Waarom mogen politici ongestraft liegen en misleiden?

1

De Vlaams dichter Georges van Acker zei ooit:  De beloften van vandaag worden dikwijls de leugens van gisteren. Hier het hele Nederlandse politieke circus samengevat in een zin.

Het is allang de gewoonste zaak van de wereld. De loze beloftes van politici. Politieke partijen en politci houden u een taart voor de neus, en als ze gekozen zijn blijkt het een bitterkoekje. Kan dat zomaar? Liegen en bedriegen. Massale oplichting van Nederlanders? Blijkbaar wel, want er is nog nooit een politicus opgepakt omdat hij zijn woord niet heeft gehouden. Of een politieke partij opgeheven vanwege structurele misleiding van de Nederlandse bevolking.

Ergens is dat opmerkelijk. Het gaat immers vaak om uw welbevinden waar politieke partijen directe invloed op uitoefenen. Uw geld waar politieke partijen met hun vingers aan zitten, terwijl ze beloofd hadden dit niet te doen. Uw geld dat ineens aan hele andere doeleinden wordt uitgeven, dan was beloofd. Kan dat zomaar? Als zoiets in het dagelijks leven gebeurd stapt u naar de politie, of naar tv-programma’s als Radar of Kassa. En worden de oplichters aangepakt of gearresteerd.

Maar als politieke partijen en politici miljoenen Nederlanders iets beloven en het vervolgens niet doen of zelfs het tegenover gestelde, dan kan dat zomaar. Er wordt wat gemord, maar meer niet. Niemand draait daarvoor de bak in. Niemand wordt hoofdelijk verantwoordelijk gesteld. Zit hier geen proces in? Een zaak? Iets voor Bram Moszkowicz? Oh, nee. Brammetje staat voor altijd buitenspel. Maar het zou wel de zaak van de eeuw worden.

Denk er eens over na. Kijk eens naar het nieuwe kabinet. Het liegen, bedriegen, misleiden en geld uit uw portemonnee kloppen gaat gewoon door. Gaat u nu weer uw schouders ophalen? Het kabinet Rutte II gaat 16 miljard bezuinigen! 16 miljard! Dat is uw geld. Iedere Nederlander moet daar 1000 euro aan bij dragen. Heeft u daarop gestemd? Nee toch. Was het niet Mark Rutte die zei dat we er allemaal 1000 euro op vooruit zouden gaan!

In plaats daarvan zijn we allemaal de klos. Mensen met een twee maal modaal jaarsalaris? De middeninkomensWerklozen van 45 en ouder?  VVD’ersGezinnen met kinderenHypotheekbezitters? Gewone man met een zorgverzekering? Mensen die huren? En er zou toch geen cent meer naar de Grieken gaan, maar ondertussen wordt er weer vergaderd over een derde steunpakket. We moeten weer allemaal dokken. En flink ook.

Is dat wat u werd beloofd toen u uw stem uitbracht? Dit heeft niks meer met democratie te maken. Met doen wat het volk wil. Het volk vertegenwoordigen. Dit is denken in cijfertjes, ivoren-toren-politiek, machtsmisbruik en minachting van het volk.

 

Update: Fout in Energienota, ach kan gebeuren, maakt verder toch niks uit

Update: Onderzoek wijst uit dat politici liegen
Update: Zijn het leugens of heeft Rutte dividenddementie?
Update: RTL: Rutte liegt het meest
Update: De leugen van Halbe Zijlstra
Update: Rutte III gaat gewoon door met beloftes breken
Update: Rutte breekt belofte over Oekraiene-verdrag
Update: Rutte liegt over EU
Update: Rutte liegt nu ook over aantal vluchtelingen
Update: Rutte zweeg over kosten Groene Draeck
Update: Rutte liegt over onderzoek naar De Roy van Zuidewijn
Update: Rutte breekt 6e verkiezingsbelofte
Update: VVD stemmers ontstemd over breken belofte Rutte
Update: De leugens over MH17 op een rijtje
Update: Rutten geeft breken belofte over Griekenland toe
Update: Rutte zei toch nee? Akkoord over steun Griekenland kost Nederland 1 miljard
Update: Pensioen modale inkomens 30% omlaag
Update: 1 miljoen mensen de pineut
Update: Koopkracht tot 30% lager
Update: Pensioenen kwart lager door regeerakkoord
Update: Bereken wat ze uit uw portemonee halen
Update: Bijna 12.000 boze reacties op site VVD
Update: Eigen risico naar 600 euro
Update: VVD in diepe crisis
Update: Achterban VVD ziedend
Update: Rutte mag breken belofte komen uitleggen

Vorig artikelIdiote reactie Rabobankwielerploeg op dopinggebruik en USADA-rapport
Volgend artikelDick Advocaat doet na 16 jaar afgang PSV nog eens dunnetjes over

1 REACTIE

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in