Ook in 2012 zitten ze in uw portemonnee te graaien

0

In wat een schofterig land wonen we toch. Het lijkt wel of alle machtshebbers tegenwoordig met hun tengels in je portemonnee zitten. Niet stiekem, maar open en bloot. Ja, want de heren genieten ervan als je weerloos en lijdzaam toekijkt – zoals een echte horige betaamt – als ze de flappen uit je vingers trekken.

  • De eigen bijdrage van de zorgverzekering gaat van 170 naar 220 euro. Hier met die 50 piek. De ziektekosten zelf? Zoals altijd weer 100 euro per jaar duurder. Dat levert de schatkist toch weer mooi 2 miljard op!
  • De WOZ-waarde van uw huis? Huppakee, 10 procent omhoog, ondanks de daling van de huizenprijzen. De reden? Is er niet. Want is totaal onlogisch.
  • De hypotheekrente is al jaren te hoog. Want daar zijn prijsafspraken over, zo bleek uit onderzoek van de VEH. We betalen met zijn allen jaarlijks duizenden euro’s teveel.
  • De hoogte van de boetes voor verkeersovertredingen gaan door het rood. Waarom?  Ze moeten geld hebben. Uw geld.  Gemiddelde prijsstijging 20 procent!
  • Er warmpjes bijzitten? Ja, dat kan, maar afkomen met dat geld. Ook de energierekening wordt in 2012 100-130 euro duurder. Kunnen de energiedictators niks aan doen.  Want dat komt door benzineprijzen, goudmarkt, dalende rentetarieven, crisis, financiele buffers, wetgeving, dood van Kim Jung-il, de run op oliebollen, en uiteraard door het overlijden van die chimp van Tarzan.
  • Al met pensioen? Tijd voor een bijbaantje. Want u krijgt een paar honderd euro minder per jaar uitbetaald vanaf april 2012. En de nog werkenden? U raadt het al, de premie gaat omhoog. Ach ja, kann passieren. De pensioenfondsen hebben wegens wanbeleid weer eens gefaald en daar mag u nu voor op de blaren gaan zitten.
  • De waterschapsbelasting stijgt met 3 procent. Oef, dat valt mee, denkt u nu. Neen! U betaalt al gemiddeld 313 euro aan deze flauwekulbelasting. Uit een feitenonderzoek blijkt verder dat burgers jaarlijks 550 miljoen euro te veel aan schoon water betalen, stelt de Vereniging Eigen Huis. Dat is maar liefst 75 euro per huishouden.
  • Slapend rijk worden dan maar van uw spaargeld? Uhnnnnn (harde zoemer voor fout antwoord). De rente wordt al jaren kunstmatig laag gehouden door de banken. Bovendien valt de rente over uw spaargeld weg tegen de inflatie.

Een ding houdt u overeind bij deze massale oplichterij noodzakelijke bezuinigingen vanwege de crisis: de overheid gaat voor de verandering ook eens keer op de centjes letten. Uhnnnnn (wederom harde zoemer voor fout antwoord). Niks ervan. De overheid gaat gewoon door met het wegflikkeren van uw centen in geldverslindende projecten als de Joint Strike Fighter en de Noord Zuid-lijn, blijft maar miljarden wegpompen naar de Europese Unie, ziet heil in het redden van criminele beerput-landen, waardevolle EU-partners d.m.v. een wanstaltig noodfonds dat ieder Nederlands gezin met 2 kinderen 10.000 euro kost, wil de Playmobielmissie naar Urzugan uitbreiden, onderhoudt op uw kosten luierende Polen, gooit nog steeds geld weg in de bodemloze put die ontwikkelingshulp heet en ook in 2012 zullen lokale stuurders weer miljoenen aan wachtgeld bijelkaar graaien.

Ik ben er klaar mee! Weg met die amateur-politici. Opzouten met die witteboord-criminelen. Oprotten die smerige graaiers. Het wordt tijd om de straat op te gaan, ze bijelkaar te drijven en de fik erin te steken!

Vorig artikelDe katholieke kerk is een doodenge, misdadige organisatie
Volgend artikelTaakstraf voor agentbeuker dankzij softe Polaris-richtlijnen

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in