Feyenoord: hand in hand kame… enge mannetjes

0

De persconferentie van Feyenoord deed me denken aan een B-film met Van Geel en Vlaar als de tenenkrommend slechte acteurs. Het enige waar de 2 mee bezig waren was hun straatje schoonvegen. Dat Been was opgestapt en dat de hele situatie slecht voor Feyenoord is, kon ze worst wezen. De persconferentie was er vooral om de buitenwacht wijs te maken, dat het allemaal niet aan hun had gelegen.

Vlaar deed zich voor als een schooljongen die zijn eerste spreukbeurt moest houden. De gepokte en gemazelde aanvoerder was zich van geen kwaad bewust en had het allemaal niet zien aankomen. Hij had alleen maar de spelers bij elkaar geroepen om wat regeltjes op te stellen. Dat dat uitmondde in een muiterij, dat had hij niet verwacht. Ja, toen moest ik mijn verantwoordelijkheid wel nemen, zei hij. En in plaats van open kaart te spelen en naar zijn trainer te stappen, huilde hij uit bij Van Geel. Naar Been stappen, was namelijk geen optie. De reden? De spelers, inclusief hemzelf, waren niet zo mondig, aldus Vlaar.

Wat een drogreden. Van die onmondigheid was richting Van Geel niets te merken. Wel Beens kop eraf durven te hakken als ie niet kijkt, maar naar hem toe stappen en hem recht in zijn gezicht zeggen wat er mis is, is teveel gevraagd. Wat een lafheid. Bange, enge mannetjes die het achter de ellebogen hebben. Daar bestaat de spelersgroep van Feyenoord uit. Wat nou hand in hand kameraden, voor Feyenoord een!

Van Geel was zowaar nog doorzichtiger en speelde de bestuurder die er allemaal niks aan kon doen. Het allemaal heel erg vond. Er alles aan had gedaan en toen puntje bij paaltje kwam de verantwoordelijkheid meteen van zich afschoof en bij de spelers legde.

Het is de tweede keer in 2 jaar tijd dat de spelers van Feyenoord de trainer op straat schoppen. De tweede keer dat het bestuur geen verantwoordelijkheid neemt. De tweede keer dat de directie de verantwoordelijkheid bij de spelers legt. De tweede keer dat de betrokkenen, hun handen in onschuld proberen te wassen. Verbeek in 2009. Been in 2011. Wie is er in 2013 aan de beurt?

Vorig artikelNederlandse politie heeft hoog Peppi en Kokki-gehalte
Volgend artikelEngelse ziekte

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in