Vluchtelingencrisis: waar is de ratio?

Durft niemand nog te zeggen wat hij echt denkt?

0

Je kunt geen praatprogramma opzetten of het gaat wel over de vluchtelingencrisis. Vaak rollen de BN’ers en politici over elkaar heen om te zeggen hoe erg ze het wel niet vinden en dat er iets aan gedaan moet worden.  Als je helemaal het braafste jongetje van de klas wilt zijn moet je – op televisie uiteraard – zeggen dat je een vluchteling in huis wilt nemen. Dan sta je er heel goed op in die kringen. 

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 Nederlanders een vluchteling in huis wilt nemen. Als je dat echt vindt ben je of knettergek, of probeer je om een of andere reden een wit voetje te halen of geef je een sociaal wenselijk antwoord. Geen gezond denkend mens haalt een totaal onbekend iemand, een wildvreemde in huis om die lekker tussen je hond en je kinderen te laten rondlopen terwijl jij aan het werk bent. Kijk Achmed, hier ligt het spaargeld. En dat is de slaapkamer van mijn maagdelijke dochter van 15.  En niet vergeten de hond uit te laten. Nou doei tot vanavond, ik ben werken.

Iemand die waarschijnlijk getraumatiseerd is door de oorlog. Er een tik van heeft meegekregen. Iemand uit een totaal andere cultuur komt, met totaal andere waarden en normen. Iemand waarvan je niks, maar dan ook niks weet. Iemand die misschien wel een crimineel verleden heeft of er extremistische ideeen op na houdt. Die willen ze in huis halen. Ongezien en ongevraagd. Achterlijker kan bijna niet. Hoe lichtzinnig en hypocriet.

Wat een walgelijke kermis maken de media, de BN’ers en de politici weer van dit drama. Ik zag Katja Schuurman bij een asielzoekercentra op joviale manier de grote vriendin uithangen bij gevluchte ‘Syriers’. Allemaal zielige, straatarme, doodsbange mensen. Tenminste zo worden ze neergezet door de media.  Die mensen bleken allemaal mannen. En allemaal met een mobieltje van honderden euro’s in hun handen waarop ze foto’s van hun vrouw en kinderen toonden. Opmerkelijk dat Katja niet aan al die mannen vroeg, waarom ze hun kroost achterlaten in een gebied dat zo gevaarlijk en mensonterend is. Welke vent doet dat nou?  Waarom bleven die mannen niet dichterbij huis, in een islamitisch land als Turkije? Waarom willen ze niet als het weer rustiger is terugkeren naar Syrie? Waarom willen ze naar het verfoeilijke Westen: waar de Christenhonden wonen? Die antwoorden had ik wel eens willen horen.

Filemon Wesselink zag het in de studio net als iedereen kritiekloos,  jaknikkend en meelevend aan. Ook hij kreeg de vraag der vragen van afgelopen week voor zijn kiezen: Zou jij een vluchteling in huis nemen. Alsof ze het over een cavia hebben. Filemon, de vleesgeworden slapheid, had op dat moment kunnen laten zien dat ie toch iets meer is dan een windvaan. Helaas.

Het is de emotie ten top die regeert. Met o.a. knullige inzamelingsacties tot gevolg. Meedoen is bijna verplicht. Op scholen zamelen ze nu knuffels in. Rationeel denken is er gewoon niet meer bij. Iedereen vindt dit erg. Daar hoeven we het echt niet over te hebben. Wel wat er aan gedaan kan worden. Maar denk dan alsjeblief wat langer na en stop met dit circus.

De EU gaf enkele weken geleden een totaal verkeerd en emotioneel signaal door de de grenzen open te gooien en met quota’s te komen. Daardoor verergerde de toestroom met nog meer verdronken vluchtelingen als gevolg. Daar hoor ik niemand over. Ik hoor ook niemand over de rijke Arabische landen als Saoedi-Arabie, Qatar, Koeweit en Bahrein, die geen vluchtelingen opnemen.  Dat is vaak nog geen 2 uurtjes rijden. Daar zou de focus moeten liggen! Opvang in de regio. Waardoor het ook veel makkelijker wordt, om ze weer terug te sturen als het rustiger en veiliger is geworden.

Wat er nu gebeurt is gekkenwerk. Mensen helpen prima. Maar hoe gaan we al deze miljoenen mensen nu opvangen binnen Europa? Qua werk en huisvesting alleen al? Wie betaalt dat? NL heeft 400 miljard schuld! En dan heb ik het nog niet over de enorme verschillen qua cultuur die voor de nodige spanningen gaan zorgen. De multiculturele samenleving is totaal mislukt. Met de  Schilderswijk, Kanaleneiland en de Franse Banlieus als lichtende voorbeelden. Waarom dan nog meer problemen binnenhalen. De burger betaalt uiteindelijk de tol voor deze vluchtelingenhysterie.

Update: Het gehuichel van celebrities over de vluchterlingencrisis
Update: Europese eenwording gaat via migratiedossier en over rechts
Update: Timmermans wordt wakker: Helft is geen oorlogs-, maar economische vluchteling
Update: Aanpak vluchtelingen EU was dramatisch
Update: Recordaantal asielzoekers naar NL
Update: Zeker 18 asielzoekers betrokken bij aanrandingen Keulen
Update: Hehe, ook Marc Rutte begint het te dagen
Update: Dijsselbloem wordt wakker en wil grenzen dicht
Update: Kabinet: Desnoods vluchtelingen op straat zetten
Update: Kabinet: BN’ers halen helemaal geen vluchteling in huis
Update: Regering heeft geen idee wat te doen aan migratiecrisis
Update: Asielopvang kost Nederland 1 miljard
Update: Woningnood neemt toe door vluchtelingenstroom
Update: Geweld tegen Christenen in asielcentra’s
Update: Vluchtelingen gaan klauwen met geld kosten
Update: 1 miljard voor vluchtelingen. En wie gaat dat uiteindelijk betalen
Update: 700 vluchtelingen per dag in Nederland

 

Vorig artikelZou Heitinga bij een bedrijf belangrijk zijn voor in de kantine?
Volgend artikelGoal van Kazachstan legt lamlendigheid Nederlands voetbal bloot

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in