Manolev weg bij PSV; het einde van een farce

0

Stanislav Manolev weg bij PSV.  Zijn contract is eindelijk ontbonden. Ieder ander zou rijp zijn voor de psychiater na wat die man heeft meegemaakt en over zich heen heeft gekregen de afgelopen 4,5 jaar, maar ik denk dat Manolev onverstoorbaar zijn koffers pakte, een taxi belde en nu lekker voorzetten aan het oefenen is bij Litex Lovech.

De man heeft echt een wereldtijd gehad. Hij is 8 jaar profvoetballer geweest terwijl hij totaal niet kan voetballen. Prachtig! Dan heb je het meer dan goed gedaan. En het einde is nog niet inzicht. Hij is pas 28, en er is vast nog wel een gekblinde, club zo ver te krijgen. Dat moet met Mino Raiola als zaakwaarnemer wel lukken.

‘Veelzijdig vanwege zijn inzetbaarheid op meerdere plaatsen’, zo omschreef zijn ontdekker Fred Rutten hem. Rutten was altijd enorm gecharmeerd van de rechtsback, die in augustus 2009 zijn debuut maakte voor PSV. Twee jaar lang duurde het totdat Rutten eindelijk iets negatiefs zei over Manolev, die een enorme stuntelaar bleek.  Fred noemde hem toen een recidivist, omdat ie telkens dezelfde oliedomme fouten maakte.

Rene van der Gijp had echter al na 2 weken gezien dat de Bulgaar er helemaal niets van kan. In augustus 2009 zei hij dat zijn voetbal schandelijk was en noemde hem een blind paard. Dat was het begin van een periode waarin Manolev bijkans iedere week volstrekt belachelijk werd gemaakt door de heren van VI. Vaak terecht, de beelden dienen immers als bewijs.

Manolev nam de berg spot en hoon die hem ten deel viel enorm sportief op. Over Van der Gijp zei hij: dat de man gewoon zijn werk als voetbalanalyticus deed.

Bij PSV bleven ze ondanks al het gestuntel geloven in Manolev. Terwijl hij steeds minder mocht spelen en uiteindelijk zelfs op de tribune belandde omdat hij het niveau totaal niet aan kon, bood Marcel Brands hem in 2012 toch nog een nieuw contract aan. Brands dacht zoals altijd aan de centjes en wilde hem niet gratis de deur uit laten lopen. Brands vergistte zich echter enorm want er was geen hond geïnteresseerd in de Bulgaar. PSV zat met hem enorm in de maag, want Advocaat wilde hem niet meer opstellen.

Omdat Martin Jol, die toen trainer was van Fulham, nog in het krijt stond bij Mino Raiola, werd Manolev verhuurd aan de Engelse Premier club. Martin Jol introduceerde Manolev met de volgende woorden: “He is a skilful player, very agile. He is very mobile, quick. He can play left midfield, wide, play number 10” Ja, Jol zei het echt. Manolev kan op 10 spelen…

Manolev mocht 5 keer opdraven bij Fulham. De Engelsen hebben zich de ogen uitgekeken over de rare capriolen van de Oostblokker. Daarna kon Jol ook niet anders en gaf de voorkeur aan Sascha Riether op rechtsback. Manolev zat weer waar hij op zijn best is; de tribune.

Toen de verhuurdeperiode bij Fulham eindigde en Manolev terugkeerde bij PSV, zei de nieuwe trainer Cocu meteen dat Manolev niet zou spelen en verbande hem naar Jong PSV. Daar speelde hij nog 10 armtierige wedstrijden, waarna PSV eindelijk besloot hem en zichzelf uit het lijden te verlossen en ontbond zijn contract. Dat leverde Manolev ongetwijfeld ook nog eens enkele tonnen op.

Tsja, Manolev. Het jongentje dat op school altijd als laatste werd gekozen bij voetbal. Die in de D1 kwam omdat zijn vriendjes daarin zaten. Die door een vriend van zijn vader werd aanbevolen bij een scout van Litex Lovech. Die na slechts 14 wedstrijden in de A Grupa al door PSV werd weggeplukt, omdat jandoedels als Reker en Rutten in hem een type Dani Alves zagen. Die Manolev heeft dankzij PSV in amper 5 jaar tijd wel 50x modaal verdiend. Daar moeten u en ik 40 jaar voor werken.

Vorig artikelPSV huurt Ruiz; Marcel Brands volledig de weg kwijt
Volgend artikelWacht maar. Koen Verweij pakt in Pyeongchang goud

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in