Horrorfinale dreigt op Wimbledon

0

Victoria Azarenka is de klachten over haar gekreun zat. Dat kreunen doet ze al sinds haar tiende. Dat heeft ze zo geleerd en dat kan ze niet meer veranderen, dus we hebben het maar te respecteren, is haar boodschap. Dat zei die zwerver die laatst bij mij in de straat achter mijn auto zat te schijten in ongeveer dezelfde bewoordingen ook tegen mij. Hij keek erbij alsof ik net over iets heel onzinnigs had geklaagd. Alsof ik de randdebiel was. Zijn blik deed me aan Azarenka denken, die naar haar kreungedrag werd gevraagd. Totale verbijstering. Ergernis haast. Hoe kun je nou zo’n domme, domme opmerking maken. Heb je dan geen respect voor mij?

Respect. Daar is het woord weer. Het is een beetje hét weerwoord geworden van iedere malloot, met afwijkend, irrationeel gedrag. Het woord van de schijtende zwerver op straat, het bejaarden pestende bontkraagje, de vrouwenwerende SGP-er, de subsidievretende niksnut kunstenaar, de veelpleger, de religieuze haatbaard,  en nu dus ook van de 100-decibel kreunende tennister.

Wie niet tegen het gekreun kan, kijkt toch niet, zegt Azarenka. Ik moet daar wel om lachen. Het klinkt als de omgekeerde wereld. Ik zou het liever omdraaien. Als jij niet stopt met dat idiote gekreun bij iedere bal dan ben je niet meer welkom op mijn toernooi. Moet je eens kijken hoe snel de dames het hebben afgeleerd. Want wat ooit werd uitgevonden door de moeder aller kreunsters, Monica Seles, is inmiddels overgenomen door ruim 60 procent van de tennissende dames.

Je hebt ze in alle soorten en maten, dat ergerlijke, aanstellerige, zwaar aangeleerde gekrijs. Alsof 100 huisvrouwen staan te graaien in de uitverkoopbak van de HEMA. Een vismarkt is er niets bij.

  • De ‘Waa-Ie’ van Schiavone, doet me denken aan een Oost-Duitse karateka van 100plus kilo die haar tegenstandster onthoofdt met één houw van een haar zwaar behaarde armen.
  • Kreunboegbeeld Azarenka produceert het geluid van een wegfladderende vlinder van 1000 kilo met een spijker in zijn kont.
  • Sharapova maakt met uithalen van 105-decibel meer lawaai dan een wegknetterende brommer met een kapotte uitlaat.
  • De gezusters Williams maken tijdens een dubbel meer geluid dan een roedel bavianen tijdens voedertijd.

Ja, dat doet het ergste vrezen voor de finale van Wimbledon. Je moet er niet aan denken dat zowel Sharpova en Azarenka hun halve finale winnen. Toernoodirecteur Ian Ritchie heeft al aangegeven dat het damesgekreun ingedamd moet worden, aangezien het klachten regent. Niet alleen van tv-kijkers maar ook van het aanwezige publiek dat zich mateloos ergert.  Ik maak me vooral zorgen over het vliegverkeer boven Londen. Hoeveel vogels zouden er op die angstaanjagende lokroepen van beide dames afkomen.

In Rome van dit jaar stonden de twee beroepshijgsters tegen over elkaar.  Hier alvast een voorproefje van wat u misschien te wachten staat. Ik verlang dan ook hevig terug naar de tijden van Evert en Navratilova. Old-school tennis gebaseerd op techniek, met wonderschone slagenwisselingen en vooral zonder die idiote gilletjes bij ieder bal.

Update: WTA gaat eindelijk het kreunen aanpakken

Vorig artikelSepp Blatter herkozen: Van Praag en Been zijn van beschuit
Volgend artikelMarcel Brands: een vlieger op gebakken lucht

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in