Zwaar overspannen reacties op homo-uitspraken Van der Gijp

0

Het is echt ongelooflijk hoe achterlijk een gedeelte van Nederland reageert op de uitspraken van Rene van der Gijp over homo’s. Helemaal omdat ie niks raars of beledigends heeft gezegd. Blijkbaar hoef je tegenwoordig maar het woord homo in de mond te nemen of politiek correct Nederland spitst de oren en gaat ieder woord wegen op een overgevoelige, al snel op hol slaande weegschaal.

We kunnen wel kritiek hebben op overgevoelige moslims die om elke scheet boos de straat op gaan, maar deze reactie van Nederlanders zit precies in dezelfde hoek. Ze gedragen zich alsof de homo een soort beschermde diersoort is waar je vanaf moet blijven. Want o wee, één zuchtje wind en ze zijn uitgestorven.

Kolderiek, dat zoiets kan in een liberaal land als Nederland. Ik vraag me echt af wat mensen bezield om zo overspannen te reageren op de uitspraak dat ‘er niet zo veel homo’s voetballen, dat voetbal blijkbaar geen sport is voor homo’s’ en (met een knipoog) dat de homo’s die wel voetballen na hun 14e in een kapperszaak gaan werken. Want dat zei van der Gijp. Of hij daar nu gelijk in heeft of niet, doet er niet toe, het gaat erom dat hij dat mag zeggen! Van der Gijp gaf alleen maar zijn mening gebaseerd uit zijn eigen ervaring als voetballer en van de ervaring van voetballers uit zijn kennissenkring. So what!?

Helaas is blijkbaar een deel van ons volk zo bescheten en humorloos geworden dat ze meteen het schuim op de bek staat. En zich geroepen voelt om het op een zwaar geforceerde en overtrokken manier op te nemen voor ‘de homo’, die daar overigens helemaal niet om vraagt. Hoezo stigmatiserend? Ze doen net of de homo geen enkel incasseringsvermogen heeft, altijd de geslagen hond is en niet voor zichzelf kan opkomen.

Dat kunnen ze prima, dat blijkt wel uit de storm van reacties. Helaas zijn die ook niet gespeend van ook maar enig relativeringsvermogen en humor. De John Blankenstijn Foundation houdt Van der Gijp nu zelfs verantwoordelijk voor homo’s die zelfmoord overwegen.  Bekend homo-Nederland spreekt er ook grove schande van als ik  Peter van de Vorst,  Paul de Leeuw, Cornald Maas en Joop Braakhekke daartoe mag rekenen. Ook hier geen enkel gevoel voor context.

Hoeveel van die bekende Nederlandse homo’s hebben eigenlijk bij een vereniging gevoetbald na hun 14e?

Vorig artikelDie smurfenstem van Toine van Peperstraten was ook hilarisch
Volgend artikelHet voetbal van PSV is net een schilderij

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in