Rapport: Wat is talent? Hoe herken je talent?

0

Iedereen heeft wel een bepaald beeld bij het begrip ‘talent’. Vele trainers, coaches en talentscouts zeggen talent te herkennen als ze het zien. Ze hebben er een soort ‘Fingerspitzengefühl’ voor. Maar wat het precies is dat ze zien, is lastig onder woorden te brengen. Bovendien vergissen ze zich met enige regelmaat en worden latere toppers niet altijd als talent herkend in hun jeugd. 

Lees hier het interessante rapport over Talent en Talentherkenning  van bewegingswetenschapper Marije Elferink-Gemser waarin alles uit de doeken wordt gedaan over talent, talentherkenning en talentontwikkeling. Verplichte kost voor iedere scout, trainer en bestuurder.

Voor wie weinig tijd heeft: lees alleen de geel gemarkeerde tekst.

 

Talentherkenning- en ontwikkeling in sport

Lees ook: Jonge voetballers scouten is onverstandig en onzinnig

 

 

Reageer

Please enter your comment!
Please enter your name here