Die smurfenstem van Toine van Peperstraten was ook hilarisch

0

Er is ophef ontstaan over de reactie van de heren van VI over het opstappen van NOS-presentator Toine van Peperstraten. Rene van der Gijp, Johan Derksen, Wilfried Gene en Wim Kieft lachten zich tijdens de uitzending maandagavond een breuk over het filmpje waarin een zwaar geemotioneerde Van Peperstraten na 20 jaar afscheid nam van de NOS.

Van Peperstraten waande zich tijdens zijn laatste uitzending een grootheid, een levende legende die op memorabele wijze afscheid wilde nemen van ‘zijn’ publiek.  Peperstraten had zelfs een speech ingestudeerd, overduidelijk in de overtuiging dat die 2 miljoen kijkers iedere keer inschakelden voor hem, en hem alleen, en niet voor de voetbalwedstrijden die hij alleen maar mocht aankondigen.

Van Peperstratens ego had echter geen rekening gehouden met de door hem zelf opgefokte emoties. De man wilde aan zijn monoloog beginnen waarin hij zichzelf meerdere veren in de kont stak over zijn grootse NOS-carriere, maar brak meteen al aan het begin, begon te snotteren en zijn zelfverheerlijking ging over in een onverstaanbare smurfenstem.

Tenenkrommend en hilarisch tegelijk. Hij prikte zijn eigen opgeblazen podium lek, en zijn afscheid had meer weg van een gemiddelde GTST-aflevering.

Kijk, ik snap de emoties van de man wel na 20 jaar NOS. Maar hij heeft er zelf voor gekozen om te vertrekken naar Eredivisie Live, omdat meneer daar meer kon verdienen. En dan vier je je afscheid in besloten kring, met een biertje op de redactie, zoals ieder normaal mens dat doet, en niet live op televisie voor een miljoenenpubliek dat daar niet op zit te wachten. Blijkbaar dacht Toine daar anders over… en ja, met hoogmoed loop je de kans in je eigen kuil te vallen.

Update: Toine reageert als iemand die zichzelf echt veel te serieus neemt.

 

 

Vorig artikelMarcel Brands helpt selectie PSV weer om zeep
Volgend artikelZwaar overspannen reacties op homo-uitspraken Van der Gijp

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in