Ik ga op vakantie en ik neem mee… een bivakmuts, afscheidsbrief

0

Ik trof ’s nachts een mij onbekende man aan in mijn huiskamer. Hij had een bivakmuts op, droeg zwarte kleding en had handschoenen aan. Hij had een grote tas bij zich, een zaklantaarn en een lockpickgun. Dan denken u en ik, dat is een inbreker. Die komt mijn spullen stelen. Toch? Lijkt mij zo klaar als een klontje. Hij stond daar immers niet om 3 friet en een frikadel te bestellen. Nou, voor Nederlandse rechters is dat helemaal niet zo duidelijk! 

De politie hield in Duitsland 2 Nederlanders aan in een auto. De twee mannen, Mohamed en Hakim, hadden 15.000 euro in cash, bivakmutsen, gevechtskleding, walkietalkies en zonnecelopladers bij zich. De broers van deze heren vechten momenteel in Syrie onder de vlag van de IS. Een broer staat op de Nationale terrorismelijst. Die broer had ook op opgeroepen tot ‘stevige actie tegen de Nederlandse overheid’.  

Mohamed zei dat ie op weg was naar Syrie, om zich bij zijn broer te voegen en om mensen te helpen. De ander beweerde dat ie op weg naar zijn vakantieadres in Turkije. Waarom ze dan gevechtskleding etc bij zich hadden, daar hadden de heren geen verklaring voor.  De rechter liet de twee, allebei radicaal moslim en in bezit van afscheidsbrieven,  lopen, wegens gebrek aan bewijs dat ze gingen deelnemen aan een gewapende strijd.

Tuurlijk joh, kopje thee erbij? Misschien ook een koekje?

Update: Jihadisten blazen zichzelf op

Vorig artikelHet geheime wapen van Michael van Praag: toverdrank
Volgend artikelKoffietijd gesponsord door A. Vogel beveelt A. Vogel aan

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in