Sepp Blatter herkozen: Van Praag en Been zijn van beschuit

0

Sepp Blatter voor 4 jaar herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA). Hoe is het in godsnaam mogelijk! De man stinkt immers al ruim een decennia naar corruptie, fraude, omkoping, vriendjespolitiek, machtsmisbruik, zelfverrijking en geldverkwisting. En dan toch weer herkozen worden. Joseph Blatter, de 75-jarige peetvader van het mondiale voetbal, is wederom voor 4 jaar koning, keizer en admiraal tegelijk.

Het ergste is nog de slappe, haast angstige houding van de voetbalwereld. Ze staan erbij, kijken er naar en knikken goedkeurend. Blatters schandknaapje Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, die over 4 jaar Blatter mag opvolgen als ie nu braaf buigt als een Japanse keukenhulp, was al weken bezig zijn Europese onderdanen te bewerken. De vroegere geniale Franse middenvelder beval raadde de Europese landen aan op Blatter te stemmen. Blijkbaar zit daar zo weinig ruggegraat tussen dat ze en masse, met uitzondering van de Engelsen, Platini’s bevel, advies gedwee opvolgden, zodat opa Blatter zich nog eens 4 jaar kan wentelen in luxe, weelde, praal en pracht.

Ja, ook de KNVB is blijkbaar geen knip voor de neus waard, want voorzitter Michael van Praag, directeur Harry Been en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen hadden gisteren blanco kunnen stemmen, maar deden het niet. Ook zij doken het stemlokaal in en kleurden gezamelijk het hokje rood voor die ene naam op het veel te lege velletje.

De reden? Michael van Praag gaf op onthutsende wijze antwoord op deze vraag. Met de zelfingenomenheid van een schooldirecteur die weer eens voor de klas staat, stond Van Praag voor de camera op vaderlijke wijze zijn eigen straatje schoon te vegen. Ja, Blatter was in opspraak geraakt, maar hij was wel  was vrijgesproken  van alle omkoping- en fraude-beschuldigingen door de ethische commissie van de FIFA. Daardoor was er geen enkel bezwaar meer om niet op Blatter te stemmen. “Och, de man was misschien wat laks geweest,” zo zei van Praag haast vergoeilijkend. Bovendien had Blatter plechtig beterschap beloofd en zou er een nieuw comittee in het leven worden geroepen die het beleid binnen de FIFA gaat controleren.  “En gebeurt dat niet dan zullen wij hem op de vingers tikken.” Van Praag keek vol trots en je zag zijn borst ietwat naar voren komen. Ja, dat hij toch mooi voor elkaar gekregen bij Sepp.

Van Praag vergat voor het gemak te vertellen dat zolang de stem van piratenlanden, ministaatjes, banenrepublieken en tropische eilandjes met 1 voetbalveld even zwaar telt als die van respectabele landen als bijvoorbeeld Nederland, Engeland, Duitsland, de VS, Canada, Australië, Frankrijk, Spanje en Zweden, de FIFA een corrupte, ondoorzichtige, geldwegmoffelende boevenbende is en blijft. Neem bijvoorbeeld de ethische commisie die de handel en wandel van Blatter moest nagaan en hem vervolgens vrijsprak. Daarin zitten landen als Guam, Indonesië, Guinea, Colombia, Senegal, Namibië en beste vriend Zwitserland (als voorzitter). Hoe betrouwbaar ben je dan? Dan kun je als Europa wel eisen willen stellen, maar je bent in iedere commissie in de minderheid en wordt weggestemd door schurkenstaatjes waarvan Blatter de stem heeft gekocht met een zak geld.

Het thuis altijd sterk spelende Anguilla kreeg bijvoorbeeld 6 ton uit de gulle portemonnee van ome Sepp. Uiteraard verdween dat geld rechtstreeks in de zakken van de plaatselijke voetbalbobo werd dat geld in zijn geheel gebruikt om dat ene, stoffige veldje met die armtierige tribune op te leuken. Anguilla?! En zo zijn er nog tientallen lachwekkende FIFA-leden. Allemaal met een stem, die evenzwaar telt als de onze. Ik begrijp sowieso niet hoe het kan, dat landen, die niet eens een land zijn en totaal geen voetbalinfrastructuur hebben, lid kunnen worden en mogen stemmen. Belize, Bermuda, Faroer-eilanden, Kaap Verdische eilanden, Kaaiman eilanden, Komoren, Cook eilanden, Curacao, Guam, Lesotho, Montserrat, Seychellen, St. Lucia, St. Kitts, Tahiti, Maagden eilanden en niet te vergeten de Turks Caicos eilanden.

Wie daar op wat voor manier dan ook aan meewerkt, het in stand houdt door op Blatter te stemmen is van beschuit. Ja, het klinkt raar, maar ik weet het zeker. Kijk maar eens goed naar Van Praag, Been en Van Oosteveen. Raak ze maar eens aan. Niet te hard anders beginnen ze kruimelen aan de kantjes. Gooi er maar eens wat water over de heren voetbalbobo’s. Wedden dat er een hoopje slappe prut achterblijft. Prik ze maar eens met je wijsvinger. Niet te hard, anders maak je gaten. Sla maar eens met de vuist op tafel en ze gaan draaien. Beschuit, met hele slappe thee!

Update: Fifa-officials gearresteerd wegens omkoping

Lees ook: Blatter toont wereld de middelvinger

Vorig artikelKrankzinnig geworden EU geeft Malle Pietje miljarden
Volgend artikelHorrorfinale dreigt op Wimbledon

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in