Labyad ook gratis de deur uit bij PSV?

1

De kans is groot dat Zakaria Labyad, het grootste talent op de Nederlandse velden, aan het einde van dit seizoen gratis en voor niets de Herdgang af loopt en op een Portugese trein stapt. Dan heb je zitten slapen PSV. Geen excuses. Dat kan en mag gewoon niet. Een jongen, notabene uit de eigen opleiding, waar je vele jaren heel veel tijd en geld in hebt gestoken kan NOOIT op zijn 18e zomaar transfervrij vertrekken naar een Portugees clubje .

Kan me niet schelen dat de Portugezen het driedubbele aan salaris betalen of dat Labyad het hoog in zijn bol heeft en weg wilde omdat ie vond dat ie beter kon krijgen. Die gast had een contract moeten hebben waar hij niet onderuit kon. Punt uit! Een contract dat ervoor zorgde dat als er iets mocht gebeuren waardoor meneer Labyad uit zijn hum zou zijn, het PSV in ieder geval  vele miljoenen aan transfergeld zou opleveren.

Dat contract is er niet en dan heb je gefaald. Daar zijn 2 woorden voor: amateuristisch wanbeleid. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. PSV springt erg onzorgvuldig om met de spaarzame talenten die uit de eigen opleiding komen. Ze worden of afgedankt of voor niks weggedaan. Huntelaar werd weggestuurd omdat ie te traag zou zijn voor een spits. Aisatti zou moeilijk in de omgang zijn. Marcellis, een veel betere rechtsback dan Manolev, was te klein voor een centrumverdediger. Bakkal, zeker niet de mindere van Toivonen, mag na dit seizoen transfervrij weg. Afellay was ook gratis de deur uitgelopen, ware het niet dat Afellay zelf ervoor zorgde dat PSV toch nog 3 miljoen kreeg van Barcelona. Dat siert Afellay, maar PSV moet zich schamen. 3 miljoen voor een speler die minstens het 7-voudige had moeten opbrengen. Jonathan Reis zijn optie werd niet gelicht. Reis, waar PSV zoveel tijd en moeite in had geïnvesteerd, vertrok gratis naar Vitesse. Funso Ojo, het supertalent dat op 15-jarige leeftijd debuteerde, mag 6 jaar laten en zonder echt een kans te hebben gehad oprotten. En dan nu Labyad.

Marcel Brands kan zich dan wel op de borst slaan dat hij de selectie zo versterkt heeft dit seizoen, maar talenten voor de club behouden is blijkbaar een ander vak. Iedere boerenlul met 28 miljoen euro in zijn achterzak, die 3 keer naar Studio Sport had gekeken, was met dezelfde namen op de proppen gekomen in juni en juli. Zo moeilijk is dat niet. En wat doet Brands de rest van het jaar? Blijkbaar niet de contracten inkijken, anders laat je het contract van je toptalent niet zomaar even aflopen. Dat contract had allang vernieuwd moeten worden.

Talenten scouten, talenten laten doorstromen én talenten pas voor flink veel geld de deur uit doen… dat beheersen hij en al zijn voorgangers duidelijk niet!

Vorig artikelTaakstraf voor agentbeuker dankzij softe Polaris-richtlijnen
Volgend artikelPSV moet stoppen met de toneelstukjes

1 REACTIE

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in