Banaan was niet voor voetballer Chris Samba bedoeld

0

Na de wedstrijd Lokomotiv Moskou – Anzhi kreeg voetballer Chris Samba van Anzhi een banaan naar zijn hoofd. Samba is een neger, dus werd de link naar racisme snel gelegd. De gedachte erachter is immers: Apen eten bananen, dus is Samba een aap. Hoe primitief!

Toch zette het me aan het denken. Met bananen gooien, zoiets doe je toch niet zomaar?Zeker niet bij een gentlemenssport als voetbal. Helemaal niet als je als fatsoenlijk mens naar een leuke gezellige voetbalwedstrijd gaat kijken in Rusland. Daar moet iets aan de hand zijn geweest. Dat kan niet anders!

Zou Samba misschien op een aap lijken? Ja, je weet het niet. Dan kan ik me de persoonsverwisseling enigszins voorstellen. Alhoewel het wel raar is. Dat als je denkt dat je een aap ziet in een voetbalstadion, je dan meteen een banaan naar het beest gooit, en niet een suppoost of de politie waarschuwt.

Dus ik heb er voor de zekerheid wat foto’s van Samba bij gepakt. Na deze uitermate zorgvuldig bestudeerd te hebben kan ik echter maar tot een conclusie komen en die is: Samba lijkt helemaal niet op een aap. Verre van.

Waarom gooit iemand dan met bananen? Was die banaan uberhaupt wel voor Samba bedoeld? Ik heb de beelden er dus maar eens bij gepakt. Na bestudering wordt alles snel duidelijk. Als je goed kijkt zie je dat, nadat de banaan gegooid is, er één iemand heel boos omhoog kijkt en even blijft staan.  Iemand die ervan baalt dat de banaan niet naar zijn hoofd werd gesmeten. Een dikkerd met een zeer hongerige blik…

Vorig artikelFred Rutten eindelijk uit zijn lijden verlost
Volgend artikelGelukkig heet Cocu, Philip met zijn voornaam en niet Harry

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in