Video-analyse: het gebrek aan inzicht en techniek in de topper tussen Feyenoord en Ajax

0

De topper in de Eredivisie tussen Ajax en Feyenoord liet vooral zien dat Nederlandse topvoetballers te vaak de verkeerde beslissing maken en/of de techniek/balgevoel missen om hun keuze uiteindelijk uit te voeren. Daardoor was het niveau van de wedstrijd bijzonder laag. Een samenvatting daarvan uit de 1ste helft.

De goede beslissing maken is trainbaar door al in de jeugd heel veel wedstrijdgerelateerde oefeningen te doen (bv mini-partijtjes). Dus met een tegenstander, met druk, met een hoge intensiteit en in een hoop tempo. En dus niet lineaire oefenvormen waarbij voetballers in rijtjes staan en de pass-en of trapoefening via pionnen door de trainer is uitgezet.

 

Vorig artikelFilmreviews kort en krachtig
Volgend artikelVideo-analyse: Het PSV van Cocu voetbalt traag, voorspelbaar en ouderwets

Reageer

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in