Klanten(pest)service van T-Mobile

0

simkaartIk kan mijn smartphone niet gebruiken. Ik had T-mobile mijn simkaart laten blokkeren omdat ik dacht dat mijn toestel was gestolen. Vergissing van mij, want het ding lag onder de passagiersstoel van mijn auto. Stom, maar oke, kan gebeuren.

Goed, dus T-Mobile bellen  om de simkaart te laten deblokkeren. Via 06 2400 1200 kom je in een verschrikkelijk menu terecht. Een menu met 4 mogelijkheden. Ik kies voor optie 3: vragen/problemen over de simkaart. Vervolgens wordt ik doodleuk doorverwezen naar de site van T-Mobile. Ik moet via My T-Mobile inloggen om dit probleem te verhelpen. Kom op, ik wil gewoon iemand hierover spreken. Maar dat gaat niet want welke optie ik ook kies, ik krijg iedere keer te horen dat ik naar de site van T-Mobile moet gaan om het probleem daar zelf op te lossen.

Oke, dus naar de site van T-Mobile. Om in te kunnen loggen voor My T-Mobile moet je een account hebben. Die heb ik niet. Dus ik moet mij registreren. Vervolgens moet je je account activeren met een wachtwoord. Dat wachtwoord wordt je toegezonden per… sms naar je mobiele telefoonnummer.  Wie verzint dit?! Mijn smartphone doet het niet, want die is geblokkeerd. Dus dat sms-je kan ik niet ontvangen. Hoe handig.

Nog een keer T-Mobile gebeld via dat handige 06-nummer van ze. Elke optie geprobeerd, maar ik krijg niemand te pakken. Elke keer die stomme doorverwijzing naar de site. En als ik het niet meer weet en geen keuze maakt, wordt de verbinding verbroken. Hoe halen ze het godverdomme in hun hoofd!!! Ik begin nijdig te worden. En typ klachten T-Mobile in. Ha, er zijn er meer die klagen over dat kloten 06-nummer met een menu waarin je alleen maar kunt verdwalen en nooit wordt geholpen. Iemand raadt me aan ze te benaderen via hun webcare-team dat op Twitter zit. Twitter?! Ik heb geen Twitter-account en dat wil ik ook helemaal niet hebben.

Maar ik heb geen andere keus en moet een Twitter-account aanmaken om het webcare-team van T-Mobile te kunnen benaderen met mijn probleem. Ik ben nu echt woest!

Ik leg het probleem uit via Twitter aan iemand van het webcare team. Ik krijg binnen 10 minuten antwoord terug. Via een DM moet ik mijn persoonlijke gegevens twitteren. Een DM…wat is dat nu weer? Dus weer googlen: ‘DM Twitter’. DM staat voor Direct Message. Oke, hoe doe ik dat? Weer googlen. Na 5 minuten heb ik het door. Ik stuur een DM naar T-Mobile. Twee uur later krijg ik weer bericht. Nu hebben ze het nummer van mijn sim-kaart nodig. Daarna weer wachten. Lang wachten. Uiteindelijk krijg ik pas de volgende ochtend een DM dat mijn sim-kaart is gereset en dat het probleem nu opgelost moet zijn. En ja hoor. Ik kan weer bellen.

T-Mobile hartelijk dank, maar dit moet toch eenvoudiger en vooral klantvriendelijker kunnen? Ik leg het voor aan het webcare-team en dan vooral over dat 06-nummer dat een farce is.  Ze zullen ernaar kijken.

Twee weken later bel ik het 06-nummer van T-Mobile weer om te kijken of ze het menu hebben aangepast. En warempel! Er is nu een optie 4 toegevoegd aan ieder menu waardoor je wordt doorverbonden met een medewerker.

Vorig artikelBeste thrillers – beste spannende films
Volgend artikelUit het dagboek van Philip Cocu

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in