Mein Kampf blijft verboden, maar de Bijbel en Koran dan?

6

Volgens artikel 137e van het Wetboek van Strafrecht mag je geen teksten openbaar maken die voor een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap beledigend is of aanzet tot haat of discriminatie.

Reden voor het Openbaar Ministerie een kunstgaleriehouder uit Amsterdam aan te klagen omdat hij het boek Mein Kampf van Adolf Hitler te koop aanbiedt in zijn winkel. De verkoop van Mein Kampf is namelijk in Nederland sinds 1974 bij wet verboden vanwege het haatzaaiende karakter.  Vorig jaar stemde de Tweede Kamer tegen een opheffing van dat verbod.

De galeriehouder werd vandaag vrijgesproken.  Maar de rechtbank is het met justitie eens dat het omstreden boek nog steeds uitlatingen bevat die beledigend zijn voor Joden en dat het aanzet tot haat, discriminatie en gewelddadig optreden tegen Joden. Daarom blijft de verkoop van Mein Kampf verboden in Nederland.

Het is uitermate merkwaardig dat een boek als Mein Kampf verboden is en de Bijbel en de Koran niet. Als er 2 boeken zijn die zwaar over de scheef gaan betreffende artikel 137e dan zijn het wel de Bijbel en de Koran.

Ik zal enkele voorbeelden noemen. In de Bijbel staat:

Leviticius 20:13:  Homo’s zijn een gruwel en zullen zeker ter dood worden gebracht.

Romeinen 14:11 en Filippijnen 2:10 Iedereen (dus ook zij die niet geloven) moet buigen voor het woord van God.

Psalm 109: Goddelozen moeten uit hun ambt worden gezet, hun vrouwen moeten weduwe worden, hun kinderen wezen en hun hele nageslacht moet worden uitgeroeid.

Exodus 22:20: Iedereen die een andere god aanbidt moet worden vernietigd

Deuteronomy 17:2-7: Kom je iemand tegen die anders gelooft dan jij stenig hem dan dood

In Exodus 21:7-11 wordt het oke bevonden dat vaders hun dochters als slavin verkopen.

En misschien wel de opvallendste is Romeinen 8:33.  Zij die in God geloven kunnen niet worden beschuldigd. Zij hoeven alleen verantwoording af te leggen aan God. Dat is een regelrechte vrijbrief tot geweld en tegelijk jezelf uitroepen tot een verheven persoon/groep.

Het bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden en is veel meer dan het overtreden van artikel 137e van het Wetboek van Strafrecht; het is het hele wetboek in de fik steken en er je kont mee afvegen.

In de Koran gebeurt precies hetzelfde, maar dan in het kwadraat. Ook hier enkele voorbeelden.

Muhammad, 47:4: Als je ongelovigen ontmoet, slaat hun het hoofd af, tot je een grote slachting onder hen hebt aangericht.

An-Nisa, 4:34 en 35: Mannen hebben de voorkeur boven vrouwen, omdat ze zowel mentaal, fysiek als moreel superieur zijn aan vrouwen. Vrouwen die niet gehoorzamen mag je slaan.

Al-Ma’idah, 5:51: O, ware gelovigen! neemt niet de Joden of Christenen tot vrienden, want zij zijn de vijand van de Islam.

Al-Anfal, 8:12: Ik zal voor schrik in de harten der ongelovigen zorgen. Sla dus hun hoofden eraf en ook de toppen van hun vingers. In die volgorde klinkt dat niet helemaal logisch…

Al-Anfal, 8:55-60:  Zij die niet geloven zijn Allah’s  slechtste beesten.

Ook de Koran heeft net als de Bijbel weinig tot niks op met artikel 137e. Waar is het openbaar ministerie nu? Flink doen tegen een kunstgaleriehouder, ja dat kunnen ze en vooral durven ze, omdat het een eenling is. Maar de grootste bron aanpakken van al het geweld, haat zaaien en discriminatie in de wereld, dat doen en durven ze niet. Terwijl die boeken toch echt  in honderden winkels in Nederland open en bloot worden verkocht. Het is schandalig dat hier overduidelijk met 2 maten wordt gemeten. De een wel verbieden  en de ander niet. Staan die boeken dan boven de wet? Blijkbaar wel, en waarom dan? Laten we daar eens een rechtszaak van maken.

Vorig artikelPSV Voetbalschool is een aanfluiting
Volgend artikelNederlands voetbal zeer talentvol; het kan wel degelijk

6 REACTIES

  1. Die delen in de Bijbel zijn uit Oud Testament van de Joden,niet van christenen,die hebben Nieuwe Testament, die zegt het tegenovergestelde…Dus,als we de Bijbel verbieden, verdienen de christenen dat niet.De Koran is boek alleen van moslims…

  2. Bijbel gaat bijna zonder uitzondering om specifieke als historisch beschouwde verhalen, die gebonden zijn aan een plaats en een tijd. Het zijn geen algemene oproepen tot actie.De vele oproepen om oorlog te voeren tegen de ongelovigen die de Koran bevat, worden nagenoeg eenstemmig opgevat als algemene, letterlijke oproepen om metterdaad oorlog tegen de ongelovigen/niet-moslims te gaan voeren, waar die zich maar bevinden, in elke eeuw opnieuw, en niet als specifieke oproepen gedaan in een specifieke situatie in het antieke Arabië, waar Mohammed als profeet en staatsman optrad…Religies zoals het Christendom en het Jodendom hanteren geschriften die zijn opgeschreven door apostelen of betrokkenen, deze teksten kun je plaatsen in een specifieke locatie en tijd, en deze hoef je dus ook niet letterlijk op te volgen. Dit verklaart waarom het Christendom of Jodendom prima kunnen samengaan met een moderne rechtstaat, terwijl dat bij de Islam is dat onmogelijk.Binnen de islam is de Koranische plicht tot strijd tegen de ongelovigen/niet-moslims eeuwenlang:„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld”(Koran 4:76, 60:4)…

    • De Koran roept al 1400 jaar op tot moord, strijd en geweld:‘Ongelovigen/niet-moslims/ zijn de vijanden van moslims’(Koran 4:101.)…‘God/Allah/ is de vijand van iedereen die niet moslim is’(Koran2:98)…‘Vermijd vriendschap met joden of christenen. Doet u dit toch dan zal Allah u beschouwen als een van hen’ (Koran 5:51)…‘Wie vrienden wordt met ongelovigen is God ongehoorzaam’(Koran 5:81.)…‘Een Kafir-ongelovigen mag geterroriseerd worden’(Koran: 8:12)…‘Een Kafir mag onthoofd worden’(Koran 47:4)…‘Strijd tegen hen. Allah zal hen door uw handen straffen en hen vernederen’(Koran-9: 14)…‘Bestrijdt de ongelovigen om je heen en laat ze jouw hardheid ervaren’(Koran-2:9:123)…‘Tussen ons en u, is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen’(Koran 60.4)…‘Verminkt en kruisigt de ongelovigen als zij de islam bekritiseren’ (Koran 5:33)…‘De ongelovigen zijn dom, roept de moslims op om tegen hen te vechten’(Koran 8:65)…“Terroriseer en onthoofdt degenen die in andere geschriften dan de Koran geloven.” (Koran 8:12)…‘Niet-islamitische volkeren zullen branden in de hel’(Koran-8:7:177)…‘De heerschappij is alleen voor Allah’(Koran:12:40)…‘De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld’(Koran 4:76, 60:4)…‘De Jihad is een plicht voor ELKE MOSLIM’(Koran- 2, vers 216)…De Koran stelt dat alle delen van het boek gevolgd moeten worden,dus ook gewelddadige en hatende delen:‘Wie de Koran maar gedeeltelijk gelooft, zal naar de hel gaan’(Koran-2:85)…

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in