Beste humorfilms

0

Wat is de beste humorfilm? Daar zijn de meningen natuurlijk nogal over verdeeld en dat is dus niet zo 1,2,3 te zeggen. Ik heb de – in mijn ogen – beste humorfilms van de afgelopen decennia voor je op een rijtje gezet. Altijd handig als je zin heb in een filmavondje en niet weet welke film je moet huren/downloaden/kopen. In deze lijst zit vast een top humorfilm voor jou. Veel kijkplezier.

Kingsman: The Secret Service: Humor-Actie – 9 – 129min – 2015
Een miljardair heeft een krankzinnig plan om de wereld van haar overbevolking af te helpen. Ondertussen raakt de kleine crimineel Gary in de problemen en besluit hij het nummer achterop een medaille van zijn omgekomen vader te bellen. Al snel duikt er een stijve Brit op met ongekende vechtkunsten. Houdt het midden tussen James Bond, een klucht en keiharde actie, maar raakt precies de goede snaar. De beste film (in zijn soort) van 2015 en de massale vechtscene in de kerk is nu al legendarisch.

Intouchables: Drama-Humor – 8,5 – 112min – 2011
Steenrijke invalide zoekt een persoonlijke verzorger en komt uit bij zijn tegenpool: een zwarte, jonge kruimeldief uit een achterbuurt. De twee mannen hebben echter meteen een klik. Serieus verhaal met enorm grappige momenten. Waargebeurd.

Office Space: Humor – 8 – 89min – 1999
Man haat zijn baan. Door een hypnose gaat hij ineens iedereen de waarheid vertellen en zijn eigen werk saboteren, in de hoop ontslagen te worden. Het pakt echter allemaal anders uit. Hilarisch en herkenbaar.

American Pie I: Humor – 8 – 99min – 1999
Vier vrienden doen er alles aan hun maagdelijkheid te verliezen voordat ze gaan studeren. Goede tiener-seks-komedie, met hilarische momenten.

Hangover: Humor – 8 – 108min – 2009
Doug gaat met 3 vrienden naar Las Vegas om zijn vrijgezellenfeest te vieren. De dag na hun feest worden ze wakker in een enorme puinzooi en kunnen ze zich niks herinneren. Doug is echter verdwenen, er zit een tijger in de douche, een is zijn tand kwijt en ze zitten opgescheept met een baby. Ze beginnen een speurtocht naar Doug en proberen zo te achterhalen wat er precies is gebeurd. De foto’s op het eind zijn hilarisch!

Kick-As: Actie-Misdaad-Humor – 8 – 117min – 2010
Tiener besluit superheld te worden, schaft een pak aan en gaat de misdaad te lijf. Een probleem… hij heeft geen superkrachten. Gelukkig krijgt hij hulp. Onbenullig grappig!

Notting Hill: Humor-Romantiek – 8 124min – 1999
Beroemde Amerikaanse filmster koopt een boek in het boekhandeltje van de doodgewone William Thacker. De twee vinden elkaar leuk en spreken af, waardoor de 2 totaal verschillende levens van allebei ineens op hun kop staan. Grappig. Lekker droge humor en idiote bijrollen. Top romantische komedie met Hugh Grant op zijn best.

Family Man: Humor-Romantiek – 8 – 120min – 2000
Steenrijke, alleenstaande zakenman heeft alles wat ie begeert, totdat hij plotseling wakker wordt in een vreemd bed, naast zijn oude jeugdliefde en er 2 kinderen op zijn bed dansen. Zijn kinderen en zijn vrouw! Hij denkt dat ie droomt, maar niks is minder waar. Als hij op onderzoek uitgaat herkenen al zijn vrienden en collega’s hem niet meer. Blijkbaar moet hij het nu met dit burgermansleventje doen… Leuke kerstfilm vol liefde.

68 Kill: Misdaad-Humor – 8 – 93min – 2017
Chip is een goedzak met een dominante, rare vriendin. Zij haalt hem over om samen in te breken bij een rijkaard met eem kluis met daarin 68.000 dollar. Met dat geld willen ze een nieuw leven beginnen. Vanaf dat moment verandert Chips leven in een bizar en gewelddadig avontuur. Niks van verwacht en heel positief verrast. Het verhaaltje is simpel maar de typetjes zijn spot on en de acteurs zijn uitstekend gecast voor hun rol. Prima mix van pikzwarte humor en rauwe actie.

Horrible Bosses: Humor – 7,5 – 98min – 2011
Drie vrienden balen allemaal van hun werk. Ze hebben namelijk verschrikkelijke bazen. Ze komen op het lumineuze idee om elkaars baas uit de weg te ruimen. Grappig!

Kingpin: Humor – 7,5 – 112min – 1996
Profbowler Roy Munson had alles, maar is door zijn eigen schuld heel, heel diep gezonken. Dan ontdekt hij een talentvolle jonge bowler en gaat met hem het bowlingcircuit in. Daar komt hij zijn aartsrivaal weer tegen. (Murray met dat intrieste kapsel). Een aantal hilarische scenes waaronder de koffie- en pizzascene.

Shaun of the Dead: Humor – 7,5 – 99min – 2004
Shaun en Ed zijn 2 lamballen. Als Shaun’s vriendin het uitmaakt, besluit Shaun zijn leven te beteren. Helaas voor hem breekt op dat moment net een zombieplaag uit.
Bij vlagen heel erg grappig. De scene met het meisje in de tuin zet de toon.

Groundhog Day: Humor – 7,5 – 101min – 1993
Weerman moet naar een of ander gehucht om daar de Marmottendag te verslaan. Bleuh, hij baalt en zeikt alles en iedereen af! Als het dorp ook nog ingesneeuwd raakt, moet hij er overnachten. Als ie ’s morgens wakker wordt begint tot zijn ontsteltenis de Marmottendag opnieuw en opnieuw en opnieuw. Hij wordt knettergek en besluit – omdat de dag toch weer opnieuw begint – om helemaal los te gaan en ook om zijn collega te versieren. Erg grappig met een vleugje romantiek!

Middle Men: Drama-Humor – 7,5 – 105min – 2009
Nette zakenman besluit als eerste om porno(artikelen) via Internet te gaan verkopen. En daarmee roept hij een hoop ellende over zich af. Onverwacht leuk!

Wolf of Wallstreet: Drama-Humor – 7,5 – 180min – 2013
Handige praatjesmaker weet tientallen miljoenen te verdienen met de verkoop van waardeloze aandelen en leningen. Zijn hele leven bestaat uit oplichten, sex, drugs, drank en dure hoeren. Totdat de FBI hem in de smiezen krijgt. DiCaprio speelt erg goed, maar de film is te lang en zakt qua alles te ver weg in vergelijking met de eerste anderhalf uur.

I Love You Man: Humor – 7,5 – 105min – 2009
Man wil trouwen, maar blijkt geen beste vriend te hebben die getuige kan zijn. Dus gaat hij op zoek naar een beste vriend. Af en toe erg grappig.

Love Actually: Romantiek-Humor – 7,5 – 135min – 2003
Alles draait om de liefde. Mensen met hun liefdesperikelen tijdens de kerstdagen. Van de minister-president die de secretaresse wel erg leuk vindt tot de vreemdgaande echtgenoot en van de puber die voor het eerst verliefd wordt tot de rouwende weduwnaar. Aan het eind komen de verschillende verhalen samen. Goed gedaan en soms erg grappig.

American Pie (Reunion): Humor – – 7,5 – 110min – 2012
De vier voormalige vrienden komen na 10 jaar weer bijelkaar vanwege een schoolreunie en besluiten er een ouderwets zuipweekend van te maken. Natuurlijk wordt alle flauwekul weer aangezwengeld door Stifler. Bij vlagen grappig.

Zombieland: Horror-Humor – 7 – 88min – 2010
Vier mensen moeten zien te overleven in een wereld vol zombies. Schiet en slash afgewisseld met humor, zoals Bill Muray, die zichzelf speelt.

Holiday: Humor-Romantiek – 7,5 – 138min – 2006
Twee jonge vrouwen die het even gehad hebben met hun leventje besluiten van huis te ruilen. Daarmee krijgen ze ook te maken met het leven van de ander. Dat pakt voor beide enorm goed uit. Lekker romantisch!

American Pie II: Humor – 7 – 100min – 2001
De vier vrienden hebben een eerste studiejaar erop zitten en besluiten weer bijelkaar te komen en huren een zomerhuisje. Veel minder dan 1, maar toch nog leuk, ondanks de verschrikkelijk zoetsappige kwezel Chris Klein en zijn jeukbrengende vriendin.

Crazy Stupid Love: Humor-Drama – 7 – 118min – 2011
Sukkelmans wordt bedrogen door zijn vrouw en moet de hort weer op. Dat valt niet mee na jaren vastgeroest te zijn. Gelukkig komt een womanizer hem helpen.

Green Hornet: Actie-Humor – 7 – 119min – 2011
Verwend zoontje besluit na de dood van zijn vader samen met een hulpje de misdaad in Los Angeles te bestrijden. Het hulpje blijkt een vechtmachine en een genie op het
gebied van het bouwen van wapens. Leuk onbenullig.

There’s something about Mary: Humor-Romantiek – 7 – 119min – 1998
Ted is een nerd, maar wordt tot zijn eigen verbazing door het knapste meisje (Mary) van de school gevraagd voor het eindjaarsfeest. Helaas gaat de date niet door vanwege een erg pijnlijke situatie en de twee verliezen elkaar uit het oog. Ted kan haar maar niet uit zijn hoofd zetten en besluit na 13 jaar om Mary op te zoeken. Genoeg leuke fragmenten.

We bought a Zoo: Drama-Humor – 7 – 124min – 2011
Journalist heeft enorme moeite om de dood van zijn vrouw te verwerken en besluit om alles over een andere boeg te gooien. Hij verhuist en koopt een oude, vervallen dierentuin. Feelgoodmovie.

Lake Placid: Horror-Humor – 7 – 82min – 1999
Dode duiker blijkt aangevreten te zijn. De sheriff stelt een onderzoek in met behulp van een paleontologe. Zit er een monster in het meer? Lekker droge humor.

Other Guys: Humor-Actie – 7 – 107min – 2010
Twee rechercheurs, een oen en een agressieveling, zitten met elkaar opgescheept en worden niet voor vol aangezien door de afdeling. De twee azen op erkenning door een aandelen-oplichter in de kraag te vatten. Veel idiote humor. Bij vlagen erg grappig. Verhaal is flauw. ‘Bitches from Gator use condoms!’

No Strings Attached: Romantiek-Humor – 7 – 108min – 2011
Twee vrienden hebben het te druk voor een relatie, maar besluiten er een seksrelatie van te maken. Natuurlijk gaan ze na verloop van tijd meer voor elkaar voelen. Af en toe best grappig.

RED: Actie-Humor – 7 – 111min – 2010
Een gepensioneerde CIA-agent wordt in zijn huis aangevallen door gemaskerde mannen. Hij weet te ontsnappen en moet de hulp inroepen van een aantal (maffe) ex-collega’s om te overleven.

Bad Grandpa: Humor – 6,5 – 92min – 2013
Opa gaat een roadtrip maken met zijn kleinzoon. Opa is echter ontzettend lomp, grof, onbenullig en oversext tegen de mensen die ze onderweg tegenkomen en dat levert memorabele momenten op. Soms heel hard gelachen.

Morning Glory: Humor – 6,5 – 107min – 2011
Nieuwe eindredactrice van waardeloze ochtendshow probeert de kijkcijfers op te krikken door een legendarische verslaggever als presentator aan te nemen. Leuk, maar meer ook niet.

Project X: Humor – 6,5 – 88min – 2012
Drie sullen besluiten een megafeest te geven om hun populariteit te verhogen op school. Het feest loopt echter episch uit de hand. Standaardverhaal over puberale sukkels wordt hier toch aardig neergezet. Voor de tieners.

Malavita (Family): Misdaad-Humor – 6,5 – 111min – 2013
Amerikaanse maffia-gezin wordt in het getuigenbeschermingsproject geplaatst en verhuist naar Frankrijk. In het slaperige dorpje beginnen ze al snel de dingen op ‘hun manier’ te regelen.
Het slaat allemaal nergens op, maar is toch vermakelijk en soms zelfs grappig vanwege het excessieve geweld.

How to loose friends and alienate people: Humor – 6,5 – 110min – 2008
Showbizz-redacteur van een klein blaadje, ziet een droom in vervulling gaan als hij voor een groot tijdschrift wordt gevraagd. Met zijn aangeboren hekel aan de showbizz-wereld wil hij de boel eens flink gaan afzeiken, maar hij komt er al snel achter dat je meer bereikt met slijmen. Grappige momenten.

Blended: Humor-Romantiek – 6,5 – 117min – 2014
Man en een vrouw (allebei met kinderen) hebben een verschrikkelijke blind date met elkaar. Tot hun grote ontsteltenis lopen ze elkaar op een vakantie weer tegen het lijf. Zoetsappig, vaak flauw en voorspelbaar maar gek genoeg toch te pruimen.

Piranha I: Horror-Humor – 6,5 – 88min – 2010
Door een aardschok ontstaat er een scheur in een meer waardoor prehistorische piranha’s ineens vrij spel krijgen. De beesten verrekken van de honger, gelukkig barst het in en rondom het meer van de feestvierende jongeren. Alle ingredienten voor een dikke B-film, maar viel ontzettend mee.

Little Miss Sunshine: Drama-Humor – 6,5 – 101min – 2006
De 7-jarige Olive mag meedoen aan een talentenshow in Californie. Haar compleet gestoorde en deprimerende familie besluit mee te gaan. Dat betekent 1200 km in een busje op elkaars lip… Mwoah, niet onaardig, maar alleen het einde is echt grappig.

Vorig artikelBeste dramafilms
Volgend artikelBeste misdaadfilms

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in