Graziano Pelle de hobby paleo-antropoloog

0
Pelle is blijkbaar dus ook paleo-antropoloog en heeft thuis de schedels van voetbaljournalisten zitten te bestuderen.
Pelle is blijkbaar dus ook paleo-antropoloog en heeft thuis de schedels van voetbaljournalisten zitten te bestuderen.

Pelle zei tegen Jan Joost van Gangelen dat hij aan zijn gezicht kon zien dat de interviewer voor Ajax is. Ik vraag me af, waar hij dat aan zag. Dat zei de Italiaan er niet bij en dat is jammer, want het maakt mij ontzettend nieuwsgierig. Je zegt zoiets namelijk niet zomaar. Dat zeg je alleen op nationale tv als je heel erg zeker bent van je zaak. Alleen als je je erin verdiept hebt. Je kan ook teveel ballen die wedstrijd op je hoofd hebben gehad, maar daar ga ik even niet van uit. Pelle rolde niet met zijn ogen en zei het heel stellig. Alsof het bewezen was.

Pelle is blijkbaar dus ook paleo-antropoloog en heeft thuis de schedels van voetbaljournalisten zitten te bestuderen. Dat kan niet anders. Ik zie de Italiaan in zijn studeerkamer gebogen achter zijn bureau zitten; in zijn ene hand de schedel van Rik de Saedeleer in zijn andere die van Herman Kuiphof. Voor zijn neus liggen tientallen nauwkeurige foto’s van de hoofden van Jack van Gelder, Johan Derksen, Hans Kraay, Jan Joost van Gangelen, Thijs Slegers, Sjoerd Mossou, Leo Driessen en Frank Snoeks.  Op het scherm van zijn laptop een tabel met schedelomvangen, kaakbreedtes, hoogtes van voorhoofden, groottes van ogen en wat al niet meer.

Ja, Pelle is een expert op het gebied van het diagnosticeren van de voorkeur van voetbaljournalisten. Niks laat hij aan het toeval over. Hij heeft zelfs de mening hierin gevraagd van Immers. Niet omdat die zo’n interessante schedel heeft, maar omdat Immers ooit 2 maanden een cursus stucadoor heeft gevolgd. Dan ben je iemand in de ogen van Pelle. Net zoals Trindade de Vilhena dat is. Omdat Pelle dat zo’n mooie naam vindt. Pelle houdt van mooie namen. Dat komt door zijn eigen naam. In Nederland zou Pelle: Jan Huid hebben geheten. Dan staat ‘una palla per Pelle’ een beetje lullig.

Die Pelle is nu de wereld op de hoogte aan het brengen van zijn bevindingen. Zijn jarenlange studie. Als Pelle daar mee bezig is wordt ie trouwens het liefst aangesproken met ‘Il Professore’. Dan weet Jan Joost dat meteen voor de volgende keer. Het is wel erg jammer dat Pelle nu voor 4 wedstrijden is geschorst. Moeten we met zijn allen weken wachten totdat ie Jan van Halst wegzet als Feyenoorder vanwege zijn lage voorhoofd, of Leo Driessen als Twente-fan vanwege zijn scheve onderkaak. Johan Derksen mist trouwens een tand en wat zou dat ei-hoofd van Van Gelder betekenen… Ik kan niet wachten totdat zijn schorsing erop zit.

 

Vorig artikelOranje heeft niks op WK 2014 in Brazilië te zoeken
Volgend artikelNieuwe nationale sport: aangifte doen tegen Wilders

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in