Beste dramafilms

1


Wat is de beste dramafilm? Daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld en dat is dus niet zo 1,2,3 te zeggen. Ik heb de – in mijn ogen – beste dramafilms van de afgelopen decennia op een rijtje gezet. Altijd handig als je zin heb in een filmavondje en niet weet welke film je moet huren/downloaden/kopen. In deze lijst zit vast een top dramafilm voor jou. Veel kijkplezier.

Braveheart: Avontuur-Drama – 10 – 177min – 1995
Schotland 13e eeuw. De Schot William Wallace is de wrede Engele overheersing beu, komt in opstand en probeert de zwaar verdeelde Schotten te verenigen in hun strijd tegen Engeland. Deze film heeft alles: humor, liefde, vriendschap, verraad, actie, veldslagen, een uitstekend verhaal en geweldige acteurs.

Shawshank Redemption: Drama – 9,5 – 142min – 1994
Boekhouder Andy Dufresne krijgt levenslang voor de moord op zijn vrouw. De sullige, stille Andy heeft niks te zoeken in een harde gevangenis en het ziet er dan ook al snel naar uit dat hij er aan onder door gaat. Klassieker. Topfilm.

Green Mile: Drama-Mysterie – 9,5 – 188min – 1999
Jaren ’30 VS. Gevangenisbewaarders op Dodencel-afdeling hebben het erg rustig. Die rust wordt wreed verstoort door de komst van een sadistische bewaker en een nieuwe gevangene: een enorme neger, die merkwaardig genoeg heel zachtaardig is… Meesterwerk en klassieker!

Breaking Bad (serie): Misdaad-Drama – 9,5 – 5 seizoenen – 2005-2008
Een eens briljant scheikundige slijt zijn dagen als scheikundeleraar. Als hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is, besluit hij via een geniale formule 96% pure chrystal meth te gaan maken om met de winst de toekomst van zijn gezin veilig te stellen. De nette, brave huisvader raakt daardoor verzeild in de keiharde misdaad waarin hij steeds dieper wordt gezogen. Briljante serie. IJzersterke acteurs, een geweldig script, 9 van de 10 afleveringen zijn enorm goed en de hele serie wil je het liefst in een ruk uitkijken.

Contact: SF-Drama – 9 – 153min – 1997
Bevlogen astronome ontvangt een boodschap uit de ruimte. Na enig ontcijferwerk blijken het instructies om een mysterieuse machine te bouwen. Prachtig verhaal en prachtige beelden.

Kings Speech: Drama – 9 – 118min – 2010
Omdat zijn broer aftreedt wordt George in 1936 automatisch de nieuwe koning van Engeland. Dat baantje trekt hem totaal niet omdat hij stottert en als koning wordt er van je verwacht vaak in het openbaar en op de radio te spreken. Een hel voor George, die van alles probeert om van zijn gestotter af te komen. Niks lukt of werkt, totdat hij aanbelt bij de eigengereide logopedist Logue. Prachtige film met ijzersterkte dialogen. Firth speelt de sterren van de hemel.

Titanic: Drama-Romantiek – 9 – 197min – 1997
1912. Meisje van rijke komaf wordt gedwongen door haar familie om met een arrogante kwast te trouwen. Ze besluit om op het luxe, spiksplinternieuwe passagiersschip de Titanic zelfmoord te plegen. Ze verandert echter van gedachten als ze de vrolijke levensgenieter Jack Dawson tegen het lijf loopt. Dan loopt het schip op een ijsberg…
Tranentrekkende tragedie.

Gladiator: Avontuur-Drama – 8,5 – 173min – 2000
Romeinse rijk: Romeinse no-nonsense generaal wordt verraden en moet dood. Hij overleeft de aanslag, maar wordt gevangen genomen en verkocht aan een gladiatorenschool. Hij moet vechten in het Colossseum en zint ondertussen op wraak op zijn grootste vijanden, waaronder de Keizer. Prachtig epos.

Intouchables: Drama-Humor – 8,5 – 112min – 2011
Steenrijke invalide zoekt een persoonlijke verzorger en komt uit bij zijn tegenpool: een zwarte, jonge kruimeldief uit een achterbuurt. De twee mannen hebben echter meteen een klik. Serieus verhaal met enorm grappige momenten. Waargebeurd.

Schindler’s List: Drama-Oorlog – 8,5 – 195min – 1993
Tweede Wereldoorlog. Oscar Schindler is een gewiekste Duitse zakenman die erg rijk wordt door de oorlog. Hij krijgt echter wroeging als hij ziet hoe de nazi’s de joden behandelen en besluit een manier te vinden om de joden te helpen. Waargebeurd. Prachtig drama in zwart-wit.

One Flew over the Cuckoo’s Nest: Drama – 8 – 133min – 1975
Nicholson doet alsof ie gek is en beland in een gesticht waar een kenau met onmenselijke methodes de scepter zwaait. Nicholson botst meteen met deze hoofdzuster, komt in opstand en krijgt de hele afdeling achter zich. Grappig, ontroerend en realistisch. Deze rol is Nicholson op het lijf geschreven. Klassieker.

Phenomenon: Mysterie-Drama – 8 – 123min – 1996
Simpele boer ziet lichtflitsen aan de hemel en verandert daarna in een genie, uitvinder en talenwonder. Zijn dorpsgenoten beginnen hem steeds meer een freak te vinden en de regering begint belangstelling voor hem te krijgen. Prachtfilm.

Jerry Maguire: Drama-Humor-Romantiek – 8 – 139min – 1996
Jonge spelersmakelaar wordt ontslagen en besluit voor zichzelf te gaan werken in de harde American Footballwereld. Alles zit echter niet mee. De enige goede film van Cuba ‘Show me the money’ Gooding jr.

Green Zone: Oorlog-Thriller – 8 – 115min – 2010
De Irak-oorlog. Legerofficier Roy Miller is belast met het opsporen van de massavernietigingswapens van Saddam Hussein. Maar op alle aangewezen zogenaamde opslagplaatsen vindt ie alleen maar rommel en jarenlange leegstand. Als hij vragen begint te stellen over waar de informatie over de massavernietigingswapens vandaan komt, wordt ie gesommeerd zijn mond dte houden. Hij besluit dan maar zelf op onderzoek uit te gaan en belandt al snel in een wespennest… Geen moment verveeld.

Revenant: Avontuur-Drama – 8 – 156min – 2015
Amerika, begin 19e eeuw. Scout en pelsjager Glass, wordt tijdens een expeditie aangevallen door Indianen en later door een beer. Hij wordt voor dood achtergelaten door het groepje waarvoor ie scoutte, maar is taai, weigert dood te gaan en sleept zich uit de wildernis om wraak te nemen. DiCaprio speelt grandioos en het begin is boeiend en rauw. De scene met de beer is gruwelijk echt. De film duurt echter iets te lang en na het spectaculaire begin kakt het toch een beetje in en is het veel van hetzelfde.

Hacksaw Ridge: Oorlog-Drama – 8 – 131min – 2016
Tweede Wereldoorlog. Desmond neemt vrijwillig dienst in het Amerikaanse leger en raakt in enorme problemen omdat hij geen wapen wil aanraken. Hij wil namelijk hospik worden.
Hij krijgt hierdoor niet alleen de leiding tegen zich, maar ook zijn maten.`Als hij desondanks toch naar Okinawa wordt gestuurd en zijn compagnie de beruchte Hacksaw Ridge moet heroveren, bewijst hij zich door 75 mannen te redden middenin de vijandelijke linies. Waargebeurd. Goed geacteerd, meeslepend en heftige oorlogsbeelden.

Age of Adaline: Romantiek-Drama – 8 – 110min – 2015
Adaline wordt na een bizar auto-ongeluk geen dag meer ouder en dat maakt haar leven er een stuk ingewikkelder en vooral ongelukkiger en eenzamer op. Dan ontmoet ze een man die het misschien waard is om haar geheim mee te delen. Prima film, helemaal voor de dames. Michiel Huisman bewijst na zijn rol in de hitserie Game of Thrones wederom dat hij goed kan acteren en erg sympathiek overkomt. Topstart voor een mooie carriere. Bovendien eindelijk een Nederlandse acteur die goed Engels praat. Hulde!!! Verrassende rol van Harrison Ford die ijzersterk speelt.

Erin Brockovich: Drama – 8 – 131min 2000
Gescheiden moeder krijgt baantje op een advocatenkantoor en bijt zich vast in een milieuvervuilingszaak. De zaak blijkt enorm en het kleine advocatenkantoor krijgt een mulitinational tegen over zich. Heroisch een meeslepend.

Meet Joe Black: Drama-Fantasie – 8 – 178min – 1998
De Dood besluit een kijkje te nemen op aarde. Hij neemt het lichaam aan van een jongeman en noemt zich Joe Black. Hij maakt een deal met de miljonair Parish: Parish mag langer blijven leven als hij de Dood inwijdt in het leven. Iets te lang, maar Brad Pitt en Anthony Hopkins spelen geweldig.

Django Unchained: Drama-Western – 8 – 165min – 2012
Amerika 19e eeuw. Tijd van de slavenhandel. De excentrieke premiejager Schulz bevrijdt slaaf Django en leert hem het vak van premiejager. Als ze genoeg geld hebben, besluiten ze samen om de vrouw van Django vrij te kopen. Dat zal niet makkelijk zijn, want ze is slaaf op een enorme plantage van een meedogenloze slavendrijver. Lekkere film die erin slaagt de wereld van die tijd op zijn kop te zetten door alleen maar een ‘nigger’ op een paard. Christoph Waltz speelt weer geweldig met zijn pedante maniertjes.

Cinderella Man: Drama-Sport – 8 – 144min – 2005
James Braddock is een bokser die moet stoppen vanwege een handblessure. Hij raakt echter snel werkloos, wordt straatarm en is niet in staat zijn vrouw en kinderen te onderhouden. Dan krijgt een een enorme kans op snel verdiend geld; hij moet als kanonnenvoer dienen voor een bokser in opkomst… Waargebeurd.

Fighter: Drama-Sport – 8 – 115min – 2010
Getalenteerde bokser maakt door zijn aan crack verslaafde broer, tevens trainer, en zijn bemoeizuchtige moeder en zussen niet echt carriere als profbokser. Zijn vader en nieuwe vriendin proberen hem op het goede spoor te zetten, maar zijn familie blijft aan hem trekken. Bale speelt grandioos als junkie die immer dweept met zijn vergane glorie.

Warrior: Drama-Sport – 8 – 140min – 2011
Twee broers met elk hun portie-ellende besluiten afzonderlijk van elkaar mee te doen aan een lucratief alles-mag-vecht-toernooi. Uitgemolken script wordt hier ijzersterk neergezet.

Notebook: Drama-Romantiek – 8 – 123min – 2004
Gewone jongen en rijk meisje worden verliefd, maar haar ouders zijn fel tegen hun relatie. Als het meisje verhuist en de jongen in dienst moet lijkt hun liefde kansloos.
Standaard verhaal, maar uitstekend geacteerd en uitgewerkt.

Jagten: Drama – 8 – 115min – 2012
Leraar van een kleuterschool wordt door een kind beschuldigd van misbruik. Deze 5-jarige is ook nog de dochter van zijn beste vriend. Binnen de kortste keren weet het heel dorp het en keert bijna iedereen zich tegen de leraar die beweert onschuldig te zijn. Sterk geacteerd, alhoewel het einde niet helemaal geloofwaardig is. Het zal je maar gebeuren…

Wardogs: Drama-Avontuur – 8 – 114min – 2016
Op een Amerikaanse overheidssite kunnen bedrijven hun offertes aanbieden voor allerlei zaken die het Amerikaanse leger nodig heeft. Twee vrienden uit Miami vissen daar met succes de kleine zaakjes tussenuit. Van het een komt echter het ander en voor ze het weten halen ze een mega-order van tientallen mijoenen dollars binnen. Daarvoor moeten ze wel 100 miljoen kogels – bedoeld voor de Afghaanse strijdkrachten – leveren aan het Amerikaans leger. En daardoor raken ze in grote problemen. Prima film. Je denkt in eerste instantie wat een onzin. Hoe krijgen ze zoiets voor elkaar, maar de film beantwoordt al je vragen hierop. En het goede spel van de acteurs doet de rest.

Prestige: Mysterie-Drama – 8 – 135min – 2006
Eind 19e eeuw proberen 2 illusionisten de beste in hun vak te worden, daarbij steken ze elkaar steeds de loef af met hun trucs. Die strijd wordt echter steeds harder en donkerder.

Entity: Drama-Horror – 8 – 115min – 1981
Vrouw wordt in huis aangevallen en verkracht door een onzichtbaar iets. Niemand gelooft haar natuurlijk. Totdat ze de hulp in roept van een aantal wetenschappers… Gabaseerd op een waar gebeurd verhaal. Eng!

Rookie: Drama-Sport – 8 – 127min – 2002
De talentvolle Jim Morris moet vanwege een blessure al snel stoppen met honkbal. Twaalf jaar later meldt de veteraan, aangespoord door zijn zoontje, zich aan voor een talentendag. Hij kan namelijk nog steeds onnoemlijk hard gooien. Mooie sportfilm. Waargebeurd!

Papillon: Drama-Avontuur – 8 – 153min – 1973
Man wordt onterecht veroordeeld voor moord en naar een kamp in Frans Guyana gestuurd. Onder de barre omstandigheden en het harde regime neemt hij zich een ding voor: ik zal en moet ontsnappen. Een maar: het is nog niemand gelukt! Beetje trage klassieker, met veel aandacht voor de personages, maar een prachtige film. Waargebeurd.

It’s a Wonderful Life: Drama – 8 – 130min – 1946
Sociale en aardige bankier ziet het niet meer zitten en wil een eind maken aan zijn leven. Een engel verschijnt en deze laat hem zien hoe de wereld eruit zou hebben gezien als de bankier er nooit was geweest. Ultieme Kerstfilm. Klassieker!

Into the Wild: Drama – 8 – 148min – 2007
Jongen heeft het wel gezien thuis en besluit de wereld in te trekken. Zijn doel: zien te overleven in zijn eentje in de wildernis van Alaska. Op zijn tocht ontmoet hij veel mensen en maakt hij ook vrienden, maar Alaska blijft aan hem trekken. Indrukwekkend.

Argo: Thriller-Drama – 8 – 120min – 2012
Iran 1979. De sjah wordt afgezet en Khomeini grijpt de macht. De Amerikaanse ambassade wordt bestormd door een woedende menigte, 6 mensen weten echter te ontsnappen. Een CIA agent moet deze 6 veilig Iran zien uit te krijgen. Waargebeurd! Sterke film. Spannend.

Changeling: Drama-Mysterie – 8 – 140min – 2008
Los Angeles 1928. Een wereld waarin vrouwen nauwelijks iets te vertellen hebben. Als het 9-jarige zoontje van een werkende moeder spoorloos verdwijnt, wordt ze nooit echt serieus genomen. Als het imago van de politie hierdoor een knauw lijkt te krijgen, wordt zoonlief na 5 maanden plotseling gevonden. Het blijkt echter een bedrieger te zijn. Waargebeurd.

Zero Dark Thirty: Drama-Thriller – 8 – 157min – 2012
Na de aanslag op de WTC-torens in de VS speurt een speciale eenheid van de CIA 12 jaar naar het kopstuk van de Al-Qaida: Osama Bin Laden. Als ze denken hem gevonden te hebben, wordt er een team commando’s op afgestuurd. Boeiend. Heeft iets documentaire-achtig. De hoofdrolspelers hadden wel wat meer diepgang mogen hebben voor een film van 2,5 uur.

Eye in the Sky: Thriller-Drama – 8 – 102min – 2016
Anti-terroristeneenheid ontdekt dat de nummers 2,4 en 5 op de most-wanted-list zich in 1 huis bevinden in Kenia. Een legereenheid staat klaar om het huis binnen te vallen. In Engeland volgen een generaal, de procureur-generaal en 2 ministers de missie via satellietbeelden en via drones van agenten ter plaatse. Als blijkt dat de mannen zich in het huis klaar maken voor een zelfmoordmissie met bomgordels wil het leger overgaan tot een raketaanval om zo de hele groep uit te schakelen. Maar daarvoor moeten ze wel eerst toestemming krijgen van alle betrokkenen. Prima film die goed laat zien hoe het Westen tegenwoordig oorlog voert. Het gesteggel en en afschuiven van verantwoordelijkheden tussen militairen, juristen en politici maakt het haast onmogelijk om nog doeltreffend op te treden. Spannend.

Lincoln Lawyer: Drama-Misdaad – 7,5 – 118min- 2011
Sjacheraar-advocaat moet rijkeluiszoontje verdedigen. De zaak blijkt ingewikkeld en gevaarlijk. Top rechtbank triller.

Das Leben Der Anderen:Drama – 7,5 – 137min – 2006
Oost-Berlijn 1984. Stasi-agent moet actrice en schrijver bespioneren omdat aan hun loyaliteit aan de Oost-Duitse staat wordt getwijfeld. De fanatieke Stasi-agent raakt echter steeds meer in de ban van de vrijzinnige wereld van het koppel.

Interstellar: SF-Avontuur-Drama – 7 – 169min – 2014
De wereld heeft geen toekomst meer en de mensen staan op het punt om uit te sterven. NASA stuurt een ruimteschip er op uit om te onderzoeken of op een van de werelden die ze ontdekt hebben leven mogelijk is. Groots opgezet, maar slachtoffer van een te klungelig script. Sommige zaken worden niet echt duidelijk gemaakt/uitgelegd en gaan te snel, andere zaken duren weer te lang en maken de film bij vlagen zelfs langdradig. De film roept een aantal interessante vragen op over tijdreizen, dimensies etc, maar heeft teveel drama en mist spanning en actie.

Real Steel: Actie-Drama – 7,5 – 127min – 2011
Voormalig bokser, boerenlul en egoist is nu de eigenaar van een robotbokser en zoekt naar die ene speciale robotbokser. Erg zuinig gaat hij echter niet om met zijn robotboksers. Dat verandert als zijn 11-jarige zoontje ineens ten tonele verschijnt. Slap verhaal, maar toch leuk op het irritante jong na dan.

Wolf of Wallstreet: Drama-Humor – 7,5 – 180min – 2013
Handige praatjesmaker weet tientallen miljoenen te verdienen met de verkoop van waardeloze aandelen en leningen. Zijn hele leven bestaat uit oplichten, sex, drugs, drank en dure hoeren. Totdat de FBI hem in de smiezen krijgt. DiCaprio speelt erg goed, maar de film is te lang en zakt qua alles te ver weg in vergelijking met het eerste anderhalf uur.

Remember: Drama-Thriller – 7,5 – 95min – 2015
Twee overlevenden van de concentratiekampen van de Nazi’s, besluiten op hun oude dag, een kampbeul om te sporen. Aangezien de een aan een rolstoel is gekluisterd voert hij vanuit het verzorgingstehuis de regie, de ander gaat op pad langs 4 mannen die het eventueel kunnen zijn. Hij heeft echter een probleem, hij lijdt aan Alzheimer en vergeet wel eens wat ie aan het doen is… Verrassend goed met een onverwacht plot. Je leeft mee met de hoofdpersoon.

Baby Driver: Drama-Misdaad – 7,5 – 115min – 2017
Baby kan heel goed autorijden en wordt vaak ingehuurd door een topcrimineel die overvallen organiseert. Als hij een serveerster ontmoet wordt hij op slag verliefd en besluit hij uit de criminaliteit te stappen. Dat gaat echter niet zo makkelijk. Leuke actie-misdaad-romantiek film met af en toe wat humor.

Impossible: Drama – 7,5 – 114min – 2012
Een gezin gaat op vakantie naar Thailand. Als ze op 2e Kerstdag bij het zwembad zitten, worden ze plotseling overspoelt door een enorme vloedgolf, die alles op haar weg vernielt. Als de moeder weer boven komt ziet ze haar man en kinderen niet meer… Goed verfilmde, waargebeurde ramp die 200.000 mensen het leven kostte in 2004.

Brimstone: Western-Drama – 7,5 – 148min – 2016
Het Wilde Westen. De nieuwe priester in een dorpje zet de inwoners op tegen een moeder. De moeder is als de dood van de priester die zij uit haar verleden kent. Aan de hand van flashbaks wordt duidelijk dat de priester een sadistische psychoot is. Rauw, miserabel, hard en smerig.

Big Short: Drama – 7,5 – 130min – 2015
Michael Burry is een geniale hedgefunds-manager bij een grote investeringsbank. Hij zet tot grote verbazing van alle banken 1,3 miljard in op de ineenstorting van de huizenmarkt. Iedereen verklaart hem voor gek, de huizenmarkt is altijd stabiel en het kost zijn bedrijf tientallen miljoenen euro’s per maand. Een paar andere investeerders krijgen lucht van zijn ‘gok’, gaan op onderzoek uit en raken steeds meer overtuigd dat hij wel eens gelijk zou kunnen krijgen. Prachtig weergegeven hoe schandalig de banken opereren en hoe miljoenen mensen daar in 2007 de dupe van werden. En hoe anderen er stinkend rijk mee werden en worden…

Secreto de sus Ojos: 7,5 – Drama-Thriller – 129min – 2009
Strafrechterlijk onderzoeker duikt 25 jaar na dato nog een keer in een zaak die hij nooit echt los heeft kunnen laten. Sterk geacteerd.

Incendies: Drama-Mysterie – 7,5 – 130min 2010
Broer en zus krijgen na de dood van hun moeder te horen dat ze nog een broer hebben en dat hun vader nog leeft. Moeders laatste wil is dat zij aan broer en pa een verzegelde brief geven. Een lange, bizarre zoektocht volgt.

Far and Away: Avontuur-Drama – 7,5 – 140min – 1992
Rond 1900. Arme Ier droomt van een vrij en zelfstandig leven in de de VS, waagt de gok en vertrekt samen met de dochter van zijn landheer naar het ‘Beloofde Land’. Eenmaal aangekomen blijkt die wereld ook hard en meedogenloos te zijn. De twee geven echter niet op… Liefde en avontuur!

Last king of Scotland: Drama – 7,5 – 121min – 2006
Schotse arts wordt per toeval aangesteld als de persoonlijke arts van de nieuwe leider van Oeganda, Idi Amin. Als de jaren voorbij gaan merkt de arts dat Amin psychopatische trekjes begint te krijgen en op bloederige wijze zijn land naar de afgrond leidt.

Unsere Mutter, unsere Vater: Drama-Oorlog – 7,5 – 270min – 2013
Vijf Duitse vrienden krijgen de Tweede Wereldoorlog op hun dak en dat rukt ze uit elkaar. Ze spreken af elkaar over een half jaar met Kerst weer op te zoeken, dan is immers de oorlog gewonnen, denken ze. Twee moeten in dienst en worden naar het Oostfront gestuurd, de jood wordt op transport naar Polen gezet, een gaat naar het front als verpleegster en een blijft thuis en wordt zangeres. Alle 5 krijgen ze het voor hun kiezen! Sterk, maar wel teveel toevalligheden.

Deer Hunter: Drama-Oorlog – 7,5 – 182min – 1978
Drie jongemannen houden nog een afscheidsfeest (inclusief hertenjacht) voordat ze naar Vietnam moeten. Eenmaal in de oorlog worden ze gevangen genomen door de Vietcong en worden ze gedwongen Russische roulette te spelen. Goed maar erg langdradig, vooral het begin.

Deliverance: Drama-Actie – 7,5 – 109min – 1972
Vier mannen uit de stad besluiten te gaan kanoen op de Cahulawassee rivier. De tocht verandert in een hel als ze een paar Hill Billies tegen het lijf lopen. Trage film, maar de banjo-scene en de varken-scene in het bos zijn legendarisch. Klassieker.

Catch me if you Can: Drama – 7,5 – 141min – 2002
Meesteroplichter Frank Abignail weet iedereen om de tuin te leiden en leeft als God in Frankrijk. Totdat de FBI een klopjacht opent. Schelmenroman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Constant Gardener: Thriller-Drama 7,5 – 129min – 2005
Vrouw wordt dood gevonden in Kenia. Haar man, een diplomaat, stelt alles in het werk om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Daarmee schopt hij tegen een hoop zere en belangrijke benen. Langzaam, maar sterk opgebouwde thriller.

Land of Mine: Drama-Oorlog – 7,5 – 96min – 2015
Denemarken, de 2e Wereldoorlog is net afgelopen. De Denen zetten Duitse krijgsgevangen in om de meer dan 2 miljoen mijnen van hun kustlijn te ruimen. Een Deense sergeant-majoor krijgt een tiental zeer jonge Duitse soldaten toegewezen met als doel 45.000 mijnen te ruimen. De Deen haat Duitsers maar begint zich steeds meer af te vragen of dit wel de bedoeling kan zijn: kinderen een levensgevaarlijk mijnenveld insturen… Goed verfilmd, maar verwacht geen extreme spanning of actie.

Deadwood (serie 3 seizoenen): Western-Drama – 7,5 – 2001-2006
Het Wilde Westen. Er wordt goud gevonden in Dakota en dat trekt duizenden gelukszoekers aan. Al gauw ontstaat er een stadje waar wetteloosheid regeert en iedereen hard moet werken en vechten voor zijn bestaan. De een doet dat als pooier, journalist of hoteleigenaar de ander als sheriff, hoer of gouddelver. Prima serie die verhaalt over figureen die daarwerkelijk hebben rondgelopen in Deadwood. De serie laat goed zien hoe het er aan toe ging in die tijd. Ian McShane steelt de show als Al Swaerengen, de uitbater van een bar en bordeel. Minpunt is dat er teveel in wordt geouwehoerd en er veel te weinig actie is. De serie is ondanks hoge waarderingen afgebroken na seizoen 3 en dat is jammer.

Eddie the Eagle: Sport-Drama – 7,5 – 105min – 2016
Eddie droomt van kinds af aan maar aan 1 ding: meedoen aan de Olympische Spelen. Hij heeft echter een probleem: hij kan totaal niet sporten. Als hij er achter komt dat Engeland geen enkele schansspringer heeft, besluit ie te gaan schansspringen om zo de Spelen in Calgary te halen. Prachtig verfilmd sportverhaal over een anti-held. Waargebeurd.

Hotel Rwanda: Drama-Oorlog – 7,5 – 112min – 2004
De Hutu-militia in het door een burgeroorlog verschreeurde Rwanda heeft maar een doel: zoveel mogelijk Tutsi’s afslachten. Een hotelmanager probeert 1000 vluchtelingen te redden van de massamoord en biedt hen onderdak in zijn hotel. Waargebeurd.

Captain Philips: Actie-Drama – 7,5 – 134min – 2013
Een Amerikaans vrachtschip wordt door Somalische piraten aangevallen. Kapitein Philips doet er alles aan om ze van boord te houden, maar als het schip toch wordt gekaapt, verschanst de bemanning zich in de machinekamer. Waargebeurd met de nodige korrels zout…, maar sterk verfilmd.

Imitation Game: Drama – 7,5 – 115min – 2014
Begin Tweede Wereldoorlog. De Duitsers coderen al hun boodschappen en de Engelsen slagen er maar niet in de code te kraken. De wiskundige en fervent puzzelaar Alan Turing meldt zich aan bij de Britse Cryptische Dienst dat een team samenstelt om de code te kraken. Waargebeurd en prima verfilmd.

End of Line: Misdaad-Drama – 7,5 – 109min – 2012
Twee agenten patrouilleren in hun wagen door de ergste misdaadwijk van Los Angeles. Daardoor komen ze in aanraking met een Mexicaanse bende met banden met een groot en gevaarlijk drugskartel. Soort film-documentaire over het leven van 2 agenten met alle ups and downs en de nodige harde actie. Goed!

Life of Pi: Drama-Avontuur – 7,5 – 127min – 2012
Indiase jongen vertrekt per boot met zijn familie naar Canada. Het schip zinkt tijdens een storm en de jongen, Pi, komt alleen in een reddingsloepsloep terecht en ontdekt een tijger onder het zeil (van de dierentuin van zijn vader). De twee vijanden hebben elkaar nodig om te overleven. Prachtig verfilmd avontuur met een diepere betekekenis met mooie beelden (tijgeranimatie is geweldig) en de twist (allegorie) aan het eind zet je aan het denken. Het tussenstuk op zee is iets aan de lange kant. En: Which story do you prefer? is inderdaad een veel betere vraag dan Which story do you believe?

Crossing Over: Drama – 7,5 – 113min – 2009
Verhalen over Amerikaanse immigranten en de immigratiedienst lopen door elkaar heem. Het ene verhaal is boeiender dan het andere. Mensenfilm.

American History X: Drama-Actie – 7 – 119min – 1998
Derek is een keiharde nazi. Zijn broertje kijkt enorm tegen hem op en gaat daardoor ook het verkeerde pad op. Als Derek in de gevangenis terecht komt, verandert hij echter. Eenmaal uit de gevangenis probeert hij een aantal zaken recht te zetten. Hard drama. De scene met de stoeprand vergeet je nooit meer.

Spotlight: Drama – 7 – 128min – 2015
Journalisten van de Boston Globe onderzoeken een kindermisbruikzaak van een priester en al snel blijkt het om meerdere priesters en meerdere slachtoffers te gaan. Waargebeurd. Goed verfilmd, maar verwacht geen spanning en een Oscar hiervoor is teveel eer.

Hateful Eight: Western-Drama – 7 – 167min – 2015
Zeven mannen en een vrouw moeten schuilen voor een sneeuwstorm in een bar/verversingspost voor paarden in the middle of nowhere. Het zijn 8 bijzondere figuren, allemaal met een ruig verleden en ze vertrouwen elkaar voor geen meter… De eerste anderhalf uur zijn langdradig en hangen aan elkaar van veel te lange dialogen en kennismakingen. Het geeft alle personen wel inhoud, maar het duurt echt te lang. Daarna brandt het los en wordt de film ineens boeiend. Typische Tarantino-film met eigenaardige typetjes, veel breedsprakigheid en grove scenes. Het plot is verder ongeloofwaardig: de een zomaar neerschieten, en voor de amnder een heel plan bedenken…

Flash Of Genius: Drama – 7 – 119min 2008
VS jaren ’60. Robert Kearns vindt ruitenwisser met interval uit en gaat in zee met autofabrikant Ford. Kearns wordt echter belazerd en raakt alles kwijt in zijn obsessieve strijd tegen de auto-industrie. David tegen Goliath. Waargebeurd!

127 Hours: Avontuur-Drama – 7 – 94min – 2010
Aron Ralston gaat lekker mountainbiken in de wildernis. Bij een val komt zijn arm vast te zitten onder een immens rotsblok. Niemand weet waar hij is en niemand kan hem horen. Goed verfilmd. Waargebeurd.

Concussion: Drama – 7 – 123min – 2015
Bennet is een pathaloog-anatoom en moet op een dag de mysterieuze doodsoorzaak van een bekende NFL-ster zien te achterhalen. De man was leterlijk gek geworden. In eerste instantie snapt hij niet wat er mis was met de man, maar dan ontdekt hij een vorm van hersenbeschadiging die nog niet eerder is vastgesteld. Er blijken meer NFL-sporters dezelfde verschijnselen te hebben en ook zij gaan eraan dood. Vanaf dat moment wordt Bennet tegengewerkt door de sportbond en haar vrienden die niet willen dat dit naar buiten komt. Waargebeurd. Prima verhaal. Verwacht geen superspannende film. Te gek dat dit pas zo laat ontdekt is.

Grey: Avontuur-Drama – 7 – 117min – 2012
Vliegtuig stort neer op de oneindige sneeuwvlaktes van Alaska. De overlevenden besluiten zich een weg door de vrieskou te banen, nadat ze worden aangevallen door een groep hongerige wolven. Iets teveel van hetzelfde.

Miracle: Sport-Drama – 7 – 135min – 2004
De eigenzinnige Amerikaanse ijshockeycoach Herb Brooks moet de VS goud bezorgen op de Olympische Spelen van Lake Placid 1980. Totaal onmogelijk, want de Russen hebben al jaren een wonderteam. Waargebeurd!

Founder: Drama – 7 – 115min – 2016
Ray Kroc is een vertegenwoordiger van milkshake-machines. Hierdoor komt hij in contact met de gebroeders MacDonald die een volledig geautomatiseerd fastfood-restaurant hebben. Ray kijkt zijn ogen uit en ruikt geld. Hij haalt de broers over om meerder vestigingen te openen, uiteraard onder zijn leiding. Goed verfilmd waargebeurd verhaald over het ontstaan van McDonalds.

Moneyball: – Sport-Drama – 7 – 133min – 2011
Manager Billy Beane van honkbalclub Oakland Athletics besluit niet meer af te gaan op het advies van zijn scouts om spelers aan te trekken. Hij neemt een computernerd in dienst die alle honkbalstatistieken heeft bijhouden. Aan de hand daarvan stelt Beane zijn team samen. Hij krijgt daardoor de hoon van de honkbalwereld over zich heen. Waargebeurd.

Kommer en Dag (Day will Come) – Drama – 7 – 110min – 2016
Twee broertjes komen in de jaren zestig – omdat hun moeder doodziek is – in een internaat/weeshuis terecht. Daar krijgen ze te maken met een pak slaag, vernedering en misbruik. Sfeervol en naar verhaal. Goed neergezet en geacteerd.

Wanderers: Drama – 7 – 117min – 1979
Amerika jaren ’60. Bendes bepalen het straatbeeld. Vier jongens van de bende The Wanderers worden achtervolgt door 20 leden van de Baldies. Een reus van een kerel helpt ze onverwacht uit de penarie. Een film over vrienschappen, verraad, opgroeien, liefde en vooral bende-oorlogen.

Bolgen (The Wave): Actie-Drama – 7 – 104min – 2015
Noorse geoloog houdt met zijn team de bergen rondom een berucht fjord in de gaten, waar in het verleden een hele berg afbrak en een tsunami veroorzaakte. Als er verontrustende metingen worden gedaan, probeert hij iedereen te waarschuwen voor de naderende ramp. Prima rampenfilm zonder echt groots in beeld gebrachte chaos, die het vooral van sfeer en spanning moet hebben.

Separation: Drama – 7 – 120min – 2011
Man in Iran huurt jonge vrouw in om op demente vader te passen. Hij weet niet dat ze zwanger is en als ze beweert dat hij haar na een ruzie van de trap heeft geduwd, komt er een hoop ellende van. Mooie blik in de Iraanse maatschappij.

Perfume: Misdaad-Drama – 7 – 149min – 2006
Grenouille heeft een bijzondere gave: hij kan alles tot in de details ruiken. Hij is dan ook geobsedeerd door reuk. Als hij de parfumerue-business in gaat, ruikt hij ineens de lekkerste geur ooit: die van een prachtig jong meisje. Hij wil kost wat het kost haar geur ‘vangen’ en in een flesje doen. De film doet het boek eer aan.

Colonia: Drama-Thriller – 7 – 120min – 2015
Een Duits stel wordt tijdens de militaire coup van Pinochet in Chili opgepakt. De vrouw wordt vrijgelaten, maar de man belandt in de gevreesde martelgevangenis Colonia. De dekmantel van Colonia is een sekte-achtige organisatie waar zwaar religieuzen hun heil zoeken. De vrouw besluit zich als non voor te doen, treedt toe tot de sekte en probeert een spoor te vinden van haar vriend. Waargebeurd. Prima verfilmd.

In her skin: Drama-Thriller – 7 – 104min – 2009
Vijtienjarige meisje verdwijnt na haar dansles spoorloos. Haar ouders bewegen man en macht om haar weer te vinden, maar de politie neemt de zaak niet serieus.
Waargebeurd.

Wind River: Thriller-Drama – 7 – 110min – 2017
Jager vindt een doodgevroren meisje in het bos. Samen met een FBI-agente zoekt hij uit wat er is gebeurd. Vrij standaard verhaal, beetje traag en te weinig spanning. Maar wel goed verteld en geacteerd en met mooie landschappen.

Gold: Drama-Avontuur – 7 – 121min – 2016
Kenny Wells is de louche CEO van een mijn-bedrijf. De zaken gaan echter kut en hij besluit om met zijn laatste centen samen met een avonturier goud te gaan zoeken in Indonesie.
Waargebeurd. Prachtig jongensboek, wordt heel behoorlijk gefilmd, maar is ook een gemiste kans op een klassieker. Dit verhaal is zo mooi en dat het bijna niet waar kan zijn, en toch is het zo. Hadden ze meer uit moeten halen. Ik mis diepgang en vaart.

Sand Castle: Oorlog-Drama – 7 – 113min – 2017
De Irak-oorlog. Een groep militairen moet een waterinstallatie repareren in een dorp in de onveilige zone. Eenmaal daar komen ze in een gevaarlijk wespennest terecht. Degelijke oorlogsfilm, meer drama.

Starred Up: Drama – 7 – 100min – 2013
Gewelddadige jeugddelinquent wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor uitsluitend zware jongens. Ook daar zorgt hij voor onrust omdat hij geen enkel ontzag heeft voor zijn cipiers en zijn medegevangenen. Mooi sfeervol neergezet. Je proeft de onderhuidse spanning en verwacht elke moment een uitbarsting door het prima spel van de hoofdrolspelers.

Invictus: Sport-Drama – 7 – 134min – 2009
Zuid-Afrika organiseert in 1995 het wk rugby. Maar het land is na de val van het Apartheidsregime nog steeds verdeelt in blank vs. zwart. President Mandela gebruikt het wk om van het land een eenheid te smeden. Hij doet daarvoor een beroep op de aanvoerder van het rugby-team. Waargebeurd.

Devil’s Double: Drama-Actie – 7 – 109min – 2011
De psychopatische zoon van dictator Saddam Hussein eist van een man dat hij zich om laat bouwen tot zijn dubbelganger. Waargebeurd. Mooie inkijk in de waanzinnige wereld van gewetenloze gek die denkt dat ie God/Allah is.

Rush: Sport-Drama – 7 – 123min – 2013
James Hunt is een talentvolle F3-coureur, die vooral ook geniet van het leven. Als een bloedserieuze rookie (Niki Lauda) hem naar de troon probeert te stijgen, is dat het begin van een enorme rivaliteit tussen de 2 mannen. De twee jagen elkaar naar steeds grotere hoogtes en uiteindelijk slagen beiden erin om een stoeltje in een F1-auto te bemachtigen. Waargebeurd.

Dallas Buyers Club: 7 – Drama – 117min – 2013
Losbol, homohater en vrouwenverslinder Woodruff krijgt van de doktoren te horen dat ie AIDS heeft en nog maar 30 dagen te leven heeft. Hij legt zich er niet bij neer en gaat op zoek naar medicijnen. Helaas zijn alle werkende medicijnen door de FDA verboden in de VS, maar daat weet Woodruff wel wat op. Hij begint een ‘illegaal ‘handeltje in de eerste anti-hiv medicijnen in de VS. Sterke rol van een zwaar vermagerde Matthew McConaughey.

Margin Call: Drama-Thriller – 7 – 109min – 2011
Twee jonge werknemers van een verzekeringsbank ontdekken dat hun bedrijf totaal onrendabele pakketten verkoopt en zo failliet zal gaan met enorme gevolgen voor de hele financiele wereld. Paniek! Er wordt meteen een nachtelijke topmeeting belegd over de te varen koers. Prima inkijk in de hebberige bankenwereld en hun smerige praktijken.

Dog Pound: Misdaad-Drama – 7 – 91min – 2010
Drie jongens belanden in een jeugdgevangenis, waar ze te maken krijgen met een gestoorde medegevangene. Adam Butcher speelt geweldig.

Blind Side: Drama – 7 – 128min – 2009
Vrouw bekommert zich over de dakloze Michael Oher, waardoor zijn hele leven verandert. Oher zou later een American Footballer worden. Waargebeurd.

Southpaw: Drama-Sport – 7 – 123min – 2015
De simpele, viervoudig wereldkampioen boksen Billy Hope heeft alles wat ie zich maar kan wensen. Maar door het noodlot raakt hij dat allemaal kwijt. Hope klopt aan bij een amateurtrainer en moet weer van voren af aan beginnen. Prima film, met een erg cliche-verhaal.

Water Diviner: Oorlog-Drama – 7 – 110min – 2014
Drie Austrralische broers vechten in de Eerste Wereldoorlog mee aan de kant van de Geallieerden. Als ze alledrie omkomen in Turkije reist de vader af om te weten te komen wat er precies ie gebeurd en om hun overschotten terug te brengen naar Australie. Goed verfilmd met een paar zwakke scenes.

Help: Drama – 7 – 146min – 2011
Mississippi 1960. Zwarten worden zwaar gediscrimineerd in het Zuiden van de VS. Een jonge journaliste besluit een boek te schrijven over de vaak vernederende lotgevallen van een aantal zwarte huishoudsters. Goed, maar rare gaten in het verhaal die uit het niets komen (bv hoe komt ze ineens aan een wond boven haar wenkbrouw?).

Social Network: Drama – 7 – 120min – 2010
Student krijgt het geniale idee om foto’s van vrouwelijke medestudenten online te zetten, zodat de andere studenten een cijfer kunnne geven aan hun uiterlijk. Dat is het begin van de oprichting van het online sociale netwerk Facebook, dat de student uiteindelijk miljarden zal opleveren. Waargebeurd.

Rundskop: Drama-Misdaad – 7 – 124min – 2011
Misdaadfilm over de hormoonmaffia in Belgie verandert plots in een drama over de koeienvetmester Jacky. Onverwachte gruwelscène geeft de hoofdpersoon plotseling symphatie.

Paths of Glory: Oorlog-Drama – 7 – 87min – 1957
Eerste Wereldoorlog. Franse soldaten weigeren om voor de zoveelste keer een zelfmoordaanval uit te voeren op de Duitse stellingen. Franse generaal besluit 3 willekeurige soldaten voor de krijgsraad te slepen. Prima film over de arrogantie en machtsgeilheid van bevelhebbers veilig achter hun bureautjes.

Out of the Furnace: Drama-Misdaad – 7 – 116min – 2013
Twee broers leiden een zwaar en hard bestaan: de een als fabrieksarbeider de ander als gokverslaafde en straatvechter. De straatvechter komt echter in de problemen als hij perse tegen een redneck wil vechten. Donker en rauw en ietwat traag, maar goed geacteerd.

Eternal Sunshine of the spotless Mind: – Drama-SF – 7 – 108min – 2004
Man met immens liefdesverdriet besluit een behandeling te ondergaan waardoor alle herinneringen aan zijn ex worden weggenomen. Als de behandeling in volle gang is – hij ligt in een soort coma – bedenkt ie zich echter en probeert van alles om haar maar niet te vergeten. Uniek concept en prachtig in beeld gebracht, maar ook iets te langdradig en een beetje suffe hoofdrolspelers.

Damned United: Sport-Drama – 7 – 98min – 2009
Brian Clough is een jonge ambitieuze voetbaltrainer die enorme successen boekt met het kleine clubje Derby. Hij houdt daar een transfer aan over naar de club die hij haat: Leeds United. Waargebeurd. Clough was een markant figuur. Deze film doet hem recht.

Death Sentence: Drama-Actie – 7 – 105min – 2007
Vader en zoon krijgen te maken met een overval op een tankstation, net als zij daar aan het tanken zijn. De zoon wordt beestachtig vermoord en de vader besluit wraak te nemen op de daders. Drama verandert in rauwe actie. Een paar ongeloofwaardigheden en de rol van John Goodman is totaal overbodig.

Drive: Misdaad-Drama – 7 – 100min – 2011
Emotieloze stuntrijder klust bij als chauffeur voor de onderwereld. Een leven zonder echte hoogte- en dieptepunten. Dat verandert als hij gevoelens begint te krijgen voor zijn buurvrouw en besluit haar man te helpen met een overval. Vanaf dat moment loopt alles in het honderd. Wassenbeeld Gosling speelt weer te cool.

Oath: Drama-Thriller – 6,5 – 103min – 2016
Vader ziet met lede ogen aan hoe zijn dochter verliefd wordt op een crimineel die haar in aanraking brengt met drugs. Uit wanhoop probeert hij de vriend af te kopen, maar dat plan back-fired waardoor zijn zorgen nog groter worden. Hij bedenkt een waterdicht plan… Prima verhaal. Mist helaas wat dreiging en actie.

River: Drama-Thriller – 6,5 – 86min – 2016
Een Amerikaanse arts in Laos is getuige van een verkrachting, grijpt in en doodt de dader. Als de politie hem op het spoor is, raakt hij in paniek en vlucht. Hij probeert de grens van Thailand te bereiken, maar is ondertussen de meest gezochte man van Laos. Meeslepend vluchtdrama waarin je je heel behoorlijk kan verplaatsen in de arts.

Harsh Times: Drama-Misdaad – 6,5 – 119min – 2005
Twee vrienden zijn door hun geld heen en moeten op zoek naar een baan. Dit nemen ze echter totaal niet serieus en ze besteden hun tijd liever aan bier zuipen en stelen. Dat levert ze de nodidge problemen op die al gauw steeds groter worden. Goed tot aan een kwartier voor tijd.

Snowden: Drama – 6,5 – 134min – 2016
Edward Snowden werkt voor de CIA, maar is steeds minder overtuigd van hun methoden om aan informatie te komen. De CIA kijkt namelijk ongevraagd en stiekem in de online activiteiten van miloenen burgers. Als hij het bewijs daarvoor aan journalisten overhandigt wordt hij uitgeroepen tot staatsvijand. Waargebeurd en nog steeds aan de gang. De zoveelste klokkenluider die onterecht persona non grata wordt. Goed verfilmd, maar verwacht geen actie of spanning.

Premonition: Mysterie – Drama – 6,5 – 96min – 2007
Vrouw krijgt te horen dat haar man is omgekomen bij een auto-ongeluk. Haar wereld stort in. De volgende ochtend loopt haar man echter kerngezond rond in huis.
Interessant begin, daarna steeds minder.

Truth: Drama – 6,5 – 125min – 2015
Twee journalsiten van CBS krijgen informatie dat president Bush van de VS zijn plek op een luchtvaartschool zou hehben gekocht om dienstplicht in Vietnam te ontlopen. Zodra bekend wordt waar ze mee bezig zijn wordt er van alle kanten aan hun stoelpoten gezaagd. Boeiend omdat het waargebeurd is. Maar te vaak ook warrig. Film laat goed zien dat je met macht en geld alles gedaan krijgt en dat de wereld vaak wordt bestuurd door corrupte, zwakke slapjanussen.

Trainspotting: Drama – 6,5 – 94min – 1996
Mark is een loser die zijn tijd verdrijft met zuipen, heroine en slappe vrienden. Als zijn ouders hem laten afkicken, probeert hij een normaal leven te leiden en vindt zelfs een baan. Dan verschijnt een maat van vroeger voor zijn deur en die haalt de ellende weer opnieuw binnen. Zwaar uitzichtloze en depressieve film.

Draf Day: Drama – 6,5 – 109min – 2014
Weaver is de technisch directeur van de Cleveland Browns, een Amerikaans NFL-team. Hij is superdruk want over 24 uur is het Draft Day; dan mogen teams omstebeurt een speler van de universiteiten uitkiezen. De eigenaar van de Bowns, de trainer, de pers en het publiek verwachten allemaal een wonder van hem bij zijn teamsamenstelling. Goed geacteerd, leuk inzicht in deze o zo belangrijke dag voor Amerikaans Football. Maar verder weinig om het lijf.

Deepwater Horizon: Actie-Drama – 6,5 – 107min – 2016
Crew op een boorplatvorm krijgt onderling een meningsverschil of ze nu wel of niet moeten doorgaan met boren. Hun uiteindelijke keuze leidt tot een enorme ramp. Waargebeurd. Spannend en goed opgebouwd in het begin, maar halverwege is het wel gedaan, valt er niks meer bij te verzinnen om de film te rekken en sleept de film zich naar het einde.

Captain Fantastic: Drama – 6,5 – 118min – 2016
Ben leeft met zijn 6 kinderen midden in de Amerikaanse wildernis ver weg van de verderfelijke beschaving. Als ze naar een begafenis moeten midden in de stad leidt tot een hoop rare situaties en spanningen. Mortenssen speelt prima in dit drama met een glimlach.

Unbroken: Drama-Oorlog – 6,5 – 137min – 2014
Louis Zamperini droomt van Olympisch goud op de 5km, maar de Tweede Wereldoorlog kegelt die droom snoeihard omver. Zamporini moet in dienst, maar als zijn vliegtuig neerstort moeten hij en 2 anderen zien te overleven op de Oceaan slechts in bezit van 2 opblaasbootjes en een stuk chocola. Als ze dan eindelijk worden gered, belandt hij in een Japans werkkamp met een sadistische bewaker. Goed verfilmd waargebeurd verhaal maar waar is de onderlinge vriendschap, de emoties. Er ontstaat zo geen enkele band met de hoofdrolspelers. Jolie regisseert blijkbaar zoals ze ook altijd speelt.

Lobo atras da porta: Thriller-Drama – 6,5 – 100min – 2013
Moeder wil haar dochtertje van school ophalen maar krijgt te horen dat ze al weg is met een vrouw. Paniek! De politie wordt erbij gehaald en als de vader wordt ondervraagd moet deze een pijnlijke bekentenis doen… Je wilt weten wat er is gebeurd en daarom blijf je kijken. De film zelf mist spanning, maar het acteren is in orde.

Salvador: Drama-Oorlog – 6,5 – 122min – 1986
Oorlogsjournalist is totaal aan lager wal geraakt. Hij heeft geen geld, zijn vriendin is er van door en niemand wil hem nog een opdracht geven. Hij besluit samen met een vriedn naar El Salvador te vertrekken om daar de uitermate gespannen situatie tussen het leger en een guerilla-beweging te verslaan. Hij beland echter midden in een staatsgreep en moet met zijn grote bek,een hoop bluf en geslijm zich overal zien uit te redden. Heel behoorlijk vooral dankzij het spel van Woods.

Vorig artikelBeste avonturenfilms
Volgend artikelBeste humorfilms

1 REACTIE

  1. Beste, Helaas mis ik in de reeks “drama” een meesterstuk! namelijk: “Coupe De Ville (1990)”
    Deze film is meesterlijk in elkaar gezet en van begin tot het einde een geweldige film! Alles zit er in! a must see!

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in