Pieter Broertjes gaat geweld Hilversum eindelijk ‘keihard’ aanpakken

0

Jongens worden er zomaar de tanden uit de mond geklapt. Meisjes die niet met hun kont willen schudden worden er zwaar mishandeld. Een jongen wordt er als boksbal gebruikt. Een meisje die geen sigaretje wil afstaan, daarvan wordt een been gebroken. Politiemannen worden er op hun gezicht geslagen en met messen bedreigd. Een Zweed werd er bijna dood geschopt. Het gebied waar dit geweld plaatsvind staat inmiddels bekend als een ‘no go area’.

Zomaar een greep uit het onnoemlijke aantal geweldsdelicten (336 dit jaar!) van de afgelopen maanden in Damascus, Mexico Stad, Kunduz, Mogadishu,  Hilversum. Ja, want daar hebben we het hier over. Een klein stadje in het lieflijke Nederland, waar je ’s avonds niet over straat moet lopen, want het is allang niet meer de vraag of je klappen krijgt, maar hoe erg je toegetakeld zult worden.

Gelukkig heeft Hilversum een kordate burgemeester, Pieter  Broertjes, die niet met zich laat sollen, er geen gras over laat groeien en dit geweld met keiharde maatregelen aanpakt. Zo heeft Broertjes  het meisje waarvan het been werd gebroken aangesproken op haar gedrag.Wat het kind bezielde om zo laat nog over straat te gaan. De jongen die de politieman sloeg, stond de volgende dag alweer op straat, omdat hij heeft beloofd dat ie het nooit meer zou doen. Echt…nooooooit meer! En de Zweed die in coma werd getrapt, had er zeker zelf omgevraagd met dat rare taaltje van hem… of niet Broertjes?

Pieter Broertjes doet al een tijdje dit extreme geweld van vaak steeds dezelfde groep Turken en Marokkanen in zijn plaats af als ‘slechts incidentjes’ en vindt dat de media in de berichtgeving hierover op ‘hol is geslagen‘.  Broertjes weigert er dan ook tegen op te treden. Tot nu toe heeft Broertjes slechts een paar camera’s laten ophangen en het horecabeleid verscherpt. Maar aangezien dat niks helpt, zijn nu ook de ogen van Pieter Broertjes eindelijk open gegaan. Broertjes kondigde vandaag aan dat iedereen die zich voortaan schuldig maakt aan geweld, mishandeling of ordeverstoring van hem een gele kaart krijgt.

Deze gele kaart is gegoten in de vorm van een brief waarin staat dat: ‘geweld en overlast niet wordt getolereerd en dat bij herhaling een gebiedsverbod van drie maanden kan worden opgelegd’. Pats! Beng! Ja, dat hakt erin. Iedere straatterrorist duikt nu de schuilkelder in met het zweet op zijn rug.

Broertjes heeft vast en zeker overleg gehad met dat andere zacht gekookte ei, Eberhard van der Laan. De burgemeester van Amsterdam wil hooligan-geweld aanpakken met een optreden van Kinderen voor Kinderen of een goochelshow van Hans Kazan. want daar worden ze namelijk rustig van…de hooligans…

Atentie, attentie… Kan iemand alsjeblieft Pieter Broertjes komen ophalen in de ballenbak. Hij is zijn papa en mama en ook de kluts kwijt. Hij heeft een grijs broekje aan en een bruin-beige jasje met een rood spencertje en is te herkennen aan een kapotte knie, een afgeplakt brilletje en een snotneus.

Update: Opnieuw extreem geweld in Hilversum

Update: Man met geweld ontvoerd in Hilversum

Update: Geweld in Hilversum onderop de stapel

Update: Hilversummer half dood geslagen

Vorig artikelGeweld in amateurvoetbal: bestuurders hebben boter op hun hoofd
Volgend artikelDopingbiecht Armstrong beschamend, berekenend en geregisseerd

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in