Uit het dagboek van Philip Cocu

0

Maandag 13 mei 2013

Vandaag voorgesteld aan de pers als trainer. Voor 4 jaar getekend. Stom, stom, stom, maar ja…die Sanders kan lullen als Brugman en hij bleef de Bavaria’s maar aanslepen. En ik kon het gezever en geslijm van Brands ook niet langer aanhoren. Wat een koppijnprater. Ik wilde per se uit die directiekamer. Snel wegwezen,  en voor ik het wist zei ik: “ja, oke dan”. Spijt.

Wat een kutpersconferentie. Ik zat daar maar, met mijn ogen naar beneden. Langzaam op te lossen, naast die zeverende Sanders.  Niet echt sterke indruk gemaakt. Ik kon maar aan een ding denken: de 5 kernwaarden van het nieuwe PSV die ik er straks moest uitspugen van Sanders.Ik heb er een maand op moeten hameren. Voor de spiegel met Brands ernaast om te controleren of ik het goed deed. Nee, Philip…kijk de mensen aan. Maak een sterke indruk…zoals ik dat ook doe, zei ie dan.

De vijf kernwaarden: resultaat gerichte professionaliteit, betrouwbaarheid, gastvrij en servicegericht, zorg voor de nabije omgeving en innovatief ondernemerschap. Pff, wat een gelul. Gewoon normaal doen, altijd je best doen en willen winnen. Daar draait het om, maar dat mocht ik niet zeggen van Sanders. Dat vond ie te platvloers.

Ik heb mezelf net teruggezien. Onrustige ogen. Stijf van de spanning. Waardeloos.  Wat zei ik nu eigenlijk? Helemaal niks. Ik was het helemaal kwijt. Die kutBrands zat me ook telkens te schoppen onder de tafel. Stond ik nog maar op het veld. Een vol stadion deed me niks, maar dit…

Dinsdag 14 mei

Vandaag gesproken met Marcel Brands over de selectie. Welke selectie? Toivonen gaat weg, Strootman gaat weg, Wijnaldum wil weg, Van Bommel gestopt, Waterman niet verlengd, Hutchinson niet verlengd, Mertens kan het alleen maar tegen VVV, Derijck voldoet niet, Marcelo voldoet niet, Tyton voldoet niet, Willems kan alleen maar ingooien, Narsingh geblesseerd,  Matavz is uit zijn hum,…ja Brandts zei het echt. Uit zijn hum. Daar moet ik praatsessies mee gaan doen. Warme praatsessies. Ik moet Matavz warmte geven! En Manolev komt terug van Fulham…

Hij heeft de hele bende bij elkaar gekocht en godverdomme ook nog contracten lopen verlengen van spelers die er niks van kunnen (Manolev, Marcelo). En nu zegt ie dat ie Bouma wil verlengen als geste naar het publiek; de nieuwe warmte noemde ie het! Mafketel.

Ik heb zijn lijstje met versterkingen bekeken: Van der Hoorn, Toornstra, Van Duinen, Pelle, Asare, Drenthe, Seedorf… Ik heb in de bloemenvaas moeten overgeven.

Woensdag 15 mei

Vandaag de Forumleden van die zwemmer ontmoet. Meteen een meeting mee gehad. Dat Forum gaat nadenken over de toekomstige clubcultuur PSV, hoe deze eruit moet zien. Daar zitten 12 mensen in. Wie zijn dat in godsnaam? Ik ken alleen van Bommel. De rest kan zo in een G-team.  Toen dat mens van Fontys Hogescholen begon over de kleur van het wc-papier heb ik me geëxcuseerd. Van Bommel had toen die kerel van de supportersvereniging al achter het gordijn getrapt.

In de gang gestruikeld over een van de gedragswetenschappers. Hij was yoga aan het doen met Matavz.

Donderdag 16 mei

Vandaag rondgekeken op de Herdgang. Samen met Chris en Ernst op zoek gegaan naar de eigen jeugd die moet doorstromen naar het 1ste. Lopen we keepertrainer Scheutjens tegen het lijf. Spuug in zijn mondhoeken zo boos was ie op mij. Gelukkig kan Ernst wat karatetrappen.

Bij Jong PSV niks kunnen vinden qua instroom. Heb ze zien verliezen van RKC, Heerenveen en Twente en gelijk tegen Groningen. 7e staan ze in de competitie.  Lekker rooskleurig voor de toekomst. Tering, waar haal ik die 4 verdedigers vandaan?

Vrijdag 17 mei

‘ Middags effe langs geweest bij de scouting. Misschien dat die nog iets in het vizier hebben.  Klaas van Balen had een snipperdag, Berry van Aerle was post aan het rondbrengen, Willy van der Kuylen deed een middagdutje, John de Jong was door Marcel Brands naar Georgië gestuurd en van Denny Spronck weet niemand hoe ie eruit ziet.

Ernst, Chris en ik liepen zwijgend naast elkaar de parkeerplaats bij de Herdgang op. Wat een week.  Nog maar 207 weken te gaan…

 

Vorig artikelKlanten(pest)service van T-Mobile
Volgend artikelRembrandt Award terecht naar Thijs Romer

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in