Nieuwe nationale sport: aangifte doen tegen Wilders

0

Heeft u al aangifte gedaan tegen Geert Wilders? Nee, zegt u. Waarom niet? Zover is het al. Dat je je bijna moet gaan verantwoorden als je geen aangifte doet tegen de leider van de PVV.  Alsof je in een voetbalstadion staat en de harde kern “wie niet springt die is een jood” staat te zingen. Dat gevoel.

Meedoen met de groep. Als een schaap over de dam is… Ook al ben je er het niet mee eens, of interesseert het je niet, maakt het je niet uit. Toch meedoen. Het er mee mee eens zijn en anders zeer zeker geen tegengas geven. Door groepsdruk.  Door een eng soort consensus opgelegd door een groepje beroepsgelijkshalers dat voor de zoveelste keer weer massaal op tv was te zien. Dagen aan een stuk. En daar bijna of geen weerwoord kreeg.

Zwaar verontwaardigde gelijkgestemden rondom een tafel met gespreksleiders die ze niet tegen durfden te spreken.  Vanwege politieke correctheid. Bang om een stempel van racist opgedrukt te krijgen. Daar is dat groepje namelijk heel erg goed in; in stempels drukken. Racist is de favoriet. Dan sta je namelijk meteen in de hoek en houd je je bek wel dicht. Want niemand wil dat stempel op zich krijgen.

Het is de hobby van de Quinsy Garios van deze tijd. Bij alles wat ze niet bevalt gaan roeptoeteren en stempels drukken. En een aantal politici doet daar net zo hard aan mee. Niet willen luisteren naar wat Wilders precies bedoelde. Wilders kon het 10x herhalen. Het was aan dovermansoren gericht. Hij had iets gezegd wat een opening bood tot stempeldrukken, om het tot buitenproportionele grote op te blazen, om aangifte tegen hem te doen, om in een polonaise van selectieve verontwaardiging naar het politiebureau te gaan en reden voor de PvdA om de PVV buiten de democratie te sluiten.

Zelfs de minister president deed mee met de massahysterie via een aandoenlijk optreden in het Jeugdjournaal waar hij ‘bang geworden’ kinderen toesprak. Niemand die zich afvraagt waarom die kinderen nu echt bang zijn geworden. Zou dat door Wilders komen of door de volkomen doorgeslagen reacties daarop.  En om hoeveel kinderen gaat het nu eigenlijk? En wat is de rol van de ouders daarin geweest? Opeens vraagt niemand zich dat meer af.

Begrijp mij goed. Het was volstrekt belachelijk, beneden alle niveaus en een politicus onwaardig wat Wilders daar deed in dat zaaltje. Als een soort volksmenner de zaal opjutten. Om maar weer iets beledigends te kunnen roepen. Maar we kennen hem zo langzamerhand toch wel. Je kunt ook naar je voorhoofd wijzen, doorlopen en niet op hem stemmen. Maar wat er nu gebeurt, is wederom totaal verkeerd. Opnieuw probeert dezelfde hoek Wilders veroordeeld te krijgen. Hem de mond te snoeren omdat hij op hun lange teentjes heeft getrapt. Omdat ze het er niet mee eens zijn of om wat voor drogreden dan ook. Begrijpen ze dan niet dat hij niks strafbaars heeft gezegd? Zijn ze zo dom?! Hij laat een zaal ‘minder’ scanderen…

Dit is een democratie mensen. Dat mag! Iedereen mag hier zeggen wat hij wil. Zeer zeker een politicus. Dit groepje wil hem gewoon via de rechter de mond snoeren, omdat hij iets zegt wat hen niet bevalt. Dat daar burgemeesters en politici aan meedoen is volkomen belachelijk en een democratie onwaardig. Waarom hoor ik daar nooit iets over? En hoe zit dat met die concept-aangiften? Kan dat zomaar? Dit lijkt wederom op een ordinaire poging om de vrijheid van meningsuiting de nek om te draaien.

Die mensen zouden zich beter druk kunnen maken over hoe het komt dat 1 tot 1,5 miljoen Nederlanders op de PVV stemmen. Hoe de politici die nu Wilders veroordelen, het zover hebben kunnen laten komen. Blijkbaar doen zij hun werk niet goed! Laten we het daar eens over hebben en stoppen met deze kleingeestelijke, steeds grotesker wordende poppenkast.

Vorig artikelGraziano Pelle de hobby paleo-antropoloog
Volgend artikelVan Gaal let op! Dit is het sterkste Oranje volgens de statistieken

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in