PSV kiest met Dick Advocaat weer voor laf voetbal

0

Het is zo goed als zeker: Dick Advocaat wordt de nieuwe trainer van PSV. Als je ziet wie PSV de laatste jaren allemaal voor de groep zette, past Advocaat naadloos in dat rijtje. Advocaat is namelijk net als zijn voorgangers Rutten, Lodeweges, Stevens, Vergoossen en Wouters een defensief ingestelde coach. Iemand die 7 van de 11 jongens met louter verdedigende taken het veld instuurt. Iemand die de verdediging dichtspijkert. Iemand die zijn team reactief laat voetballen, die zijn team terug uit laat lopen en iemand die zijn team op de counter laat spelen.

Bizar! Want dat is nu net het spelletje wat PSV – als ik de heren Sanders en Brands hoor – niet wil spelen. En daar hebben ze volkomen gelijk in, want PSV hoort  zeker met dit materiaal uit te gaan van eigen kracht en vol op de aanval te spelen. Maar waarom dan Advocaat halen? Blijkbaar hebben Sanders en Brands de afgelopen 20 jaar geen wedstrijd met Advocaat als trainer gezien. Kijk anders even in de eigen PSV-archieven. 1995-1998? Gaat er een belletje rinkelen? PSV met spelers als Cocu, Stam, Numan, Ronaldo, Nilis en Jonk in de gelederen en met Dick Advocaat op de bank als trainer. Kom op Brands, kijk even die videos terug! Drie jaar Advocaat met dat spelersmateriaal en dan 1x kampioen worden en uitgeschakeld worden door Brann Bergen. Notabene met countervoetbal. Hetzelfde voetbal dat Dickie Rusland nu laat spelen.

Brands ga je werk eens doen man! Dit is je zoveelste blunder. In december wilde je samen met Sanders het contract van Fred Rutten nog verlengen. Manovev, de allerslechtste back van de wereld, geef jij een nieuw 2-jarig contract en ook dat doe je weer uitermate knullig. Terwijl je het contract van het grootste talent, Labyad, vergeet te verlengen waardoor deze voor niks naar Sporting kan gaan. En dan kom je nu aanzetten met Dick Advocaat?!

Een bejaarde, volgevreten coach van 64, die op dat ene jaar bij Zenith na, overal ondermaats presteerde. Een man met autistische trekjes, die weken op een hotelkamer zit en nooit naar buiten kijkt. Een man die alleen ’s avonds over straat durft. Een man die lak heeft aan contracten en altijd het geld volgt. Een man van wie niemand iets weet over zijn privéleven. Een man die Oranje tussen 2002 en 2004 volledig naar de kloten hielp.

Zijn we dat allemaal vergeten? Die vijandige, narrige persconferenties van hem. Die weerzin om te praten. Dat achterdochtige.  Die afstandelijkheid. Dat armtierige, loszandvoetbal van hem? En dan roepen Brands en Sanders dat ze aantrekkelijk, aanvallend voetbal willen zien en dat ze de kloof tussen PSV en de supporters willen verkleinen. En dan komen ze vervolgens doodleuk met Dick Advocaat op de proppen…

Update: Het is te hopen dat Van Bommel inderdaad naar PSV komt. Want hij is de leider die PSV nodig heeft, die PSV wakker kan schudden en naar voren kan schreeuwen en zo de tekortkomingen van Advocaat en Brands kan compenseren.

Vorig artikelEberhard van der Laan zet Hans Kazan in tegen hooligans
Volgend artikelBert van Marwijk oppermachtig bij kwajongens VI

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in