Idiote reactie Rabobankwielerploeg op dopinggebruik en USADA-rapport

0

De reactie van de  gehele Rabobankploeg op het dopingrapport van USADA en de beschuldigingen van Levi Leipheimer is uiterst merkwaardig te noemen. Voor wie het gemist heeft: in dat rapport komt naar voren dat de Rabobankploeg een dopingprogramma zou hebben en 2 renners doping hebben gebruikt.

Een greep uit een aantal reacties:

  • Ex-wielrenner Michael Boogerd: “Ik heb nooit doping gebruikt en heb dopinggebruik nooit onder mijn ogen zien gebeuren.”
  • Ex-directeur Theo de Rooij: “Ik weet niets van het dopinggebruik van Leipheimer. Een renner maakt zijn eigen keuzes, niet de ploegleider of arts.”
  • Directeur Harold Knebel: “Ik heb nooit gehoord van dopinggebruik binnen de Rabobankploeg.”
  • De officiele reactie van het management van de Rabobankploeg luidt: “Het wielrennen zit in een zeer moeilijke periode zit, met name door het verleden. Het management van de ploeg wil dat de wielersport collectief een streep onder die periode zet.”
  • Hoofd sponsoring Heleen Crielaard van Rabobank: “Het zijn gevallen uit het verleden, het moet nu niet gebeuren natuurlijk’.

Ik krijg daar een nare smaak van in mijn mond.  Van dat niets-aan-het-handje-toontje, van die arrogante houding. Zo van: we wassen onze handen in onschuld, vegen ons straatje schoon, weten nergens van, houden het lekker algemeen en eindigen dat we nu alleen nog maar vooruit moeten kijken en moeten ophouden over dat vervelende verleden.

Ik vind dat niet alleen een zeer onverstandige houding, maar ook zeer verdacht. Het is nu niet de tijd om je kop in het zand proberen te steken en te hopen dat de bui overwaait. Het gaat hier om je eigen ploeg, je eigen verleden, je eigen geloofwaardigheid en je eigen toekomst. En niet te vergeten, de gezondheid van je renners en de toekomst van de wielersport!

Bovendien hangt er al jaren een dopingwolk boven de Rabobankploeg. Waarom dan deze idiote, naieve en vooral domme reactie? Het gaat hier immers om dezelfde ploeg waarvan Michael Rasmussen en Thomas Dekker werden ontslagen wegens dopinggebruik. Dezelfde ploeg waarbinnen Levi Leipheimer doping nam. Dezelfde ploeg waar Luis Leon Sanchez nu deel van uit maakt, en die Sanchez zou wel eens doping-renner 14 uit het USADA-rapport kunnen zijn. Dezelfde ploeg waarvan Boogerd, Rasmussen, Menchov en Dekker werden genoemd in de Oosternrijkse Humanplasma-affaire. Dezelfde ploeg waarbinnen Bernard Kohl en Marc Lotz ook doping namen. Dezelfde ploeg waarvan Leipheimer nu zegt dat het een dopingprogramma had via een persoon genoemd ‘Other-8‘ in het USADA-rapport.

Kom dan niet aan met: Wir haben es nicht gewust.

Update: Ook Boogerd bekent doping
Update: Doping bij de Rabobanklploeg; het hele verhaal
Update: Danny Nelissen bekent doping bij Rabobankploeg
Update: Dopingbiecht Armstrong beschamend
Update: Rabobank begrijpt het en stopt met sponsoring wielerploeg
Update: Dit waren de dopingtrucs van Armstrong
Update: Lees het hele dopingrapport van USADA over Armstrong
Update: Ook Garmin-renners geven doping toe
Update: Rabobank had dopingprogramma
Update: Leipheimer nam doping bij Rabobank
Update: Rooks moest Tour winnen vanwege doping Delgado
Update: Ploegleider Bruyneel gaf wielrenners zelf doping
Update: Armstrong betaalde 1 miljoen aan dopingarts
Update: Wielrenner moest doping pakken van Armstrong
Update: Armstrong en US Postal hadden geavanceerd dopingprogramma
Update: Meesterknecht Hincapie geeft doping toe
Update: Dopingdossier van Het Laatste Nieuws

Vorig artikelMoslims weer eens boos om niks
Volgend artikelWaarom mogen politici ongestraft liegen en misleiden?

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in