Krankzinnig geworden EU geeft Malle Pietje miljarden

1

Houdt u van geld weggooien? Zomaar. Voor de fun. Lekker ongegeneerd in je portemonnee graaien en een handvol briefjes en munten achteloos op straat flikkeren. Weliswaar een rib uit je lijf. Maar, wel heerlijk om te doen. Het gaat immers om het gebaar. Toch? Wat zegt u? U vindt dat raar. Idioot gedrag. Rijp voor het gesticht?

Opmerkelijk! De Europese Unie doet niets anders! Met uw geld. En als het op is, vragen graaien ze zonder blikken of blozen nog meer geld bij elkaar. Uw geld. Overdrijf ik nu? Nee, was het maar waar.

Kijk naar Griekenland. Griekenland gooit momenteel miljarden in een bodemloze put. Miljarden die het van de Europese Unie heeft gekregen. Met bakken tegelijk verdwijnt het over de rand. Ze staan erbij, kijken ernaar, gooien nog een ouzo achterover, slaan wat borden kapot, doen dat gekke Griekse dansje en houden vervolgens hun hand weer op bij de Europese suikeroom. Ja hallo, die 110 miljard is in no time er doorheen gejaagd, verbrast op verantwoorde wijze in de economie gestopt. Dat moet u toch snappen. Of we nog effe 80 miljard aan de Griek willen geven, verkwanselen lenen. Kom kom, niet zo zuinig. Waar is dat noodfonds anders voor. De Ier kreeg er ook 85 en de Portugees om de hoek kon 72 miljard bijschrijven en ome Spanjaard gaat straks de helft leegroven, opeisen, lenen van dat fonds van 750 miljard. Dus hier met dat geld voordat het op is. Show me the money Europe!

Ja, ze zijn er wel achter daar in Griekenland. Grieken werken er 12, maar krijgen 14 maanden salaris. Corruptie en belastingontduiking is een volkssport. (Zelf noemen ze het onderdeel van hun cultuur alsof ze er trots op zijn). Ambtenaren kunnen nooit worden ontslagen. Twintig procent van hun inkomen gaat op aan het betalen van smeergelden (fakelakia). Een op de drie betalingen is zwart.  Een op de acht Grieken is werkloos. Een op de drie geniet al van zijn pensioen. Want met pensioen dat kan daar al als je 61 55 bent. Lekker de overige 30 jaar van je leventje naar het dorpsplein sjokken en in de schaduw van die prachtige olijfboom een beetje naar de toeristen gluren onder het genot van een glaasje Retsina en een Souvlaki. Wat een leven. Wat een land.

Griekenland, volgens een Europees rapport het meest corrupte land van Europa. Griekenland, het land dat elk jaar 30.000 Afrikaanse illegalen – ze hebben maling aan de EU – Europa laat binnenstromen. Griekenland, het land dat de afgelopen jaren de grootste netto-ontvanger (bijna 7 miljard euro jaarlijks) is van Europa. Griekenland, het land dat geen enkele verantwoording aan de EU wil afleggen over waaraan die 7 miljard daadwerkelijk wordt besteed. Wat voor de EU overigens geen enkele reden is om de geldkraan dicht te draaien. Alsof je geld geeft aan een crackjunk. Geld leent aan een zwerver.

Snapt u het nog? De banken lachen zich dood. Al dat geld verdwijnt namelijk rechtstreeks in hun gretige handjes, om er meteen bovenop te gaan zitten. Geld uitlenen doen ze allang niet meer. Alles wordt opgepot en geen cent stroomt de economie in. De Griekse overheid staat momenteel voor 532 miljard in het rood bij vooral Franse, Griekse en Duitse banken. En ja, daar moet rente over betaald worden. En die rente, die betalen u en ik momenteel.

Griekenland moet de komende tijd 20 miljard euro ophoesten herfinacieren. Dus of we met nog wat centjes over de brug willen komen. Het land kampt met een megaschuld van maar liefst 143 procent van het Bruto Nationaal Product. Tsja, niet zo gek als de ene helft op zijn reet in de zon zit en de andere helft bezig is met de boel te belazeren.

Opmerkelijk is het wel. Ze hebben net 110 miljard aan steun gekregen. En dan nu al om meer vragen. Nog eens 80 miljard. Zonder enige gene. En wat doen wij dan? Wij zijn nog zo gek om het hen te geven ook. Die 110 miljard zijn de De Jagertjes van Europa alweer vergeten. Alsof we het over een paar duppies hebben. Er wordt namelijk nu al gepraat over kwijtschelding daarvan. 110 miljard! Kunt u het nog volgen? Onze eigen overheid laat de Nederlandse belastingbetaler opdraaien voor de schuld van andere landen. Alsof we het zelf al niet moeilijk genoeg hebben. Nederland heeft een schuld van 375 miljard euro. Alleen aan rente moeten we jaarlijks meer dan 10 miljard euro betalen. Europa is één grote krankzinnig geworden zeepbel. Een bel die op springen staat…

Lees ook: Europese Unie: zakken vullen!

Vorig artikelStadiontour PSV: kneuterigheid uit de jaren ’50
Volgend artikelSepp Blatter herkozen: Van Praag en Been zijn van beschuit

1 REACTIE

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in