Guardado de beste speler en de slechtste! Hoe kan dat?

1

Volgens het Gilette Pro Klassement van Voetbal International is Andres Guardado de best presterende PSV’er en tevens de beste speler van de hele Eredivisie.  Dat is opmerkelijk. Want 2 vooraanstaande statistieken-sites denken daar heel anders over.

Andres Guardado is de beste

                                                                Andres Guardado is de beste volgen VI

 

Volgens WhoScored doen 8 PSV-spelers het beter dan Guardado. Van de hele Eredivisie staat Guardado op plaats 51. Squawka vindt de kleine Mexicaan van alle basiskrachten zelfs de slechtste PSV-speler. En van de hele Eredivisie vinden we de middenvelder terug op plek 95.

Guardado volgens Whoscored
Guardado volgens Whoscored
Guardado volgens Squawka
Guardado volgens Squawka

 

Wat moet ik daar nu mee? Hoe kan dat? Wie heeft er nu gelijk? De verschillen zijn zo groot dat je je kan afvragen of je de meetsystemen van zowel VI, Squawka en Whoscorde nog wel serieus moet en kan nemen.

Het geval Locadia is net zo schrijnend. Squawka zet Locadia op 1 als beste PSV’er. VI neemt hem niet eens op in het klassement en volgens Whoscored is de jonge spits de allerslechtste speler van de Eindhovenaren. En zo kan ik nog wel meer voorbeelden geven.

Locadia de allerbeste PSV'er volgens Squawka
Locadia de allerbeste PSV’er volgens Squawka
Locadia de allerslechtste PSV'er volgens Whoscored
Locadia de allerslechtste PSV’er volgens Whoscored

Vorig jaar schreef ik  al een stukje over de idiote en vooral ongeloofwaardige gang van zaken omtrent wie de beste speler van de Eredivise is volgens alle socalled experts.  En dit jaar maken ze er weer een potje van gezien de onenigheid en de enorme verschillen. Voetbal is blijkbaar een ontzettende jurysport waarbij  zelfs de onafhankelijke computerprogramma’s zo hun eigen voorkeur hebben…

 

Update: Guardado heeft niks meer te wensen na verkiezing beste voetballer

Vorig artikelBye bye Depay
Volgend artikelOranje kan beter verder gaan zonder bondscoach Roger Reijners

1 REACTIE

  1. Prima onderbouwd stuk, wat maar weer eens aangeeft hoe subjectief de voetbaljournalistiek is en blijkbaar ook de statistiekmakers.

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in