Bert van Marwijk oppermachtig bij kwajongens VI

0

Ik heb met bewondering zitten kijken naar het optreden van Bert van Marwijk bij de heren van Voetbal International. Bert was en bleef zichzelf: rustig, weloverwogen, liet zich niet uit de tent lokken, bleef keurig antwoord geven en corrigeerde Genee terecht als die weer eens uitspraken van Bert wilde verdraaien.

Ik geef het je namelijk te doen. Aan tafel te gaan zitten bij een lolbroek die alles en iedereen (vaak terecht) belachelijk maakt, een sluwe presentator die je continue uitspraken wil ontlokken of woorden in de mond wil leggen en een man die denkt dat zijn mening de weergave is van de feiten en dus altijd gelijk denkt te hebben.

Het barst van de valkuilen aan die tafel, maar Bert omzeilde ze keurig en bleef uitermate correct. Van der Gijp probeerde een lach bij Bert los te weken door Douglas volkomen belachelijk te maken aan de hand van een paar beelden, waarin de Braziliaan in de fout ging. Maar Bert heeft Douglas misschien nog nodig na het EK en kon dus niet mee gaan lachen. De camera zoemde in op Bert maar deze bleef onverstoorbaar zitten. Zelfs toen van der Gijp er nog wat lachsalvo’s bovenop gooide. Bert vertrok geen spier. Heerlijk!

Kuyt werd weggezet als een tweedehands voddenverkoper, maar ook dat pareerde Bert vakkundig. Hij draaide het om en het beeld van Kuyt als mentale aanjager van de groep bleef hangen.Toen Derksen en Van der Gijp aan kwamen zetten met de Grote 5 (Sneijder, Van der Vaart, Robben, Huntelaar, van Persie), corrigeerde Bert ze doodleuk door daar Affelay aan toe te voegen. Kijk zo doe je dat: even een speler die het moeilijk heeft gehad een hart onder de riem steken. Ibi gaat nu door het vuur voor Bert.

Ook op de altijd gevoelig liggende vragen over schoonzoon van Bommel, reageerde Bert gewoon en lekker ontspannen. Hij legde het rustig uit en ontwapende daarmee de drie aasgieren aan tafel. Zelfs wat hoongelach uit het publiek bracht hem niet van zijn stuk. Prachtig!

Genee, Van der Gijp en Derksen hadden totaal geen vat op Van Marwijk en dat zag je na een half terug in hun lichaamshouding. Van der Gijp durfde Van Marwijk niet meer aan te kijken. Spraakwater Gene liet stiltes vallen, wist af en toe echt geen weerwoord meer en je zag hem naar vragen zoeken en Derksen werd steeds kleiner en ging bijna aardig doen.

De KNVB, de spelers van Oranje maar ook u en ik mogen onze handen dichtknijpen met zo’n bondscoach. Het is echt dankzij Bert en een aantal zeer getalenteerde aanvallers/middenvelders dat Nederland zulke hoge ogen gooit de laatste 4 jaar. Wat zeg ik: onmogelijke prestaties levert.

Onmogelijk ja! 1 of 2 zwakke plekken in een team kun je misschien nog verbloemen, maar Van Marwijk slaagt er al 4 jaar in om ondanks maar liefst 4 zwakke plekken geweldige resultaten te boeken.  4 zwakke plekken die ook nog allemaal in de verdediging liggen.

Want laten we eerlijk zijn. Kijk eens naar de voorlopige selectie van Oranje. Die is krankjorum. Te vergelijken met een prachtige, blonde vrouw met een hemels knap gezicht (de aanval), een paar geweldige borsten (middenveld) en een kont als een mud aardappelen (verdediging). Ja, daar win je echt geen schoonheidswedstrijd mee. En ik vrees Oranje geen titel. Want ondanks Bert en de Grote 5 of 6, is het dit jaar wel heel erg gesteld met onze verdedigers

Boulahrouz, Heitinga, Maduro, Mathijssen, Van der Wiel,  Anita, Willems, Bouma, Viergever, De Vrij, Emanuelson en Vlaar zijn vergezochte namen. Allemaal eenogen in het land der blinden. Ze zijn de kont zijn van een obese vetklep, die in staat is het EK van onze blonde schone te vergallen.

Vorig artikelPSV kiest met Dick Advocaat weer voor laf voetbal
Volgend artikelInternetporno-wethouder Albert Kok krijgt 3 ton wachtgeld mee

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in