Andrés Iniesta verdient de Gouden Bal

0

Christiano Ronaldo vindt dat hij gezien zijn prestaties op het EK de Gouden Bal (nu Fifa Ballon d’Or) verdient. Na 3x Messi wordt het tijd voor een ander. Ja, maar niet voor Ronaldo. Ronaldo heeft een geweldig seizoen gedraaid in de Primera Division waarin hij 46x scoorde en een redelijk goed EK gedraaid, maar het wordt tijd dat een Spanjaard eens de prijs voor de Beste Wereld Voetballer krijgt.

Spanje speelt al jaren voetbal van ongekende schoonheid en van de hoogste moeilijkheidsgraad. Na het totaalvoetbal van Oranje in 1974 en het Samba-voetbal van de Brazilianen op het WK van 1982 hebben de Spanjaarden het tiki-taka-voetbal geïntroduceerd. Vernieuwend, fris, dominant, positioneel perfect en technisch vervolmaakt. De motoren van de  tikkie-takkie-machine zijn de middenvelders van Barcelona: Xavi en Iniesta.

Beiden mogen van mij de Gouden Bal winnen, maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor Andrés Iniesta omdat hij niet alleen een geweldige passer met een subliem inzicht is, maar ook een magistrale dribbelaar. Iniesta heeft niet de snelheid en de versnelling van Messi maar zijn balbehandeling en balaanname is misschien nog wel beter. Iniesta danste zich in de finale van het EK ook weer meerdere malen moeiteloos langs 2, 3verdedigers op nog geen vierkante meter.  De bal aan de voeten geplakt als zonnebrandolie op de buik van een zonnende Duitser op een Schevenings strand.

Iniesta heeft  maar liefst 24 hoofdprijzen gewonnen. Waaronder 5 landskampioenschappen, 3 Champions Leagues, 2 Wereldbekers voor clubs, 2 EK’s en een WK. Alleen de Gouden Bal ontbreekt nog. Vorig jaar werd hij tweede achter dat andere fenomeen, Lionel Messi. 2012 moet het jaar worden van Andres Iniesta. Iniesta verdient dat, Barcelona verdient dat, Spanje verdient dat, het mondiale voetbal verdient dat en alle voetballiefhebbers verdienen dat.

Het kan toch niet zo zijn dat de Spaanse nationale ploeg en Barcelona aan de hand van Iniesta en Xavi een nieuw soort, meesterlijk voetbal spelen, jarenlang alle tegenstanders aan gort tiktakken en dat de 2 architecten niet worden beloond met de hoogste individuele prijs?

Update: Iniesta gekozen tot Beste Europese Voetballer

Vorig artikelOverzicht: blunders scheidsrechters verpesten ook Euro 2012
Volgend artikelKeuze KNVB voor Louis van Gaal is onbegrijpelijk

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in