Het hockeytalent in neuropsychologisch perspectief

0

Wat zou het gemakkelijk zijn als sporttalent in de genen zou zijn vastgelegd. Dan hoeven we de jonge hockeyer alleen maar een stick in de handen te geven en tot groei te brengen. Groei zou dan vanzelf worden gevolgd door bloei. Maar talent wordt niet alleen bepaald door de lichamelijke ontwikkeling. Ook de psychologie is belangrijk: hoe beleeft de jonge sporter de sport, en wat is zijn motivatie en attitude? Wat zijn diens vaardigheden in waarnemen, handelen en bewegen? Sociale en culturele factoren zijn sterk bepalend voor die ontwikkeling, dus de steun en inspiratie van de ouders, de trainer, de coach, buurt en school.

Lees zijn artikel. Auteur: Prof. Dr. Jelle Jolles, universiteitshoogleraar Neuropsychologie en directeur van het Centrum Brein & Leren VU Amsterdam

Vorig artikelOordeel scout is enorm subjectief en vaak fout
Volgend artikelHet MatteĆ¼seffect in talentherkenning

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in