Toppunt van voetbaldecadentie bij KV Turnhout

0

Eigenaar Maged Samy van Lierse, Turnhout en Wadi Degla
Stel je bent eigenaar van een voetbalclub dat ondermaats presteert. Wat doe je dan? Trainer ontslaan? Trainer vervangen? Nieuwe spelers kopen? Kan allemaal. Maar de Egyptische  eigenaar van de Belgische voetbalclub KV Turnhout pakt het nog drastischer aan. Eigenaar Maged Samy heeft het hele team inclusief trainers doodleuk vervangen door een club uit de Egyptische voetbalcompetitie. Pats boem, dat zijn pas maatregelen.

Turnhout staat namelijk stijf onderaan, met 12 punten achterstand op de nummer voorlaatst in de Belgische derde klasse en Samy was daar zo ziek van dat hij besloot het hele team te degraderen naar het tweede.

Maged Samy kan zich dat namelijk permitteren. Hij is steenrijk en eigenaar van het vastgoedbedrijf Wadi Degla Holding. En hij heeft namelijk nog een club in Egypte, Wadi Degla, waar hij ook eigenaar van is. Wadi Degla komt uit in de hoogste Egyptische voetbalcompetitie, maar daar wordt dit seizoen niet gespeeld vanwege de ernstige supportersrellen. Dus besloot Samy, de Egyptische professionals over te hevelen naar de Belgische 3e klasse, waar ze nu uitkomen voor dat andere team van hem: Turnhout.

Kolderriek natuurlijk. Ziet u het al voor zich. Roman Abramovic die zo ontevreden is over de verrichtingen van Vitesse dat ie heel Chelsea laat overkomen naar de Eredivisie. Wat een stunt zou dat zijn.

In Turnhout zijn ze er echter woedend over. De supporters hebben al te kennen gegeven dat ze zich niet meer laten zien bij de club. Zij vinden het de doodsteek voor de club en het Belgische voetbal in de regio. Maged Samy heeft er echter schijt aan. Hij is de baas en iedereen moet luisteren. Hij is van plan zo zei hij om: Egypte te introduceren in het Belgische voetbal.

Dat dat geen loze woorden zijn  bewijst hij ook al met Lierse SK. Samy is namelijk ook eigenaar van de Belgische profclub Lierse en daar heeft hij ook al 6 Egyptische spelers laten invliegen. Omdat supporters naar zijn mening iets te woedend op die actie reageerden dreigde hij een kameel in het clublogo te zetten.

Grappig en opmerkelijk is het zeker, maar ik vraag mij af of het Belgische voetbal hiermee is gebaat. De acties van Samy zijn doodsteken voor de jeugdopleiding bij beide clubs. Doodsteken voor de spelers die er nu rondlopen.  Bovendien breekt hij met de cultuur en met de supporters en vooral dat laatste lijkt mij niet erg handig. Zonder supporters, mist een club niet alleen een heleboel geld, maar heeft een club bovendien geen enkel bestaansrecht.

Hoe het ook afloopt. Deze excentrieke Egyptenaar heeft er wel voor gezorgd dat ik nu met veel belangstelling naar de verrichtingen van Lierse en Turnhout kijk.  Lierse speelde afgelopen weekend gelijk tegen Beveren. Turnhout speelde met 10 Egyptenaren 1-1 tegen Brakel. En dat was een enorme teleurstelling, want daar had Turnhout, met 11 Belgen, voor de winterstop nu net hun enige winstpartij tegen behaald…

Vorig artikelDopingbiecht Armstrong beschamend, berekenend en geregisseerd
Volgend artikelEuropese Unie wil controle over media

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in