Van Marwijk moet kiezen uit niets

0

Boulahrouz is al jaren geen kannibaal meer, maar een keffertje
Bert van Marwijk was ontevreden over het spel zijn ploeg in het duel tegen Bayern Munchen. Hij was er ook wijzer van geworden. Ik ook: Bert kan de hele verdediging naar huis sturen.

De jongens die van alles te bewijzen hadden in Oranje, bakten er helemaal niets van. Narsingh en Maher uitgezonderd. Onbegrijpelijk dat er zo slap gevoetbald werd. Zomeravondvoetbal, achteruitlopen en geslenter in plaats van werklust, druk zetten en combineren. Hoe haal je het in je hoofd? Het gaat hier om het Nederlands elftal. Een EK. En dan krijg je de kans om daar bij te zijn en dan ga je verveeld op het veld staan. Beetje naar lekkere wijven op de tribune zitten loeren. Een onbegrijpelijke instelling. Ik kan mij voorstellen dat Van Marwijk zich heeft lopen verbijten.

En dan de verdediging. Oranje heeft geen enkele goede verdediger, laat staan een topverdediger. Dat weten we al jaren. Dat toonde de wedstrijd tegen Bayern ook weer aan. Alleen, het niveau van onze laatste linie wordt steeds bedenkelijker.

Boulahrouz toonde voor de zoveelste keer aan dat hij van het niveau Manolev is. De man bakt er al jaren niets meer van. Van kannibaal naar keffertje. Wat doet hij bij Oranje? Mathijssen verdedigt altijd op 2 meter afstand van zijn man, waardoor de spits alle ruimte krijgt om de bal aan te nemen, te kappen en te schieten of te kaatsen. Voor de man komen en hard ingrijpen zijn hem totaal vreemd. Vlaar is in alles te traag. Was zowel bij de 2-2 en 3-2 nergens te bekennen. Bouma idem dito. Zijn eerste pass Рbreed Рging meteen totaal onnodig de voeten in van een tegenstander . Daarna werd het niet veel beter. Liet bij de 3-2 Gomez helemaal vrij en is zo verschrikkelijk traag. Willems deed het aardig, net als Anita, maar toen Bayern Ribery en Gomez in bracht, was het ineens gedaan met de twee backs. Zowel Anita en Willems werden weggespeeld door een eenvoudige versnelling van Ribery. Bayern creeerde door de inbreng van dat tweetal in de laatste 10 minuten ineens 3 levensgrote kansen. En de verdediging stond erbij en keek er naar. Machteloos!

En dat is wel het niveau dat je straks op een EK tegenkomt. Geen B-keus van Bayern, maar jongens als Ribery, Ozil, Iniesta, Rooney, Benzema, Klose, Nani en Ronaldo. Ik geef het Van Marwijk te doen. Hij heeft de keus uit niets achterin. Misschien is het beter om van Kuyt een linksback te maken en van Nigel de Jong een spijkerharde laatste man. Alles beter dan de halfzachte klungels die tegen Bayern in het veld stonden.

Vorig artikelInternetporno-wethouder Albert Kok krijgt 3 ton wachtgeld mee
Volgend artikel(Kapotte) computer: Duitsland verslaat Oranje in finale Euro 2012

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in