Eberhard van der Laan zet Hans Kazan in tegen hooligans

0

Het nieuws van de dag komt deze keer weer eens van een doorgeslagen PvdA-burgemeester. Nee, dit keer is het niet de burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen die het spoor weer eens volkomen bijster is, maar Eberhard van der Laan, de burgermeester van Amsterdam. Van der Laan heeft namelijk in een helder moment het voetbalgeweld opgelost.

Van der Laan wil namelijk een zogenaamd ‘afkoelmoment‘ inlassen zodra een voetbalwedstrijd is afgelopen. Wat dat inhoudt? ‘Een afkoelmoment, met daarin bijvoorbeeld optredens aan het einde van een voetbalwedstrijd, moet ervoor zorgen dat de gemoederen bij supporters weer wat bedaren, zodat zij weer als normale mensen kunnen denken en reageren’.

Optredens? Waar zou Eberhard dan aan denken? En nu probeer ik even in de geestelijke kronkels te kruipen van iemand die al 20 jaar elke feeling met de maatschappij volkomen kwijt is. Dan zet ik mijn geld op een leuke goochel-act. Iets met kaarten. In Eberhards denkwereld smullen hooligans daarvan. Een paar geinige kaarttrucjes en ze eten uit je hand. Of nog beter, iets met kinderen. Hooligans worden rustig van kinderen, zo denkt Van der Laan. Dus het worden kinderen. Kinderen,  die… die… een liedje zingen. Geniaal!

Ik zie Van der Laan ertoe in staat. Vijfhonderd lorzatte Ajax-hooligans met schuim op de bek die net van Feyenoord verloren hebben en dan Hans Kazan met een pakje kaarten. En nadat Kazan halfleeggebloed van het podium is geschraapt, duwt ome Eberhard glimlachend Kinderen voor Kinderen met een paar mierzoete liedjes de buhne op.  ‘Tis in orde hoor. Nee, ze zijn niet boos. Toe maar. Daar worden ze rustig van.’

Eberhard van der Laan is lekker ouderwets wereldvreemd bezig de laatste tijd. Hij  maakte deze week namelijk ook bekend dat hij via een peperduur project die draaideurcriminelen uit de Top 600 aan een baan gaat helpen. Dat zijn zeshonderd plegers van ernstige delicten, zoals overvallen, straatroven, zware mishandeling en moord of doodslag. Samen zijn ze in vijf jaar 15.000 keer opgepakt.

Keiharde, onverbeterlijke criminelen waarvan al is aangetoond – door weer een ander duur onderzoekje uiteraard – dat ze psychisch gestoord en zwakbegaafd zijn en NOOIT normaal zullen functioneren.

En die gasten wil Eberhard aan een baan helpen. Zou u die gasten in uw magazijn willen? Of als vakkenvuller in uw supermarkt? Stenensjouwer op de bouw dan? Ha, kom op er is toch wel ergens een plekje op de administratie voor ze? Wat een farce! Ze zijn 15.000 keer opgepakt! 15.000 keer! Waarom lopen die nog los? Waarom willen we juist die klootzakken via een speciaal project aan een baan helpen en normale en fatsoenlijk mensen niet? Geef daar maar eens antwoord op Van der Laan?

Ik begrijp echt niet waarom dit tuig telkens weer beloond wordt met een of ander boterzacht projectje dat telkens uit een PvdA-brein is ontsproten?  Of het nu hooligans of criminelen zijn. Wat is dat toch met de PvdA? Fatima Elatik (PvdA) maakte deze week bekend dat alcoholisten die de buurt terroriseren een eigen gebruiksruimte krijgen. Aleid Wolfsen, de PvdA-burgemeester van Utrecht is ondertussen de vleesgeworden natte dweil.

Kan iemand deze mensen tot de orde roepen?! Laat ze stoppen met het weggooien van belastinggeld. Ik pleit voor een onderzoek op zwakzinnigheid en wereldvreemdheid onder alle PvdA-bestuurders. Trouwens, laat maar. Besteed het belastinggeld maar aan iets zinnigs, want de uitkomst weet ik al.

Vorig artikelDe push-up beha is gemaakt voor mannen
Volgend artikelPSV kiest met Dick Advocaat weer voor laf voetbal

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in