PSV huurt Ruiz; Marcel Brands volledig de weg kwijt

0

Ik heb er lang over na zitten denken, maar ik kan geen 1 goede reden bedenken waarom PSV Bryan Ruiz heeft gehuurd van Swansea. Het seizoen was immers al verloren. PSV had 10 of meer punten achterstand op 3 clubs. Ze lagen ook al uit de KNVB-beker en uit de Europa League. Dan ga je toch geen peperdure voetballer huren voor een half jaartje? Helemaal niet als Narsingh op die positie speelt en je daar ook nog Jozefzoon achter de hand hebt.

Bovendien kun je je afvragen of Ruiz iets gaat toevoegen aan dit PSV. PSV heeft moeite met scoren. Waarom dan een rechtsbuiten huren die de afgelopen 2,5 jaar in 68 wedstrijden slechts 7 keer het net wist te vinden. Het is een speler van Swansea die je huurt. Een speler van Swansea die overbodig is, omdat hij niet rendeert daar. Hoe duidelijker wil je het nog hebben?

Dan ben je als technisch directeur volledig in paniek. Brands heeft het gevoel gehad dat ie iets moest doen om de achterban tevreden te houden. Zichzelf in te dekken voor de naderende kritiek, voor het totaal mislukte jaar. “Ja, hallo het ligt niet aan mij hoor. Cocu heeft een dankzij mij een fantastische selectie. We hebben daar nu ook nog Bryan Ruiz bij, mensen. Dat is een naam hoor. Heb ik gehaald. Dankzij mijn geweldige netwerk.”

Maar met de huur van Ruiz torpedeert ie zijn eigen toch al slechte aankoopbeleid. Het was Brands die Matavz haalde voor 7 miljoen. Het was Brands die geloofde in Locadia. Het was Brands die Narsingh en Jozefzoon haalde. Het was Brands die Arias, Willems, Bruma, Rekik en al die anderen haalde. En als je met die spelers een half jaar verder 9e staat en overal voor bent uitgeschakeld, heb je iets verkeerd gedaan. net als in al die jaren ervoor!

Het seizoen is toch al verloren. Probeer dan de spelers waar je nog geen half jaar geleden zo in geloofde beter te maken, door ze veel te laten spelen. Ga ermee aan de slag. Maar als je dan Bryan Ruiz gaat huren, dan ben je volledig ongeloofwaardig naar je eigen spelers toe. Dit is pure paniek en niet goed te praten. Is er dan niemand bij PSV die deze clown, dit kind eens aan zijn oren trekt. Nee, Marcel nu is het genoeg. Nee, je mag niet nog meer spelertjes gaan kopen.  Nee, huren doen we ook niet! En al helemaal niet van B-teams uit de Premier League.

Update: De Telegraaf word eindelijk wakker

Vorig artikelEllende PSV begonnen na vertrek van Van Raaij, Hiddink en De Visser
Volgend artikelManolev weg bij PSV; het einde van een farce

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in