NL politici zijn wereldvreemd. Deel 3. Eerste Kamer tolereert dierenleed, want is geloof

0

De Eerste Kamer heeft zich gekeerd tegen een verbod op het onverdoofd slachten van dieren. Het wetsvoorstel van Marianne Thieme (Partij van de Dieren) werd daardoor de nek omgedraaid. Onverdoofd uiteraard, zoals het een beschaafd, Westers land betaamt.

De Tweede Kamer keurde het wetsvoorstel eerder met 101 stemmen voor nog goed, maar de niet gekozen, wereldvreemde heren op pluche in de Eerste Kamer dachten daar echter heel anders over. Dat betekent dat het in een modern land als Nederland gewoon kan dat een koe krijsend, spartelend en vechtend voor zijn leven in een machine wordt gedonderd, waarna een slager “in naam van God, God is groot” zegt en het beest de keel na enig gezaag doorsnijdt. Dat de koe daarna nog enkele, uiterst pijnlijke, minuten leeft en bloed in het rond fonteint deert de senatoren niet.

De wet van Thieme mist immers logica, oordeelt de Eerste Kamer, omdat het ritueel geslachte vlees anders uit het buitenland kan worden ingevoerd. En ook omdat er veel meer dierenleed voorkomt in de grootschalige industriële veehouderij. Dat zijn schandalige drogredenen. In feite wordt er gezegd: als wij het niet doen, doet een ander land het en lopen we geld mis. En: we doen ander dieren ook pijn dus ga nu niet lopen zeiken over die 2 miljoen halal of kosjer geslachte koeien, schapen, lammeren, geiten en kalveren.

De senatoren voerden echter nog een reden aan om Thieme’s wetsvoorstel te weren. Niet zo maar een reden, maar de in hun ogen belangrijkste reden. Te weten; de wet zou in strijd zijn met de godsdienstvrijheid. Hoe krijgen de hoge heren van de SGP, CU, PvdA, VVD, Groen Links, D’66, SP en CDA het anno 2011 nog uit hun strot. Als godsdienst/geloof staat voor het op wrede wijze slachten van dieren, dan is er toch iets mis met dat geloof.

Waarom beschermen de Eerstekamerleden zoiets barbaars? Geloof mag toch geen vrijbrief zijn om dieren op een afschuwelijke manier te doden. Hoe zit het dan met dierenwelzijn? Met het Nederlandse recht? Met humaniteit? Met inlevingsvermogen? Wordt dat onder het kleed geschoven, omdat een achtelijke gelooft in een God en zich daar dus klaarblijkelijk achter kan verschuilen en zich van alles kan permitteren. Geloof in een God. Een verzonnen figuur. Omdat het in een eeuwenoud door mensen geschreven boek staat. Omdat de imam, de dominee en de rabijn het zeggen. Daar moeten we volgens de Eerste Kamer maar respect voor hebben en het tolereren, zelfs als dat geloof staat voor Middeleeuwse gebruiken, waarden en normen.

Het geloof, of het nu Christendom, Jodendom of Islam is, weet zich elke keer weer in een uitzonderingspositie te wringen.  Een positie waardoor hun aanhangers wegkomen met wanstaltige (mis)daden die recht tegen elke zichzelf respecterende, geciviliseerde beschaving indruisen. Daden als dierenleed, maar ook daden als vrouwenbesnijdenis, het onthoofden van verkrachte vrouwen (want is ontrouw), homofobie, eerwraak, pedofilie, het dragen van burka’s, oorlogen, massamoord, het hersenspoelen van onschuldige kinderen, zelfmoordterroristen (oh nee, martelaren volgens hun geloof), het stenigen van ongelovigen en het geestelijk onderdrukken van de massa.

Geloof/godsdienst is de ultieme verstopplek voor engerds met zieke opvattingen. Dat was 1000 jaar geleden al zo en is het nu nog steeds. Onvoorstelbaar dat onze eigen Eerste Kamer die griezels ermee weg laat komen. Wat zeg ik, we moeten er begrip voor hebben en het zelfs nog respecteren ook.

Vorig artikelNL politici zijn wereldvreemd. Deel 2. Goede Doelen smijten uw geld weg
Volgend artikelDe katholieke kerk is een doodenge, misdadige organisatie

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in