De katholieke kerk is een doodenge, misdadige organisatie

8
Jongetje zit heel onschuldig op schoot van een hele aardige priester…

De katholieke kerk is een misdadige, schijnheilige kerk. Dat blijkt uit het feit dat er in Nederland tussen 1945 en 1985 20.000 minderjarigen seksueel zijn gemolesteerd door rooms-katholieke geestelijken. Goedheid en menslievendheid prediken en ondertussen kinderen verkrachten.

En het is niet alleen in Nederland waar dat gebeurt. In de VS, Ierland, Duitsland, Canada, Mexico, Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland zijn er net zulke schrikbarende cijfers. Je kunt je vingers er op natellen, dat het dan in alle landen waar een rooms-katholieke kerk staat is gebeurd en erger nog, nog steeds gebeurt. Om hoeveel onschuldige kinderen zou het dan wereldwijd gaan? 1 miljoen? Meer? Verschrikkelijk!

Geheim document om alles binnenskamers te houden
Misschien nog wel veel erger is dat de kerk er alles aan gedaan heeft om deze gruweldaden in de doofpot te stoppen. In de jaren ’50 druppelden er al berichten binnen over priesters die hun handjes niet thuis konden houden. Dat resulteerde in het opstellen van de Crimen Sollicitationis (1962) door de Congregatie van de Geloofsleer van de Katholieke Kerk. Dit is een geheim document met daarin de instructie dat geestelijken die worden verdacht van seksuele misdaden intern moeten worden berecht (lees, moeten worden geherpositioneerd).

Dat het misbruiken van kinderen toen al aan de orde was, blijkt in het opnemen van een aparte paragraaf in de Crimen Sollicitationis; de crimen pessimum (de verderfelijkste misdaad). Hiervan is sprake wanneer een geestelijke een zeer obscene en zeer zondige handeling met een minderjarige, een man of met dieren verricht of waagt. Allen die bij dit soort processen betrokken zijn, dienen een eed van eeuwigdurend stilzwijgen (perpetuo silentio) af te leggen. Zij die deze eed breken worden automatisch geëxcommuniceerd.

Hoe schofterig wil je het hebben. Weten dat er misdaden worden gepleegd, niet de politie erbij halen, maar het intern afdoen en er een zwijgplicht, een soort omerta, aan verbinden. Dat zijn regelrechte maffiapraktijken.

Paus spil in deze doofpotaffaire
De Godfather en huidige paus Benedictus (Joseph Ratzinger) speelt een cruciale rol in deze misselijkmakende doofpotaffaire. Ratzinger was immers van 1981 tot en met 2005 als Hoofd van de Congregatie van de Geloofsleer (een soort interne, kerkelijke Sicherheitsdienst), belast met het bewaken van de zuiverheid van de katholieke leer inzake geloof en zeden. Daaronder vielen ook misbruikzaken. Benedictus heeft er jarenlang alles aan gedaan dit zo lang mogelijk intern af te handelen, het buiten de media en politie te houden, het te ontkennen en te downplayen.

Hij schreef in 2001 als Hoofd van de Congregatie van de Geloofsleer, een brief (de delictus gravioribus) naar alle bisschoppen waarin stond dat ‘bij dit soort misdaden, de politie niet mag worden ingeschakeld en dat onderzoek hiernaar intern dient te worden afgehandeld.’ In 2002 zei Ratzinger over het kindermisbruik, ‘dat de media de feiten manipuleren om de kerk in diskrediet te brengen’. In 2003 gaf hij als oorzaak aan van het kindermisbruik: ‘Ook priesters kennen bekoringen. Ik denk dat het essentiële punt een zwak geloof is.’ Pas in 2005, 60 jaar na de eerste vuiligheden -vuiligheden waarvan hij vanwege zijn functie donders goed op de hoogte was – pas toen hij er niet meer mee weg kwam, begon de capo di tutti capi enigszins bij te draaien en bood zijn ‘welgemeende’ excuses aan. Maar aan de onlangs uitgevaardigde richtlijnen tegen kindermisbruik van de kerk te zien, wordt het nog steeds niet erg serieus genomen. Bisschoppen mogen vanaf 2011 de politie inschakelen bij gevallen van pedofilie, maar het is niet verplicht. Bovendien is dit geen kerkelijke wet, maar slechts een richtlijn…

Kardinaal Simonis noemt misbruik voorlichting
Deze zelfde smerige mentaliteit zie je ook bij onze eigen kardinaal Simonis. Hij was het die een pedofiele priester overplaatste naar Amersfoort zonder de parochie te vertellen dat ze met een pedo te maken hadden. Toen later ouders gingen klagen over deze priester gaf Simonis niet thuis. Sterker nog: hij zei dat het niet bestond.

Over het kindermisbruik zei hij bij Pauw en Witteman: ‘Wir habe es nicht gewusst’. Verder noemde hij het seksueel misbruiken van kinderen: ‘het op deze wijze voorlichten of inlichten van kinderen in het geheim van het leven.’ Verder was de Nederlandse kardinaal zeer begaan met de daders… die hebben namelijk ook een geweten. Simonis vond het ook heel erg dat de kerk en hijzelf op deze manier in diskrediet werden gebracht. Walgelijk. Zelfmedelijden en compassie voor de daders in plaats van berouw en hard willen straffen. Het sluit haarfijn aan op de laatste reacties van deze misselijkmakende kerk.

Reactie kerk is een snel gepreveld excuusje
In alle katholieke kerken is zondag 18 december 2011 een brief voorgelezen over het feit dat tussen de 10.000 en 20.000 kinderen in de periode tussen 1945 en 1985 door rooms-katholieke geestelijken seksueel zijn misbruikt. De kerk zegt geschokt te zijn en betuigt spijt in de brief. Pastoor Buyens van Luyksgestel en Bergeijk reageerde als volgt: ‘Door deze brief geven we een signaal dat we vinden dat het niet kan wat er is gebeurd.’ Aartsbisschop dr. W. J. Eijk  daarover: ‘de kerk is niet zorgvuldig omgegaan met kinderen en jongeren. Niet alleen de daders treft blaam maar ook kerkelijke gezagsdragers die niet accuraat hebben gehandeld.’ Gerard de Korte, bisschop van Groningen-Leeuwarden, vindt het geen reden om af te treden: ‘We moeten nu proberen slachtoffers te helpen, we moeten vooruit en werken aan herstel van vertrouwen.’

Eigenlijk zeggen ze dus: ‘Sorry, jongens. Foutje, beetje onzorgvuldig en inaccuraat van ons. Maar hé, zand erover. We houden nu op met oude koeien uit de sloot te halen en gaan nu vooruit kijken.’ Het is dit vrijblijvende, haast luchtige toontje dat me mateloos irriteert. Wat is dit nu voor een excuus? Waar zijn de harde maatregelen tegen die schoften? Hoeveel zitten er al vast. Hoeveel zijn er ontslagen? Wanneer krijgt een van de hoofdverantwoordelijken, Paus Benedictus, zijn congé? Pfff… Spijt me prevelen, de schouders ophalen en weer wegsloffen. En dat was het dan.

En nu de fik erin
Het is de hoogste tijd dat deze misdadige kerk tot op de laatste steen wordt afgebroken. Met pek en veren van deze aardkloot wordt verbannen. De fik erin. Al 1700 jaar heeft de katholieke kerk zich schuldig gemaakt aan de meest vreselijke misdaden tegen de menselijkheid; van kruistochten tot brandstapels, van genocide tot geestelijke terreur en van Inquisitie tot kindermisbruik. En ze komen er al eeuwen mee weg. Waarom, laten we dat toe? Elke keer weer? Nederlands recht, laat je gelden. Ze staan toch niet boven de wet? Laat ze zich niet langer verstoppen achter dat enge, verzonnen geloof van ze. Trek  ze uit hun schijnheilige huisjes en sleep de paus, andere hoofdverantwoordelijken en al die pedofielen voor de rechter. Deze kerk is rot en misdadig tot op het bot. Hoeveel bewijs moet je nog hebben?

Update: Tweede NL bisschop schuldig aan kindermisbruik

Update: Pedopriesters gaan vrijuit

Update: Kerk werkt misbruikzaken tegen

Update: Ooggetuigenverslagen van misbruik in pensionaat St. Maria ter Engelen te Bleijerheide

Vorig artikelNL politici zijn wereldvreemd. Deel 3. Eerste Kamer tolereert dierenleed, want is geloof
Volgend artikelOok in 2012 zitten ze in uw portemonnee te graaien

8 REACTIES

  1. Ik zie vergezichten van stampende laarzen die pedopaters en ranselnonnen benevens hun hele actieve fanclub die es allemaal nicht gewusst haben en och het zijn maar kinderen uit hun holen sleuren en ze in lange rijen zittend over kuikenversnipperaars heen hemelen…

  2. Ben niet katholiek,maar vindt dat het geloof daar niks mee te maken heeft.Staat nergens in de bijbel dat we ons moeten bezig houden met kinderen.Aangaande homo of lisbienne zijn staat in de bijbel dat het niet goed is,maar dat we mensen met respect moeten behandelen(heb u naaste lief).Maar wie kan je nu verplichten akkoord ermee te zijn.

  3. Het Katholicisme is een valse religie,net als Islam,die een ideologie is,waarin God slechts een bijrol speelt.Deze kerk is een bolwerk van macht en geld en heeft 2000 jaar christendom verkwanselt.De naam van God is misbruikt om meer macht te krijgen..

  4. Geloven, en ook de zogenaamde Katholieke Kerk, vindt ik: een misdadige instelling, corrupt, crimineel en moet acuut verboden worden. Een stelletje geile, op seks beluste gekken vindt ik ze. Een pedofielen netwerk.
    Heeft helemaal niets met menslievendheid te maken. Macht, corruptie en misbruik.
    Alle Kerken sluiten en de bisschoppen/ Paus, priesters en alle gekken verbannen: stelletje imbiecielen.

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in