Dick Advocaat doet na 16 jaar afgang PSV nog eens dunnetjes over

0

Cheberyachko, Mazuch, Konoplyanka, Kankava, Seleznyov, Strinic, Rotan, Nascimento, Lastuvka, Denisov en Fedetskiy. Loopt het al dun door de broek bij het horen van al deze namen? Kom aan, wees eerlijk. Er moet toch wel enig ontzag zijn? Ik heb het wel over Denisov, Konoplyanka en Fedetskiy, hè. Wat zegt u? U weet niet wie het zijn? IJshockeyers van Dinamo Minsk? Acrobaten uit het Russisch staatscircus? Laat Dick Advocaat het maar niet horen.

Het zijn de voetballers van Dnepr Dnepropretovsk. De ploeg waartegen PSV 2x kansloos verloor. Als we Advocaat mogen geloven, een ploeg vol wereldsterren. Advocaat zei namelijk: “Iedereen doet wel heel gemakkelijk over de tegenstander, maar dit is een elftal met veel internationals. Zij staan niet voor niets tweede in Oekraïne.”
Daarmee doet Dick op een merkwaardige manier zijn eigen ploeg te kort. De Eindhovense ploeg staat namelijk bol van de internationals. Internationals uit allerlei landen. Landen die hoger staan aangeschreven dan de Oekraine. PSV is dan ook een ploeg met spelers die op papier sterker zijn dan die van Dnepr. Ik zal er een paar noemen: Mertens, Lens, Wijnaldum, Narsingh, Strootman, Van Bommel, Matavz, Manolev, Tyton, Hutchinson…

Dat Advocaat ze niet allemaal opstelde is vreemd, aangezien hij zo hoog opgaf over Dnepr. Dat is tegenstrijdig en onbegrijpelijk. Helemaal nu het wel erg zuur uitpakt voor PSV en de ploeg na 5 wedstrijden al is uitgeschakeld in de Europa League. Wat een afgang. 1 punt pakken tegen de semi-profs van AIK Solna en 0 punten pakken van een ploegje uit Oekraine.

Het is helemaal onbegrijpelijk dat het excuus dat er nu wordt aangevoerd door Advocaat en de spelers van PSV blijkbaar wordt gepikt door de leiding van de club uit Eindhoven. Deze luidt namelijk: De competitie is belangrijker. Met andere woorden. We hebben ons best niet gedaan in de Europa League. Mij verbaast het in ieder geval niks. De laatste keer dat PSV zo vroeg uit een Europa Cup toernooi werd geknikkerd is 16 jaar geleden. Toen werden de Eindhovenaren door het nietige Brann Bergen uit Noorwegen uitgeschakeld. De coach toendertijds: Dick Advocaat. Zijn drogreden na de onthutsende nederlaag was: de competitie is belangrijker…

Update: Hoezo de competitie is belangrijker? PSV ook onderuit tegen Ajax

Update: hoezo de competitie is belangrijker? Thuisnederlaag PSV tegen Vitesse

Vorig artikelWaarom mogen politici ongestraft liegen en misleiden?
Volgend artikelBasisschool maakt een mongool van Downsyndroom

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in