Zou Heitinga bij een bedrijf belangrijk zijn voor in de kantine?

0

Tsjonge, wat voetbalt Ajax slecht zeg. Ik kan er geen touw meer aan vast knopen wat daar momenteel gebeurt. Buitenspelers die hun man niet meer voorbij komen. Buitenspelers die heel centraal moeten spelen in balbezit om ruimte te maken voor de opkomende backs. Ajax laat  daarmee de aanvallende specialiteiten acties maken, mannetje passeren en voorzetten geven over aan jongens die in de verdediging staan.

En dat zijn jongens die vooral gespecialiseerd zijn in positiespel, mandekking en slidings. Ik zie daardoor Dijks en Tete veel meer voorzetten en acties maken dan El Ghazi en Fisher bijelkaar.  De wereld op zijn kop. Wat heeft het dan voor zin om op bepaalde dingen te trainen in de jeugdopleiding? Want volgens het Frank de Boer-stramien zou je dan juist je backs moeten leren om acties te maken en buitenspelers moeten leren hoe ze achter hun man aan moeten rennen.

Dat Veltman al 3 jaar bij Ajax mag klungelen is ook al zo raar. Hoe vaak moet iemand door de mand vallen totdat ook Frank de Boer dat ziet? Gudelj is met 6 miljoen de duurste aankoop en De Boer zet hem vervolgens doodleuk op de bank. Ajax mist al jaren een goede spits en hun aankoop voor die positie (Zivkovic) wordt in zijn eerste jaar  meteen doorverwezen naar Jong Ajax en nu doodleuk uitgeleend aan Willem II. Had hem dan bij Groningen – waar ie vandaan kwam – laten rijpen. Frank de Boer vond Mitchell Dijks vorig jaar niet goed genoeg voor Ajax en de back liep gratis de deur uit naar Willem II. Een jaar later blijkt ie ineens wel goed genoeg te zijn en wordt ie terug gekocht.  Lasse Schone heeft èn ervaring èn is al 2 jaar een van de betere spelers qua assists en doelpunten en ook hij zit op de bank.

Maar het mooiste voorbeeld van het totale De-weg-kwijt-zijn-beleid van Ajax is Johnny Heitinga. Heitinga mislukte bij Atletico Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC en mocht vaak zelfs transfervrij vertrekken en toch ziet Ajax in hem een versterking. Wat is dan het niveau dat de Amsterdammers nastreven als je zo iemand erbij haalt?

Nu blijkt dat Heitinga helemaal geen eerste keus is. Ook Heitinga zit op de bank. Maar waarom betaalt Ajax hem wel dan het meeste? Heitinga incasseert maar liefst 1 miljoen per jaar. Wat is daar de logica van?

Frank de Boer zei onlangs dat Heitinga vooral heel belangrijk was voor in de kleedkamer. Pijnlijker kun je niet worden weggezet. Belangrijk voor in de kleedkamer. Daarom zit je erbij Johnny… Heintinga zal het worst wezen met dat salaris, die denkt in zijn eigen bekrompen wereldje echt dat ie een grote meneer is waar iedereen op zit te wachten.

Ziet u het al voor u op uw werk. Maandag zit er aan het bureau naast u een wat oudere man met de uitstraling alsof ie alles al heeft meegemaakt. De man kijkt de hele dag wat dommig voor zich uit en doet helemaal niks. Als je aan je baas vraagt wat die kerel hier doet, krijg je te horen dat ie belangrijk is voor in de kantine. Eenmaal in de kantine begint de man ineens aan een stuk te praten. Het woordje ‘ik’ komt 964 keer voorbij. Verder schuift de man bij iedereen even aan, legt zijn arm om schouders, knikt bemoedigend en houdt vooral de lunchtijd in de gaten. Verder ziet hij er op toe dat iedereen zijn bordje leeg eet, zijn kruimels opruimt en zijn stoel weer netjes onder de tafel schuift. Daarmee is hij de grootverdiener van de afdeling. Zoiets bestaat alleen in een satirisch programma of bij Ajax.

Vorig artikelPSV wordt met Bassie en Adriaan het lachertje van Europa
Volgend artikelVluchtelingencrisis: waar is de ratio?

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in