Meneer de diplomaat mag zelfs kleuters omver rijden

0

’s Ochtends de kinderen naar school brengen en omdat de diplomaat zich verslapen heeft, hoef hij zich totaal niet aan de snelheidslimiet te houden, rijdt 2x door rood en schept 3 kleuters die niet uit hun doppen kijken met oversteken. Die kutkinderen ook.

Daarna even snel naar de bakker, geen nummertje trekken, voordringen, 2 bejaarden omduwen en wie protesteert krijgt een beuk voor zijn bek. Snel naar huis voor een heerlijk vers croissantje, de auto wegens gebrek aan parkeergelegenheid op de stoep zetten en daarbij de spiegel van de Opel van de buurvrouw eraf rammen. Pff, wat maakt het uit. Als het wijf het waagt te protesteren, verkracht de diplomaat haar gewoon op de bank.

Vervolgens even een duur collier voor de vrouw gratis meenemen bij de plaatselijke juwelier en als de beveiliger moeilijk gaat doen, schiet de diplomaat hem gewoon door zijn kop. Bam! Teringlijer. En mocht er een politieman zijn die zijn werk doet en het gore lef heeft om de diplomaat aan te houden, dan start de diplomaat een rel. De diplomaat weet namelijk dat hij toch mee wegkomt. Dat noemen ze diplomatieke immuniteit en diplomatieke onschendbaarheid. Als u nu denkt dat ik overdrijf, dan vergist u zich: diplomaten kunnen echt alles maken zo wijst het verleden uit: van verkeersboetes tot moord en van geweld tot vernieling.

Er zijn daardoor diplomaten die zich asociaal gaan opstellen en misbruik gaan maken van hun privileges.  Helemaal als de diplomaat een sterk en machtig land achter zich heeft staan dat meteen gaat dreigen met importbeperkingen en uiteraard excuses eist en er op staat dat die politieman wordt bestraft. En dat allemaal dankzij een totaal achterhaald Verdrag uit 1961.

Maar ja, er zullen wel weer excuses komen en zal wel weer een oogje worden dichtgeknepen, want alles draait om de centjes en die 20 miljard export naar Rusland kan Nederland niet missen. Fatsoen, moraal, rechtvaardigheid en ruggengraat zijn in deze altijd ineens heel ver te zoeken. Maar goed, daar zijn het ook allemaal politici voor.

Update: Diplomaat slaat er op los

Update: diplomaten harder aanpakken

Update: Diplomaten tuigen reporter PowNed af

Vorig artikelPiet Krediet woont in Brussel en Den Haag
Volgend artikelEllende PSV begonnen na vertrek van Van Raaij, Hiddink en De Visser

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in