebben ministers uit de 27 EU-lidstaten zitting en binnen die ‘Raad van ministers’ heeft elke land een bepaald aantal stemmen. Sommige landen hebben echter een zwaardere stem dan andere. Dit is gebaseerd op het aantal inwoners. Nederland heeft maar 13 stemmen. Italie, Duitsland, Frankrijk en Engeland hebbent er 29, Spanje en Polen 27 en Roemenie zelfs 14. Griekenland, Portugal en Hongarije hebben er 12. Slechts 1 minder dan ons. Wat voor rare berekening is dat? Waarom is dat gebaseerd op inwoneraantal en niet op afdrachten? Nederland betaalt zich al jaren scheel aan Europa. Al sinds 1992 betalen we meer dan we ontvangen en sinds mensenheugenis zijn we ook nog eens procentueel gezien de grootste netto-betaler.

Wat bezielt ons om mee te doen aan deze Europese geldverkwisting; van idiote verhuizingen tot absurde onkostenvergoedingen en van geldleningen aan corrupte landen tot massale fraude. En dan ook nog eens doodleuk als het braafste jongetje van de klas het meeste afdragen aan deze malafide bende, die voor 2011 149 miljard te besteden heeft. 149 miljard in handen van ordinaire sjoemelaars, eigenbelangers en geld-in-hun-zak-stekers. Met de Europese Rekenkamer als controleur van deze geldstromen. ‘Zij is het financiële geweten van Europa dat erop toeziet dat de burgers waar voor hun geld krijgen’, staat er te lezen op de site van de EU. Opmerkelijk! Het is diezelfde Rekenkamer die sinds haar oprichting  in 1977 nog NOOIT een Europese begroting heeft goedgekeurd (de zogenaamde Betrouwbaarheidsverklaring)! Het is dezelfde Europese Rekenkamer die zelf toegeeft dat ze onvoldoende inzicht en controle heeft op de vele geldstromen en dat dat fraude in de hand kan werken. En als klap op de vuurpijl blijkt de Rekenkamer zelf ook nog mee te doen aan gesjoemel, intimidatie en onder het tapijt schuiven van misstanden. Dat verklaarde Maarten Engwirda onlangs. Engwirda werkte 15 jaar bij de Europese Rekenkamer, maar kon het gesjoemel en wegmoffelen van met name Franse een Italiaansse collega’s niet meer aan zien en deed zijn mond open. Krommer kan het bijna niet worden. We laten de dief op de winkel van de frauduleuze eigenaar passen, die van ons geld is gekocht. Begrijpt u het nog?

Links:

Galvin Report

Salaris Europarlementariërs

Update: De Belgen zijn wakker. Nu Nederland nog. Canvas bericht over de schandalige EU-salarissen. Bekijk de uitzending.

Vorig artikelHet meisje in de trein
Volgend artikelBlatter toont voetbalwereld de middelvinger

1 REACTIE

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in