Gouden trio AC Milan volledig de weg kwijt

0

Kandidaat-trainer. Dat is er van Marco van Basten geworden. In 1988 was hij Europees voetballer van het jaar, in 1992 Wereldvoetballer van het Jaar, in 2004 bondscoach van Nederland, in 2008 trainer van Ajax en in 2011 is hij  kandidaat-trainer van Sporting Portugal. Kandidaat-trainer. Marco van Basten! 

Een van de beste voetballers ooit ter wereld laat zich misbruiken door ene Bruno de Carvalho. Zeg maar de Portugese uitvoering van Harry Mens, maar dan 20 jaar jonger. Zo’n foute gladjanus in een duur, glimmend pak met een te dikke kop van het vele fingerfood. Carvalho wil heel graag de nieuwe president van Sporting Portugal worden en gebruikt Van Basten als uithangbord. Stem op mij en jullie krijgen Van Basten als trainer.
 
 En Van Basten? Die werkt vrolijk mee. Zichzelf in het groen uitdossend met een Sporting-sjaaltje. Zo stond ie daar voor de Portugese pers. Als een trofee, een vleesgeworden prijzenkast, opgedirkt door een glimmende zakenman met nog vettige handjes van de te dure zakenlunch even ervoor. Onze San Marco. Om je kapot te schamen!

En notabene Frenk Rijkaard is dan zijn tegen-kandidaat voor het trainerschap. Hoe krijgen ze het verzonnen? Rijkaard is namelijk naar voren geschoven als lekkermakertje door de andere presidentskandidaat van Sporting: José Dias Ferreira. Frenkie, die Voller prachtig in dat akelige matje tufte. Die in 1992 tot beste speler van de serie A werd gekozen. Die als bondscoach, Oranje zo schitterend liet voetballen op Euro 2000. Die met Barcelona in 2006 de Champions League won. Die in datzelfde jaar werd uitgeroepen tot beste trainer ter wereld. Die Rijkaard, nu aan het handje van een of andere rijke meneer van een tweederangscluppie uit Portugal. Niet als zekere trainer, maar als  genomineerde!

De val van het roemruchte gouden trio van AC Milan is daarmee compleet. Ruud Gullit ging immers onlangs voorover staan voor de miljoenen van Ramzan Kadyrov; de president van  de voetbalclub Terek Grozny én president van Tsjetsjenië. Een man die toen hij net gekozen was zei: “Ik heb iedereen vermoord die ik moest vermoorden en zal blijven moorden.” En hij heeft zijn woord gehouden, want iedere tegenstander of criticus van Kadyrov wordt doodgeschoten of verdwijnt. En Gullit? De grote Ruud Gullit, die zijn uitverkiezing van Europees Voetballer van het Jaar nog opdroeg aan Nelson Mandela. Die Gullit wordt dan loopjongen trainer van een flutclub van een corrupte psychopaat in een bananenrepubliek.

What’s next? Guus Hiddink als assistent-trainer bij Al-Shabab? Willem van Hanegem als ballenjongen van Robert Mugabe? Johan Cruijff als bondscoach van Iran?

Vorig artikelBlatter toont voetbalwereld de middelvinger
Volgend artikelRoeptoeter Cruijff moet nu eens verantwoordelijkheid nemen

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in