Kan iemand de pinpas van Marcel Brands blokkeren?

0

PSV gedraagt zich momenteel als een koopgrage vrouw in de uitverkoop. Voor een paar schoenen naar de stad gaan en terugkomen met 2 jurkjes, 3 broeken, een blouse en een handtas.

Koopziek. Spelers kopen voor de heb.  Alles wat in de etalage staat en waar PSV (lees Marcel Brands) langsloopt is meteen een mogelijke aankoop. Het is ook allemaal zo verleidelijk, met die 48 miljoen brandend in je zak. Een andere reden kan ik niet bedenken voor het uiterst merkwaardige transferbeleid van de Eindhovenaren. De logica is in ieder geval ver te zoeken.

In mei legden Brands en Sanders nog de schuld van het 2e rampseizoen op rij bij de spelersgroep. Het ontbrak de spelers aan beleving en aan scorend vermogen. Er moesten in ieder geval 2 spitsen en een keeper beter dan Isaksson bijkomen, was de conclusie. Dat was een erg karige conclusie, want het moge duidelijk zijn dat PSV ook 2 goede backs en 2 sterke, betrouwbare centrale verdedigers ontbeert.

Maar goed, als je zoiets aankondigt, dan verwacht je dat ze met namen komen. Echte versterkingen. Drie maanden later heeft PSV met miljoenen gesmeten en 7 nieuwe spelers binnengehengeld. Maar daar zit geen spits tussen en ook geen keeper beter dan Isakkson. En nee, helaas ook geen een back en laat staan een centrale verdediger.

Dat riekt naar onkunde. Gebrek aan kwaliteit in de leiding, in het netwerk en vooral in de scouting. Anders kan ik niet bedenken waarom PSV de 36-jarige bankzitter Sinouh aantrekt, 2,5 miljoen op tafel legt voor Tyton en vervolgens de talentvolle Zoet uitleent aan RKC. En waarom Rodriguez en Vukuvic wegdoen en dan Derijck halen? Zelfde laken een pak zou ik zeggen. En waarom Strootman halen als controleur als daar ook Engelaar, Wuytens en Hutchinson kunnen spelen. En wat is het nut van Wijnaldum en Ibrahim, als je Toivonen, Lens, Bakkal en Labyad al hebt? Alleen de aankoop van Mertens is logisch en op het eerste gezicht een echte versterking. En waar blijft de spits?

Ze weten al sinds januari dat Reis geblesseerd is, dat Koevermans weg zou gaan en dat huurling Berg niet voldeed. We zijn nu 8 maanden verder en PSV heeft nog steeds geen spits gekocht. Hoe bestaat het! De voorbereiding is allang achter de rug, het seizoen inmiddels weer begonnen en ook de eerste Europa League wedstrijd is gespeeld. En dan nog steeds spitsloos. Nog steeds geen keeper beter dan Isakkson. Nog steeds geen back beter dan Manolev. Nog steeds geen  centrale verdediger beter dan Marcelo en Bouma. Nog even en dan is het seizoen al weer verpest. Kan iemand alsjeblieft de pinpas van Marcel Brands blokkeren?

Vorig artikelEngelse ziekte
Volgend artikelFred Rutten: zet hem op hè

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in