Beste romantische films

0

 

Wat is de beste romantische film? Daar zijn de meningen natuurlijk nogal over verdeeld en dat is dus niet zo 1,2,3 te zeggen. Ik heb de – in mijn ogen – beste romantische films van de afgelopen decennia voor je op een rijtje gezet. Altijd handig als je zin heb in een filmavondje en niet weet welke film je moet huren/downloaden/kopen. In deze lijst zit vast een top romantische film voor jou. Veel kijkplezier.

Titanic: Drama-Romantiek – 9 – 197min – 1997
1912. Meisje van rijke komaf wordt gedwongen door haar familie om met een arrogante kwast te trouwen. Ze besluit om op het luxe, spiksplinternieuwe passagiersschip de Titanic zelfmoord te plegen. Ze verandert echter van gedachten als ze de vrolijke levensgenieter Jack Dawson tegen het lijf loopt. Dan loopt het schip op een ijsberg…
Tranentrekkende tragedie.

Notting Hill: Humor-Romantiek – 8 124min – 1999
Beroemde Amerikaanse filmster koopt een boek in het boekhandeltje van de doodgewone William Thacker. De twee vinden elkaar leuk en spreken af, waardoor de 2 totaal verschillende levens van allebei ineens op hun kop staan. Grappig. Lekker droge humor en idiote bijrollen. Top romantische komedie met Hugh Grant op zijn best.

Notebook: Drama-Romantiek – 8 – 123min – 2004
Gewone jongen en rijk meisje worden verliefd, maar haar ouders zijn fel tegen hun relatie. Als het meisje verhuist en de jongen in dienst moet lijkt hun liefde kansloos.
Standaard verhaal, maar uitstekend geacteerd en uitgewerkt.

Family Man: Humor-Romantiek – 8 – 120min – 2000
Steenrijke, alleenstaande zakenman heeft alles wat ie begeert, totdat hij plotseling wakker wordt in een vreemd bed, naast zijn oude jeugdliefde en er 2 kinderen op zijn bed dansen. Zijn kinderen en zijn vrouw! Hij denkt dat ie droomt, maar niks is minder waar. Als hij op onderzoek uitgaat herkenen al zijn vrienden en collega’s hem niet meer. Blijkbaar moet hij het nu met dit burgermansleventje doen… Leuke kerstfilm vol liefde.

Jerry Maguire: Drama-Humor-Romantiek – 8 – 139min – 1996
Jonge spelersmakelaar wordt ontslagen en besluit voor zichzelf te gaan werken in de harde American Footballwereld. Alles zit echter niet mee. De enige goede film van Cuba ‘Show me the money’ Gooding jr.

Age of Adaline: Romantiek-Drama – 8 – 110min – 2015
Adaline wordt na een bizar auto-ongeluk geen dag meer ouder en dat maakt haar leven er een stuk ingewikkelder en vooral ongelukkiger en eenzamer op. Dan ontmoet ze een man die het misschien waard is om haar geheim mee te delen. Prima film, helemaal voor de dames. Michiel Huisman bewijst na zijn rol in de hitserie Game of Thrones wederom dat hij goed kan acteren en erg sympathiek overkomt. Topstart voor een mooie carriere. Bovendien eindelijk een Nederlandse acteur die goed Engels praat. Hulde!!! Verrassende rol van Harrison Ford die ijzersterk speelt.

Holiday: Humor-Romantiek – 7,5 – 138min – 2006
Twee jonge vrouwen die het even gehad hebben met hun leventje besluiten van huis te ruilen. Daarmee krijgen ze ook te maken met het leven van de ander. Dat pakt voor beide enorm goed uit. Lekker romantisch!

Love Actually: Romantiek-Humor – 7,5 – 135min – 2003
Alles draait om de liefde. Mensen met hun liefdesperikelen tijdens de kerstdagen. Van de minister-president die de secretaresse wel erg leuk vindt tot de vreemdgaande echtgenoot en van de puber die voor het eerst verliefd wordt tot de rouwende weduwnaar. Aan het eind komen de verschillende verhalen samen. Goed gedaan en soms erg grappig.

Wicker Park: Mysterie-Romantiek – 7,5 – 114min – 2004
Man ziet spoorloos verdwenen geliefde plotseling voorbij komen in een bar. Hij stelt alles in het werk om haar dit keer niet weer kwijt te raken. Goed plot met veel wendingen.

Lake House: Romantiek-Mysterie – 7 – 105min – 2005
Man krijgt brieven van een vrouw die 2 jaar later leeft dan hem. Ze proberen elkaar te ontmoeten, maar kan dat wel?

No Strings Attached: Romantiek-Humor – 7 – 108min – 2011
Twee vrienden hebben het te druk voor een relatie, maar besluiten er een seksrelatie van te maken. Natuurlijk gaan ze na verloop van tijd meer voor elkaar voelen. Af en toe best grappig.

Illusionist: Mysterie-Romantiek – 7 – 110min – 2006
Jonge goochelaar en gravin worden op elkaar verliefd, maar zij is voorbestemd voor de koning en de 2 worden uit elkaar gehaald. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer. Zij staat op het punt te trouwen en hij is een meesterlijke illusionist geworden. Meer een sprookje.

Arn I, Tempelriddaren: Avontuur-Romantiek – 7,5 – 139min – 2007
Zweden, de Middeleeuwen. Arn wordt door zijn ouders naar het klooster gestuurd. Hij leert daar niet alleen schrijven en lezen, maar vooral ook zwaardvechten en boogschieten. Als hij jaren later terugkeert naar zijn geboortedorp wordt hij verliefd op Cecillia, maar het is een verboden liefde en beiden worden hiervoor gestraft. Arn moet op kruistocht naar Jeruzalem en Cecillia wordt naar een nonnenklooster gestuurd waar ze hard wordt aangepakt en gekleineerd. Prima avonturenroman voorzien van alle ingredienten, helaas zonder grote veldslagen en er had wel wat meer geweld in mogen zitten. De eerste 90 minuten zijn goed, maar daarna moet er ineens teveel gebeuren in te korte tijd en wordt het verhaal afgeraffeld.

Ghost: Romantiek-Thriller – 7 – 121min – 1990
Jongeman wordt voor de ogen van zijn vriendin doodgeschoten op straat, maar zijn geest weigert het aardse te verlaten. Als zijn vriendin in gevaar komt, blijkt waarom. Hij wil haar waarschuwen, maar hoe doe je dat als geest…

Arnacoeur: Humor-Romantiek – 7 – 105min – 2010
Alex is een professionele relatieverbreker. Hij word ingehuurd door een vader die niet wil dat zijn dochter gaat trouwen. Het wordt geen gemakkelijke klus want de aanstaande schoonzoon is Mister Perfect en hoe moet je die overtreffen? Leuk vermaak. Jammer dat Vanessa Paradis een bevroren komkommer is waardoor iedere chemie ontbreekt.

There’s something about Mary: Humor-Romantiek – 7 – 119min – 1998
Ted is een nerd, maar wordt tot zijn eigen verbazing door het knapste meisje (Mary) van de school gevraagd voor het eindjaarsfeest. Helaas gaat de date niet door vanwege een erg pijnlijke situatie en de twee verliezen elkaar uit het oog. Ted kan haar maar niet uit zijn hoofd zetten en besluit na 13 jaar om Mary op te zoeken. Genoeg leuke fragmenten.

Tristan en Isolde: Avontuur-Romantiek – 6,5 – 125min – 2006
De Middeleeuwen. De Ier Tristan en de Engelse Isolde worden verliefd, maar kunnen vanwege de oorlog niet bij elkaar blijven. Als Isolde wordt uitgehuwelijkt aan de Ierse koning, komen ze elkaar weer tegen. Jammer van Franco, die wederom vlak en emotieloos speelt.

Blended: Humor-Romantiek – 6,5 – 117min – 2014
Man en een vrouw (allebei met kinderen) hebben een verschrikkelijke blind date met elkaar. Tot hun grote ontsteltenis lopen ze elkaar op een vakantie weer tegen het lijf. Zoetsappig, vaak flauw en voorspelbaar maar gek genoeg toch te pruimen.

Vorig artikelBeste oorlogsfilms
Volgend artikelBeste sciencefictionfilms

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in