Marcel Brands: een vlieger op gebakken lucht

0

11 juni 2011. Technisch directeur Marcel Brands van PSV zegt tegen het Algemeen Dagblad: ‘Wij slaan nu een andere weg in. PSV moet de koopzucht inperken en eigen jeugdspelers laten doorstromen. In die jeugdopleiding hebben we veel geld gestoken. Een jochie van 12 moet zien dat er een opening is naar het eerste elftal. Deze koerswijziging gaat per direct in.’

30 juni 2011. PSV legt doodleuk 18 miljoen euro (overigens van geleend geld van de gemeente waar ze voor hebben lopen bedelen om hun schulden te kunnen betalen, een schande, maar dat is een ander verhaal) op tafel voor Kevin Strootman, Dries Mertens en Georginio Wijnaldum… én hadden Ibrahim Rabiu en Khalid Sinouh al gratis opgepikt en azen nu nog op een verdediger én het is voor Rutten te hopen een spits.

Opmerkelijk! Dat zijn 7 nieuwe spelers. De man die het technisch beleid uit moet stippelen zegt en doet blijkbaar dus maar wat. Vandaag zus, morgen zo. Al naar gelang de wind waait. Met Brands als vlieger. De jeugdopleiding weet in ieder geval onmiddellijk weer waar het staat. Helemaal kansloos onderaan. Ze krijgen immers met al die aankopen wederom geen enkele kans zich te bewijzen.

Brands had ook al eerder gezegd dat PSV zich ging richten op 1 of 2 spitsen en een betere keeper dan Isaksson. Maar in de aanval lagen vooral de prioriteiten, omdat PSV scorend vermogen mist. Dat was immers (volgens het bestuur) de oorzaak van het rampseizoen. Aangezien Koevermans weggaat, Reis nog lang is geblesseerd en bovendien transfervrij is (met dank aan Brands) en Berg compleet mislukte en terugkeert naar HSV, verwacht je dan dat PSV tenminste een uitstekende spits koopt.

Vervolgens kopen ze 3 middenvelders en werd middenvelder Ibrahim Rabiu al eerder transfervrij gecontracteerd. Het zal druk worden in de middencirkel. PSV heeft met Hutchinson, Engelaar en Wuytens al 3 controlerende middenvelders en koopt er dan een vierde, Strootman, bij.  Wat een idioterie. Er kunnen er maar 2 spelen en bovendien zijn het allemaal gasten die het net niet kunnen vinden. Wat voor beleid is dat? En hoe zit dat dan met dat scorend vermogen Brands? En nog iets. Is de 36-jarige Khalid Sinouh, die al jaren geen basisplaats heeft gehad, de concurrerende, betere keeper dan Isaksson?

En dan ook nog snel Wijnaldum kopen. Wat moet PSV daarmee? Prima jongen, kan ook op 3 posities spelen, maar PSV heeft Toivonen, Bakkal, Labyad, Lens, Rabiu en nu dus ook Mertens al. 7 jongens voor de 3 posities achter de spits. Wat is dat voor merkwaardig aankoopbeleid? Wat moet Rutten met in totaal 11 middenvelders? Inderdaad Brands, dat jochie uit de D1 droomde na jouw woorden van een opening, maar die is na 2 weken alweer potdicht gegooid. Een duidelijk signaal naar de jeugd. Prima stimulans voor talenten als Ritzmaier en Depay…

Vorig artikelHorrorfinale dreigt op Wimbledon
Volgend artikelNederlandse politie heeft hoog Peppi en Kokki-gehalte

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in