Van Persie scoort alleen tegen B-landen

0

Robin van Persie is topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. De spits scoorde 42x in 83 interlands. Maar tegen wie scoorde de geboren Rotterdammer eigenlijk? Een blik op de site van voetbalstats.nl leert dat Van Persie 40 van de 42 doelpunten maakte tegen de kleine landen. Hij wist alleen tegen Duitsland en Frankrijk 1x te scoren. Dat is zorgwekkend.

Van Persie scoort alleen tegen B-landen
Van Persie scoort alleen tegen B-landen

Die trend is ook terug te zien aan de EK’s en WK’s waaraan hij deelnam. Van Persie wist op het 2 EK eindtoernooien in 7 wedstrijden slechts 3x te scoren. En op 2 WK’s speelde hij 11 wedstrijden waarin hij maar 2x trefzeker was. Dat is te weinig voor een topspits.

Vier jaar geleden bakte de spits er weinig van tijdens het WK.  Zowel in zijn spel als in zijn scores was hij vrijwel onzichtbaar. En dat in een ploeg die de finale haalde. Van Marwijk liet hem desondanks staan. De wedkantoren hebben er dan ook weinig vertrouwen in dat Van Persie vaak gaat scoren op het WK in Brazilie. Messi, Neymar en Ronaldo zijn de favorieten om topscorer van het WK toernooi te worden. Van Persie staat slechts gedeeld 9e.

Messi, Neymar of Ronaldo wordt topscorer WK 2014
Messi, Neymar of Ronaldo wordt topscorer WK 2014

 

Van Gaal let op! Dit is het sterkste Oranje volgens de statistieken

Peperdure, onzinnige FIFA-slogans op spelersbussen WK 2014

Vorig artikelDomste filmtrailer ooit geeft plot weg…
Volgend artikelSoccer Power Index: NL overleeft groepsfase WK 2014 niet

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in