Naema Tahir en Andreas Kinneging: duo uit de jaren ’50

2

Lachwekkende tv bij Pauw & Witteman. Als gasten: twee pratende pamfletten uit de jaren ’50. Te weten, Naema Tahir en haar bodyguard, vriend Andreas Kinneging. Als de Stasi nog zou recruteren zouden die twee na de uitzending onmiddellijk door een zwart, geblindeerd busje zijn opgehaald. Hahaha, wat een prachttelevisie. Zelden twee mensen zichzelf zo in alle ernst voor schut zien zetten.

Oh, u kent ze niet. U heeft haar vast wel eens gezien. Tahir is dat superserieuze meisje met dat eeuwige ernstige hoofd die via het tv-programma Buitenhof allerlei dwaze ideetjes de huiskamer in mag slingeren.  Nou, dat domme meiske, deze intelligente vrouw heeft nu gezegd dat Rutger Castricum van GeenStijl/PowNed geweerd moet worden van het Binnenhof omdat hij onfatsoenlijke vragen stelt aan politici en dat is gevaarlijk! Toen Castricum dat hoorde, ging hij natuurlijk meteen verhaal halen, belde bij haar aan, maar haar vriend Andreas Kinneging deed open. Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie, was duidelijk not amused en viel Castricum fysiek aan en bedreigde hem ook. Een rel was geschapen…

Dit prachtkoppel zat bij Pauw & Witteman aan tafel en gaf een mooie inkijk in de wereld van de elitaire, oerconservatieve intelligentia. Tahir en Kinneging vinden dat alle, in hun ogen, onfatsoelijke journalisten verwijderd moeten worden uit de politiek. Want iemand die vragen stelt die de 2 tortelduifjes niet bevalt, dat kan en mag absoluut niet. Hoe durft een journalist een politicus lastig te vallen met van die vervelende vragen?! Er moet van hun dan ook een ethische commissie komen die journalisten en hun vragen van te voren doorlicht. Welkom Stasi, vaarwel persvrijheid en democratie.

Kinneging ging echter nog een stapje verder door te zeggen dat alle camera’s verwijderd moeten worden uit de Tweede Kamer. Televisie is blijkbaar het boze oog, het oog dat volgens hem afleidt van de inhoud. Van Kinneging moeten we terug naar de radio.

Andreas Kinneging. Ex-gewichtheffer. Beroepsengerd. Stapte in 1999 uit de VVD omdat het intellectuele niveau hem te laag was. Als voorzitter van de Edmund Burke Stichting pleit hij voor een aristocratie binnen de democratie. Wie er dan tot die aristocratie behoort, mag u zelf raden. Plasterk noemde hem al eens de Taliban uit Leiden vanwege zijn conservatieve ideeen over de zondige maatschappij en over vrouwen. Kinneging pleit voor kuisheid in kledij, gedrag en blik voor vrouwen, nu ze in deze moderne maatschappij steeds minder aan huis zijn gebonden.

Doodeng. Van dat soort mensen krijg ik de kriebels. Dat hooghartige, dat elitaire, ego’s tot aan de hemel. Geen greintje zelfspot, geen millimeter humor viel er te ontdekken bij het duo dat qua denkbeelden zo uit een Oostblok-land uit de jaren ’60 was gestapt.

De twee voelen zich zo ver verheven boven alles en iedereen dat ze hun eigen poep niet meer ruiken. En er kwam een hoop poep uit die monden. Nu mag dat gelukkig in dit land, maar het is wel merkwaardig dat dit duo met hun staatsgevaarlijke, democratie ondermijnende ideetjes een podium krijgt. Tahir in het programma Buitenhof en Kinneging notabene als hoogleraar op een universiteit.

Vorig artikelHoe lang mag Fred Rutten nog blijven aanmodderen?
Volgend artikelFred Rutten eindelijk uit zijn lijden verlost

2 REACTIES

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in