Rechter: Religie staat boven de wet

1

De kantonrechter in Den Haag ontsloeg een orthodox-joodse man van rechtsvervolging en deze hoeft nu dus geen boete te betalen. De man kon zich in Rijswijk niet identificeren, omdat hij op sabbat buiten de deur niets bij zich mag dragen. Dus ook geen ID-kaart. De man kreeg een boete van 150 euro opgelegd. “De religieuze plicht weegt zwaarder dan de plicht om te voldoen aan de wettelijke voorschriften in Nederland,” aldus persrechter Elkerbout.

Zo, dikke faceplant voor het Nederlandse recht. Anno 2012 gaat godsdienst/geloof dus voor waarden, normen, regels en zelfs wetten. Tis maar dat u het weet. Pure discriminatie van de atheist. De gelovige als ubermensch. Je hoeft je als gelovige tegenwoordig nergens meer aan te conformeren. Mede dankzij de Commissie voor Gelijke Behandeling, die iedere klacht van een gelovige bijna altijd gegrond verklaart.

De Britse shariageleerde Haitham al-Haddad weigerde om met de vrouwelijke presentatrice van De Halve Maan aan tafel te gaan zitten. Oke , dan niet zou je zeggen. Maar nee, in Nederland gaat de presentatrice (Naeeda Aruangzeb) dan braaf in het publiek zitten. Een kapster die na 6 jaar ineens moslima wordt en een hoofddoekje gaat dragen kan niet worden ontslagen ondanks dat een hoofddoek in strijd is met de kleding- en haarvoorschriften van het bedrijfje. Ook een Haags verzorgingstehuis moest de regels aanpassen en kan hoofddoeken niet langer verbieden. De fitness-keten Fit for Free moest ook tandenknarsend toezien dat hun verbod op het dragen van hoofddeksels niet geldt wanneer de klant een hoofddeksel draagt vanwege zijn/haar geloof. Een portier van een Amsterdams hotel die ineens gelovig wordt en zijn baard laat staan; jammer voor de representativiteit, maar geloof gaat voor huisregels. Een moslima die SOLLICITEERT naar de functie van griffier van de rechtbank van Zwolle, kan niet geweigerd worden vanwege haar hoofddoek. Ondanks de kledingvoorschriften. Kledingvoorschriften gelden immers voor iedereen, behalve voor gelovigen!

Krankzinnig! Nederland staat er bij, keurt het goed en gaat ook actief meedoen aan deze Middeleeuwse geloofsterreur. Een schilderij met een varken erop wordt weggehaald omdat het beledigend zou zijn voor moslims. Een cartoonist wordt opgepakt omdat zijn tekening moslims zou beledigen. Schilderijen met blote vrouwen in het gemeentehuis van Huizen? Huppakee, weg ermee, want beledigend. De kunstenaar wordt gewoon kwastdood gemaakt.

Ik zou zeggen. Take your pick. Er zit vast wel een mooie godsdienst tussen, die je een paar leuke meevallers zullen opleveren. En zo niet dan kun je je nog altijd wenden tot het prachtige geloof van The Invisible Pink Unicorn of die van het Vliegende Spaghetti Monster.

Update: Columnist ontslagen vanwege kritiek op zeurende gereformeerden

Vorig artikelPSV moet stoppen met de toneelstukjes
Volgend artikelHoe lang mag Fred Rutten nog blijven aanmodderen?

1 REACTIE

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in